Viikkokatsaus 8/2020 – Niklas-Salminen ja Virtanen jatkavat vahvaa menoaan

20.2.2020  |  10:29  |  Raportit

Suomalaispelaajien hienot otteet ammattilaiskentillä ovat jatkuneet tällä viikolla ATP-, Challenger- ja ITF-kiertueilla. Kaarinan kansainvälisessä junioriturnauksessa ovat pääsarjat käynnissä.

Niklas-Salminen kolmannella kierroksella Kanadassa ja Virtanen puolivälieriin Kazakstanissa – Ruusuvuori taipui Marseillen avauskierroksella

Patrik Niklas-Salminen on napannut kaksi komeaa voittoa ATP Challenger -turnauksessa Kanadan Drummondvillessa. Niklas-Salmisen (ATP-464) tieltä on saanut väistyä kaksi japanilaispelaajaa Kaichi Uchida (ATP-319) 6-1, 6-7(4), 7-5 ja toiseksi sijoitettu Go Soeda (ATP-114) 7-6(5), 6-4. Niklas-Salminen tavoittelee puolivälieräpaikkaa torstai-iltana, kun vastassa on saksalainen Johannes Haerteis (ATP-429). Ottelu näkyy ATP:n livestreamista. Niklas-Salmisen ja Harri Heliövaaran oli taipuminen nelinpelin avauskierroksella ja Heliövaara joutui vetäytymään myös kaksinpelistä ennen ensimmäistä otteluaan.

ATP CHALLENGER 80, KANADA | LIVESTREAM

Emil Ruusuvuoren (ATP-101) taival katkesi Marseillen ATP-turnauksen ensimmäiselle kierrokselle, kun kanadalainen Vasek Pospisil (ATP-98) oli etevämpi erin 6-7(6), 3-6. Ruusuvuori aloitti ottelun vauhdikkaasti edeten 4-1 johtoon, mutta kanadalainen tuli tasoihin ja onnistui myös selvittämään suomalaisen yhden eräpallon syöttövuorossaan 4-5 tilanteessa. Tiukan tiebreikin jälkeen Pospisil nappasi toisen erän alkuun murron, jonka turvin eteni lopulta otteluvoittoon. Ruusuvuori pelaa tulevana viikonloppuna Dubain ATP500-turnauksen karsinnoissa.

ATP 250 | MARSEILLE

Kazakstanissa $25,000 ITF-turnauksessa Otto Virtanen (ATP-1003) selvitti jälleen tiensä pääsarjaan kahdella voitolla ja otti avauskierroksella voiton Dostanbenk Tashbulatovista (ATP-873) 6-4, 6-2. Virtasen vahva meno jatkui myös toisella kierroksella, kun hän yllätti neljänneksi sijoitetun Denis Yevseyevin (ATP-356) 6-0, 4-6, 6-2 ja eteni perjantaiseen puolivälierään.

ITF-kiertueella Tunisiassa jatkaa Anastasia Kulikova (WTA-522) otteluitaan kaksinpelissä. Kulikova voitti avauskierroksella Romana Cisovskan (WTA-1223) 7-5, 6-4 ja kohtaa toisella kierroksella torstaina Noa Liauw a fongin (WTA-719). Oona Orpanan (WTA-497) oli vetäytyminen turnauksesta, kun hän kaatui nelinpelin avausottelussa satuttaen ranteensa.

Iso-Britanniassa ITF:n pyörätuolitenniskiertueella otti Taneli Tenhunen (ITF-93) yhden voiton kaksinpelissä ennen kuin taipui toisella kierroksella. Tenhunen on mukana vielä nelinpelissä.

$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA
$25,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | KAZAKSTAN
ITF 2 SERIES, WHEELCHAIR | ISO-BRITANNIA

Kaarinassa seitsemän suomalaisjunioria toisella kierroksella – Vasalle komea voitto Liettuassa

Kaarinassa pelataan tällä viikolla alle 18-vuotiaiden ITF-kiertueen kilpailua. Torstaina ovat vuorossa kaksinpelien toiset kierrokset ja nelinpelien avauskierrokset.

Suomalaisjunioreista tiensä toiselle kierrokselle ovat selvittäneet Clarissa BlomqvistEmilia HartmanPeppi RamstedtEmma EerolaStella Remander (kuvassa), Oskar Antinheimo ja Aleksi Löfman.

ALLE 18-VUOTIAIDEN 4. KATEGORIA ITF WORLD TENNIS TOUR | KAARINA

Lisäksi suomalaisjunioreita on pelaamassa alle 18-vuotiaiden ITF-turnauksessa Liettuassa ja Ruotsissa alle 14-vuotiaiden turnauksessa. Liettuassa alle 18-vuotiaiden turnauksessa ovat Iiro Vasa ja Ella Haavisto edenneet toiselle kierrokselle. Vasa (ITF-148) otti avauskierroksella hienon päänahan kukistettuaan toiseksi sijoitetun sveitsiläisen Jerome Kymin (ITF-44) 6-3, 4-6, 6-3.