Viikkokatsaus 7/2020 – Kontinen/Struff, Niklas-Salminen ja Virtanen tavoittelevat turnausvoittoja

14.2.2020  |  10:22  |  Raportit

Ammattilaiskentillä on riittänyt ilonaiheita tällä viikolla: Henri Kontinen/Jan-Lennard StruffPatrik Niklas-Salminen ja Otto Virtanen ovat vielä mestaruusjahdissa.

Suomalaisjuniorit ovat myös pelanneet mainiosti. Menestystä on tullut Pajulahdessa ja Tanskassa.

Kontinen/Struff, Niklas-Salminen ja Virtanen vahvassa vedossa

Henri Kontisen ja Jan-Lennard Struffin otteluohjelma on ollut mielenkiintoinen ATP500-turnauksessa Rotterdamissa. Kaksikko voitti viikonloppuna kaksi karsintaotteluaan ja maanantaina pääsarjan avauksessa ykköseksi sijoitetut saksalaiset Kevin Krawietz/Andreas Mies 6-2, 6-2. Puolivälieräänsä duo on saanut odottaa perjantaille asti – tänään he kohtaavat klo 12:00 alkaen brittiläisparin Jamie Murray/Neal Skupski.

ATP500 | ROTTERDAM

ITF-kiertueella 25,000 dollarin turnauksissa ovat pelanneet upeasti Patrik Niklas-Salminen ja Otto Virtanen. Seitsemänneksi sijoitettu Niklas-Salminen (ATP-466) on voittanut kolme ottelua matkallansa välieriin Iso-Britanniassa. Torstaisessa puolivälierässä suomalainen voitti Mark Whitehousen (ATP-667) 6-4, 6-1. Perjantaina klo 12:30 Niklas-Salminen kohtaa viidenneksi sijoitetun puolalaisen Kacper Zukin (ATP-406).

Virtanen selvitti kaksinpelin karsinnat Kazakstanissa ja eteni aina puolivälieriin asti. Toisella kierroksella Virtanen (ATP-1005) voitti toiseksi sijoitetun Yunseong Chungin (ATP-328) 6-7(5), 6-3, 6-2. Perjantaisessa puolivälierässä oli taipuminen toiselle karsijalle venäläiselle Alexander Igoshinille (ATP-652) 6-7(3), 4-6.  Virtanen ja Rostislav Galfinger pelaavat perjantaina nelinpelin välierässä.

$25,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | ISO-BRITANNIA
$25,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | KAZAKSTAN

Pyörätuolitennispelaaja Taneli Tenhunen avasi vuoden ottelunsa Iso-Britanniassa. Tenhusen (ITF-93) oli tällä kertaa taipuminen kaksinpelin avauksessaan itävaltalaiselle Nico Langmannille (ITF-35) 2-6, 2-6. Tenhunen on mukana vielä nelinpelissä.

ITF 3 SERIES WHEELCHAIR TENNIS | ISO-BRITANNIA

Senioreiden SM-kilpailut täydessä vauhdissa Talissa

HVS-Tennis järjestää 35-85 -vuotiaiden senioreiden SM-kilpailut Talin Tenniskeskuksessa 10.-18.2.

SM-mitaleista pelataan kymmenessä kaksinpeli- ja seitsemässä nelinpelisarjassa. Turnaus jatkuu aina ensi viikon tiistaille asti. Erityisesti perjantaista sunnuntaihin on luvassa useita otteluita Talin Tenniskeskuksessa. Katso tarkempi otteluohjelma ja kaaviot alla olevasta linkistä.

35-/45-/55-/65-/75-/85-VUOTIAIDEN SENIOREIDEN SM-KILPAILUT | TALIN TENNISKESKUS

Varsamäki, Inna, Minetti ja Loukkola jatkavat kaksinpelissä Pajulahdessa – Ella Haavisto välierissä ja Ilona Haavisto/Kotamäki nelinpelin finaalissa Tanskassa

Pajulahden alle 16-vuotiaiden 3. kategorian Tennis Europe -turnaus on kääntynyt loppusuoralle. Suomalaisista perjantain puolivälierissä ovat Laura Varsamäki, Aada Inna, Marissa Minetti ja Lenni Loukkola. Lisäksi nelinpelin välierissä ovat Emma Kuusisto/Rinja Kautto ja Veikko Sivonen/Gabriel Moroder (ITA).

ALLE 16-VUOTIAIDEN 3. KATEGORIA TENNIS EUROPE | PAJULAHTI

Ella Haavisto tavoittelee perjantaina loppuottelupaikkaa alle 18-vuotiaiden ITF-turnauksessa Tanskassa. Toiseksi sijoitettu Haavisto on voittanut jo kolme ottelua.

ALLE 18-VUOTIAIDEN 4. KATEGORIA ITF WORLD TENNIS TOUR | TANSKA

Tanskassa alle 12-vuotiaiden 2. kategorian turnauksessa pelasivat Ilona Haavisto ja Milla Kotamäki hienon nelinpeliturnauksen. Sijoittamaton tamperelaiskaksikko nappasi kolme vakuuttavaa voittoa suoraan kahdessa erässä. Loppuottelu oli erittäin tiukka, mutta tällä kertaa heidän oli taipuminen kaksikolle Anna Cherico/Tiana Tian Deng 3-6, 6-3, 2-10. Kotamäki oli myös kaksinpelin puolivälierässä.