Viikonloppuna junioreiden SM-kilpailut ja Junior Grand Prix

29.3.2017  |  00:00

Tällä viikolla pelataan 12-, 14-, ja 16-vuotiaiden junioreiden SM-kilpailut, jotka toimivat samalla Junior Grand Prix -sarjan toisena osakilpailuna. Kaikissa ikäluokissa pelataan kaksinpelit, nelinpelit ja sekanelinpelit. Lisäksi 10-vuotiaat pelaavat oman Junior Grand Prix’nsa toisen osakilpailun Laajasalossa. SM-kilpailuissa on mitalien lisäksi jaossa myös muunlaista tunnustusta, sillä Naistoimikunta jakaa kussakin ikäluokassa tytölle ja pojalle ”vihreän kortin”. Kyseessä on 100 euron stipendi reilu- ja hyväkäytöksiselle pelaajalle.

12- ja 16-vuotiaat kilpailevat SM-mitaleista Myllypurossa

Smash Center Myllypurossa toimii SM-kilpailuiden näyttämönä perjantaista maanantaihin, kun Itä-Helsingin Smash isännöi 12- ja 16-vuotiaiden taistelua Suomen mestaruuksista. SM-kilpailut ovat samalla Junior Grand Prix -kilpailusarjan toinen osakilpailu.

16-vuotiaiden poikien kaksinpelin ykkössijoitettu on HVS:n Aleksi Löfman. Kakkoseksi kaaviossa on sijoitettu ETS:n Oliver Saarinen. Kahdeksan pelaajaa on etukäteen sijoitettu kaavioon, johon tulee karsinnan kautta kahdeksan pelaajaa lisää. Karsintakaavion ykkössijoitettu on Tuomas Rikkonen (ÅLK) ja kakkossijoitettu saman seuran Iiro Vasa. Karsinnat pelataan perjantaina, ja varsinainen SM-kilpailu alkaa lauantaina.

Tyttöjen puolella 16-vuotiaiden kaavion ykköseksi on sijoitettu JTS:n Lotta Heiskanen. Ella Haaviston (TaTS) nimi puolestaan löytyy kaavion alaosasta, kakkossijoitetun paikalta. Karsinnasta mukaan pääsee poikien tavoin kahdeksan pelaajaa, joista kärkisijoitettuja ovat TaTS:n Martina Minetti ja OVS:n Elli-Roosa Uusitalo. Karsinnat alkavat myös tyttöjen osalta perjantaina, ja SM-mitaleista aletaan pelata lauantaina.  

Nelinpelit alkavat sekä poikien että tyttöjen osalta lauantaina. Poikien kaaviossa ykköseksi on sijoitettu HVS:n pari Aleksi Löfman / Valtteri Solatie. Tyttöjen sarjassa ykkössijoitettu duo on puolestaan Ella Haavisto (TaTS) / Fanny Törn (ÅLK). Sekanelinpelissä on 16-vuotiaissa mukana yhteensä viisi paria, joista kaksikko Martina Minetti (TaTS) / Rufus Nurminen (ÅLK) on sijoitettu kaavion ykköseksi.

Myllypurossa ratkotaan viikonlopun aikana SM-mitalien voittajat myös 12-vuotiaiden sarjoissa. ÅLK:n Oliver Byskata lähtee poikien kaksinpeliin ykkössijoitettuna pelaajana. Kakkoseksi kaaviossa on sijoitettu Samuli Holmberg (T-88). Karsijoiden kärkeä edustavat Smashin Markus Vainikka ja EVS:n Oscar Paavolainen.

12-vuotiaiden tyttöjen kaksinpelin ykköseksi on sijoitettu Emma Kuusisto (JTS), jonka kovin haastaja sijoituksen perusteella on Smashia edustava Serena Hatakka. Karsinnan kovimmat nimet etukäteen ovat Saskia Soome (KTS) ja Antonia Gabran (HVS).

Nelinpelissä 12-vuotiaiden poikien ykköspari kaaviossa on Oliver Byskata (ÅLK) / Lenni Loukkola (OVS). Kakkoseksi on sijoitettu duo, jonka muodostavat Samuli Holmberg (T-88) ja Tatu Karvinen (HyTS). Tytöissä ykköseksi kaaviossa on sijoitettu Emma Kuusisto (JTS) / Aamu Harjunen (Smash-Kotka). Kakkosparin muodostavat puolestaan Ellen Järnström (HVS) ja Rinja Kautto (HVS). 12-vuotiaiden sekanelinpelissä Suomen mestaruudesta taistelee peräti 14 paria, joista ykköseksi on sijoitettu Emma Kuusisto (JTS) / Samuli Holmberg (T-88).

