Viikkokatsaus 9/2022 – Maaottelu on valmiina alkamaan, juniorit vireessä Virossa

4.3.2022  |  12:06  |  Raportit

Tämän viikon ehdoton kohokohta on perjantaina ja lauantaina pelattava Suomen, Porsche Davis Cup Team Finland, ja Belgian Davis Cup -maaottelu. Maaottelu alkaa perjantaina klo 18.00 kahdella kaksinpelillä: Otto VirtanenDavid Goffin ja Emil RuusuvuoriZizou Bergs. Lisäksi Porsche Junior Team Finlandin pelaajat ovat pelanneet hienosti Virossa.

Miesten maajoukkueen historiallinen mahdollisuus – Virtanen avaa maaottelun

Suomen ja Belgian välisen maaottelun arvontatilaisuus on pidetty – maaottelun pääsevät perjantaina klo 18.00 avaamaan Otto Virtanen ja David Goffin Espoo Metro Areenalla. Tämän jälkeen ovat Emil Ruusuvuori ja Zizou Bergs.

LIPUNMYYNTI
KÄSIOHJELMA
KATSO RUUDUSTA

Otto Virtanen (ATP-405) pääsee kovaan testiin, kun verkon toiselle puolelle asettuu 31-vuotias entinen maailmanlistan seitsemäs David Goffin (ATP-68). Virtanen on pelannut kolme Davis Cup -ottelua ja voittanut niistä kaksi viimeisintä. Goffinin maaottelusaldo on tyrmäävän tehokas: 24 voittoa ja vain neljä tappiota.

– Muutamat kuukaudet takaperin olimme tässä samassa tilanteessa – sama paikka ja tutut kuviot antavat meille hyvät lähtökohdat. Toivottavasti tulee paljon jengiä halliin, on todella kivaa päästä pelaamaan, kommentoi Virtanen.

Suomen ykköspelaaja Emil Ruusuvuori ja Belgian kakkospelaaja Zizou Bergs ovat molemmat 22-vuotiaita. He kohtasivat toisensa kahteen otteeseen ITF-kiertueella 2019, tuolloin voitot menivät tasan. Tällä hetkellä Ruusuvuori on maailmanlistan 71. ja Bergs 163.

– Tämä oli voittava järjestys meillä viimeksikin ja toivottavasti nytkin. Bergs on tuttu kaveri junioriajoilta, emme ole viime aikoina olleet samoissa kisoissa, mutta tunnen hänet hyvin. Hän pystyy olemaan vaarallinen ja varmasti syttyy Davis Cupiin, sanoi Ruusuvuori.

GOFFIN: ”EI TULE HELPPOA”

PERJANTAI 4.3. KLO 18.00 ALKAEN
Otto Virtanen – David Goffin
Emil Ruusuvuori – Zizou Bergs

LAUANTAI 5.3. KLO 14.00 ALKAEN
Harri Heliövaara/Emil Ruusuvuori – Sander Gille/Joran Vliegen
Emil Ruusuvuori – David Goffin
Otto Virtanen – Zizou Bergs

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Porsche Junior Team Finland: Paldanius ja Eriksson finaalissa Virossa

ITF-ammattilaiskiertueella päättyivät suomalaispelaajien ottelut varhaisessa vaiheessa. Laura Hietaranta otti pääsarjassa yhden voiton ennen tappiotaan.

Alle 18-vuotiaiden ITF-kiertueen alimman tason turnauksessa on nähty loistavia suomalaisotteita. Vasta 14-vuotia Oskari Paldanius on edennyt kaksin- ja nelinpelin loppuotteluun. Paldanius voitti puolivälierässä neljänneksi sijoitetun Makar Elesinin 7-5, 4-6, 6-3 ja välierässä ykköseksi sijoitetun Markus Molderin 6-4, 7-5. Finaalissa Paldanius kohtaa toisen suomalaispelaajan, kun omassa välierässään Axel Eriksson voitti Sten Hiiesalun 7-5, 2-6, 6-4.

Nelinpelissä saadaan suomalaisvoittaja, kun Paldanius/Felix Alopaeus kohtaavat finaalissa parin Emil Matikainen/Julius Augunas.

W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | EGYPTI
W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA

M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | ESPANJA
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA

J5 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | VIRO
ALLE 12-VUOTIAIDEN 2. KATEGORIA TENNIS EUROPE | HOLLANTI

20211230 Helsinki. Koululaistennis. Kuvaaja Vesa Koivunen

Jaa:

Seuraava uutinen: Belgian joukkueessa koronatapaus,… →