Viikkokatsaus 50/2019 – SM-kilpailut viikonlopun kohokohtana

13.12.2019  |  09:41  |  Raportit

Loppuviikolle riittää seurattavaa tuttuun tyyliin monelta eri näkökulmalta. Turussa SM-kilpailuissa selviää perjantaina ketkä etenevät mitalipeleihin ja sunnuntaina ovat luvassa loppuottelut. Pajulahdessa kansainvälisessä juniorikilpailussa ovat Porsche Junior Team Finlandin pelaajat esiintyneet edukseen ja Anastasia Kulikova on jälleen mestaruusjahdissa Tunisiassa.

SM-kilpailuissa puolivälieräpäivä

Turussa Jarkko Nieminen Areenalla kovenevat panokset päivä päivältä. Perjantaina ovat luvassa miesten kaksinpelin toinen kierros ja puolivälierät. Myös naisten kaksinpelin puolivälierät ovat luvassa. Pääsarjojen avauskierroksilla nähtiin muutamat yllätykset: miehissä Vesa Ahti (Smash-Kotka) voitti moninkertaisen Suomen mestarin ja kolmanneksi sijoitetun Lauri Kiiskin (TaTS) 6-4, 6-4 ja naisissa Emelie Gabran (HVS) tiputti viidenneksi sijoitetun Peppi Ramstedtin (HVS) 6-2, 6-0. Kärkisijoitetut Harri Heliövaara (Sata) ja Otto Virtanen (HVS) sekä Oona Orpana (Smash-Kotka) ja Liisa Vehviläinen (ÅLK) voittivat ottelunsa suoraan kahdessa erässä.

Perjantaina selviää ketkä etenevät kaksin- ja nelinpelin mitalipelehin. Päivän otteluohjelma:

  • klo 11:00 miesten kaksinpelin 2. kierros
  • klo 13:30 naisten kaksinpelin puolivälierät
  • klo 15:30 miesten kaksinpelin puolivälierät
  • klo 17:00 naisten nelinpelin puolivälierät
  • klo 18:30 miesten nelinpelin puolivälierät

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

Seuraa turnauksen pääkentän otteluita Ruutu-palvelusta. Perjantain ohjelma:

  • klo 11.00 miehet kaksinpeli (2. kierros) Harri Heliövaara, Sata – Iiro Vasa, ÅLK
  • klo 12.00 miehet kaksinpeli (2. kierros) Tuomas Rikkonen, ÅLK – Vesa Ahti, Smash-Kotka
  • klo 13.30 naiset kaksinpeli (puolivälierä) Oona Orpana, Smash-Kotka – Clarissa Blomqvist, HVS
  • klo 15.30 miehet kaksinpeli (puolivälierä) Panu Virtanen, HVS tai Oskar Antinheimo, HVS – Oskari Eerola, LVS tai Otto Virtanen, HVS
  • klo 17.00 naiset nelinpeli (puolivälierä) Venla Ahti/Oona Orpana, Smash-Kotka – Annika Sillanpää, TVS ja Liisa Vehviläinen, ÅLK
Otto Virtanen

Kautto kaksinpelin välierässä ja poikien nelinpelissä varmuudella suomalaisvoittaja

Pajulahdessa pelattava kansainvälinen alle 14-vuotiaiden Tennis Europe -turnaus on viimeisiä kierroksia vaille valmis. Kaksinpelissä on vielä jatkossa tyttöjen puolella Rinja Kautto. Viidenneksi sijoitettu Kautto voitti puolivälierässä toiseksi sijoitetun Carla Ferrer Salatin 2-6, 6-1, 6-3. Perjantaisessa välierässä on vastassa neljänneksi sijoitettu Aleksandra Lobanova.

Poikien nelinpelissä saadaan varmuudella sinivalkoista väriä korkeimmalle korokkeelle, kun loppuottelussa ovat vastakkain ykköseksi sijoitetut Otso Martikainen/Carl Labitzke (GER) ja sijoittamattomat Felix ja Max Alopaeus.

ALLE 14-VUOTIAIDEN 3. KATEGORIA TENNIS EUROPE | PAJULAHTI

Kulikova puolivälierässä Tunisiassa

Anastasia Kulikovan, 19, vahva vire on jatkunut myös tällä viikolla $15,000 ITF-turnauksessa Tunisiassa. Viime viikolla Kulikova voitti kaksinpelin ja tällä viikolla tie on vienyt jo puolivälieriin. Perjantaisessa puolivälierässä kuudenneksi sijoitettu Kulikova (WTA-558) kohtaa ykköseksi sijoitetun Alice Ramen (WTA-412).

$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA

Anastasia Kulikova

Hietarannalle voitto ja tappio Orange Bowlissa

Laura Hietaranta, 15, pelasi tällä viikolla legendaarisessa alle 18-vuotiaiden epävirallisessa MM-kilpailuissa Orange Bowlissa. Kaksinpelissä Hietaranta (ITF-155) taisteli avauskierroksella komean voiton Tara Malikista (ITF-120) 4-6, 7-5, 5-2 rtd ja taipui toisella kierroksella viidenneksi sijoitetulle Robin Montgomerylle (ITF-24) 1-6, 1-6.

ORANGE BOWL | YHDYSVALLAT

Jaa:

Seuraava uutinen: Porsche Junior Team… →