Virtanen ensimmäistä kertaa toiselle kierrokselle grand slam -turnauksessa – ”Tämä on ollut unelma pelata Wimbledonissa ja unelma jatkuu”

1.7.2024  |  21:57  |  Raportit

Otto Virtanen pelasi lähes täydellisen ottelun, mikä toi suomalaispelaajalle toisen kierroksen paikan Wimbledonissa. Wimbledon on 23-vuotiaan Virtasen (ATP-147) uran kolmas kerta pääsarjassa grand slam -tasolla. Suomalaispelaaja on noussut kolkuttelemaan ATP-kiertueen ovia, mutta ennen tätä päivää ei vielä ollut tilillä voittoa pääsarjassa.

Maanantaina 1. heinäkuuta osui aikalailla kaikki kohdilleen Max Purcellia (ATP-68) vastaan. Pelaajat olivat kohdanneet viime vuonna Challenger-kiertueen finaalissa sisäkentillä Ranskassa ja tuolloin Virtanen voitti kolmessa erässä. Kolme erää vaadittiin tänäänkin, mutta se tarkoitti ylivoimaista esitystä. Karsinnat läpäissyt Virtanen iski itsevarmasti toiselle kierrokselle 19 läpisyötön ja 41 läpilyönnin saattelemana eräluvuin 6-3, 6-2, 6-2. Purcell saapui otteluun hyvässä vireessä viime viikkoisen ATP-finaalin myötä Eastbournessa, mutta suomalaispelaaja ei antanut australialaiselle mitään mahdollisuuksia.

”Tänään oli hyvä päivä ja koko päivän ajan oli hyvä fiilis; oli hyvä valmistutuminen ja latautuminen, ei ollut ylimääräistä stressiä tai jännitystä. Oli sopiva jännitys ja nälkä karsinnan jäljiltä. Ei sellaista, että menisin katselemaan millaista on pääsarjassa, vaan olin valmis voittamaan. Parasta oli, että pystyin pitämään tason noin hyvänä alusta loppuun ja jalka pysyi kaasulla. Sain hyvät erien alut ja en antanut armoa vastustajalle. Syöttö toimi tänään hyvin ja en päästänyt vastustajaa oikein edes lähelle murtoa. Tämä on ollut unelma pelata Wimbledonissa ja unelma jatkuu. Nyt valmistaudutaan voittamaan seuraava peli”, kommentoi Virtanen.

Toisella kierroksella keskiviikkona Virtanen saa vastaansa 12. sijoitetun yhdysvaltalaisen Tommy Paulin, joka juuri voitti ATP500-nurmiturnauksen Queen´s Clubilla.

Tiistaina Emil Ruusuvuori (ATP-87) avaa pelinsä, kun hän kohtaa päivän kolmannessa ottelussa kentällä viisi yhdysvaltalaisen Mackenzie McDonaldin (ATP-96).

WIMBLEDON

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori 1-2 erätappioasemassa… →