Kaarinassa ratkotaan 14-vuotiaiden Suomen mestaruudet

Åbo Lawn-Tennis Klubb isännöi Kaarinan Aktia Arenalla tulevana viikonloppuna pelattavia 14-vuotiaiden SM-kilpailuja. Myös tässä ikäluokassa SM-kisat toimivat Junior Grand Prix -sarjan kauden toisena osakilpailuna.

Poikien kaksinpelit alkavat karsintojen osalta perjantaina. Mukana karsinnassa on yhteensä 27 pelaajaa, joista kahdeksan etevintä selvittää tiensä mukaan kamppailemaan ikäluokan Suomen mestaruudesta. Varsinaiseen kaavioon on ykköseksi sijoitettu SVS:aa edustava Juho-Eric Biggs. Kakkossijoitettu on HVS:n Otto Leikola.

Sijoituksen perusteella suurin voittajasuosikki 14-vuotiaiden tyttöjen kaksinpelin Suomen mestariksi on Emilia Hartman (TaTS). Kovin haastaja löytynee kaaviossa kakkoseksi sijoitetusta Laura Hietarannasta (HVS).

14-vuotiaiden poikien nelinpelissä SM-mitaleista kilvoittelee 13 paria, joista ykköseksi on arvioitu ÅLK:n kaksikko Axel Eriksson / Daniel Kotka. Ennakkoarvioiden perusteella kovin haastaja on helsinkiläisseuroja edustava duo Otto Leikola (HVS) / Oskar Stumpf (HLK). Tyttöjen nelinpelin kaavion ykkössijoitettu pari on Emilia Hartman (TaTS) / Fiona Kallio (LVS). Kakkoseksi on sijoitettu tyttöduo, jossa pelaavat Laura Hietaranta (HVS) ja Asta Miettinen (PTT). Sekanelinpelissä menestystä tavoittelee yhdeksän paria, joista ykköseksi on sijoitettu Isabel Kämppi (T-88) / Juho-Eric Biggs (SVS).

10-vuotiaiden Junior Grand Prix -osakilpailu Laajasalossa

Helsingin Laajasalossa ei viikonloppuna kilpailla SM-mitaleista, mutta panosta ja mielenkiintoa riittää. 10-vuotiaat tennislupaukset nimittäin pelaavat Junior Grand Prix -sarjan toisen osakilpailunsa, jota Sata-Tennis isännöi. Laajasalon Palloiluhalleissa kamppaillaan paremmuudesta kaksin- ja nelinpeleissä sekä poikien että tyttöjen osalta.

Poikien kaksinpelissä ykköseksi on sijoitettu Aku Salo (HVS). Tyttöjen kaksinpelin ykkössijoitettu on puolestaan Liinu Heiskanen (JTS). Nelinpelin ykkösparin muodostavat pojissa HVS:n Linus Lagerbohm ja Aku Salo. Tyttöjen nelinpelissä on mukana seitsemän paria, joista ykköseksi on kaaviossa sijoitettu Liinu Heiskanen (JTS) / Lorna Pujals (HVS).

Poikien ja tyttöjen kaksinpeleissä pelataan pääsarjojen ja karsintasarjojen lisäksi niin sanotut lohdutussarjat, joihin osallistuvat karsinnan ensimmäisen ottelunsa hävinneet pelaajat.

Junioreiden SM-kilpailuja ja Junior Grand Prix -sarjan osakilpailuja seurataan viikonlopun aikana tiiviisti Tennisliiton Facebook-sivuilla.

 

Aikataulut, kaaviot ja lisätiedot:

Junior Grand Prix, 2. osakilpailu, 10-vuotiaat (Laajasalo) 31.3.-2.4.2017 

Junior Grand Prix, 2. osakilpailu & SM-kilpailut, 14-vuotiaat (Kaarina) 30.3.-2.4.2017

Junior Grand Prix, 2. osakilpailu & SM-kilpailut, 12- ja 16-vuotiaat (Myllypuro) 31.3.-3.4.2017

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomen nuorten tennismaajoukkue… →