Viikkokatsaus 45/2023 – Ruusuvuori puolivälieriin HPP Openissa, Heliövaara ja Virtanen nelinpelin välierissä

10.11.2023  |  07:00  |  Raportit

Katseet ovat kohdistuneet Helsingissä pelattavaan HPP Openiin kuluvalla viikolla. Lisäksi Heliövaara ja Hietaranta ovat jatkossa ammattilaiskiertueella.

HPP Open: Ruusuvuori puolivälierissä, Virtanen/Cressy välierissä

Talin Tenniskeskuksessa pelataan ATP Challenger -ammattilaisturnaus HPP Open 5.-12.11. Kilpailu on edennyt kaksinpelin puolivälierävaiheeseen ja nelinpelissä on selvillä välieräparit.

HPP OPEN – KOTISIVUT

Suomalaisittain kilpailussa on riittänyt seurattavaa; Emil Ruusuvuori on edennyt kaksinpelin puolivälieriin ja Otto Virtanen/Maxime Cressy nelinpelin välieriin.

Ruusuvuori (ATP-69) voitti tiistaina avauskierroksella loppuunmyydyllä Talin keskuskentällä Joris De Looren (ATP-142) 4-6, 6-0, 6-1. Voittokulku jatkui torstaina Alex Molcania (ATP-118) vastaan 6-2, 7-5 ja samalla suomalainen eteni kahdeksan parhaan joukkoon. Ruusuvuori kohtaa perjantaina klo 17.30 alkavassa puolivälierässä intialaisen Sumit Nagalin (ATP-169).

”Tänään oli huomattavasti parempi ottelun alku kuin ensimmäisessä pelissä. Ylipäätään pelini tuntui paremmalta ja olen tyytyväinen jatkopaikkaan. En ole pelannut seuraavaa vastustajaani Nagalia vastaan, hän on varma ja hyvässä kunnossa; tulee mielenkiintoinen ottelu”, kommentoi Ruusuvuori kenttähaastattelussa (lue lisää).

Virtanen on toinen yhä jatkossa oleva suomalainen. Virtanen (ATP-148)/Cressy (ATP-125) etenivät nelinpelin välieriin voittamalla neljänneksi sijoitetut Patrik Niklas-Salmisen (nelinpelin ATP-122) ja Petr Nouzan (nelinpelin ATP-96) puolivälierissä torstaina tiukasti 7-6, 5-7, 11-9 (lue lisää). Virtanen/Cressy parin nelinpelin välierä toiseksi sijoitettuja intialaisia Jeevan Nedunchezhiyan (nelinpelin ATP-102)/Vijay Sundar Prashanthon (nelinpelin ATP-104) vastaan on ohjelmassa perjantaina Ruusvuoren kaksinpelin puolivälierän jälkeen.

Muiden suomalaisten ottelut päättyivät ensimmäiselle kierrokselle Talin tenniskentillä HPP Openissa. Virtanen taipui kaksinpelissä karsija Denis Yevseyeville (ATP-239) 7-5, 6-3. Villit kortit saanet Patrick Kaukovalta (ATP-781) ja Eero Vasa (ATP-1063) kärsivät tappiot niin ikään suoraan kahdessa erässä. Nelinpelissä ensimmäisen kierroksen tappiot kokivat puolestaan Otso Martikainen/Oskari Paldanius ja Linus Lagerbohm/Mark Lajal sekä Kaukovalta/Vasa.

KAAVIOT
KAKSINPELIN PÄÄSARJA
NELINPELIN PÄÄSARJA
LIPUNMYYNTI
LIVESTREAM

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Heliövaara/Mies välieriin Ranskassa, Hietaranta jatkossa Italiassa

Harri Heliövaara on pelannut kuluvalla viikolla yhdessä saksalaisen Andreas Miesin kanssa ATP-kilpailussa Ranskassa. Heliövaara (nelinpelin ATP-29) ja Mies (nelinpelin ATP-35) ovat edenneet kilpailun välieriin kahdella voitolla. Kilpailun toiseksi sijoitettu pari kukisti ensimmäisellä kierroksella Alexander Bublik (ATP-32)/Alexander Shevchenko (ATP-63) kaksikon 6-3, 6-3. Puolivälierissä torstaina kaatui puolestaan ranskalaiset Ugo Blanchet (ATP-191)/Matteo Martineau (ATP-299) 6-4, 7-5. Välierissä Heliövaara/Mies kohtaavat Constantin Frantzen (nelinpelin ATP-69)/Hendrik Jebens (nelinpelin ATP-68) parin perjantaina noin klo 19.30.

ATP 250 | RANSKA

Laura Hietaranta (WTA-458) on edennyt puolivälieriin Italiassa ITF-kiertueella. Hietaranta on voittanut viikon kaksi ensimmäistä otteluaan suoraan kahdessa erässä. Puolivälierissä perjantaina Hietaranta kohtaa virolaisen Maileen Nuudin (WTA-530). Molemmat pelaajat ovat sijoittamattomia kilpailussa.

W25 ITF WORLD TENNIS TOUR | ITALIA

Arthur de Dampierre (HVS) oli viikon ainoa junioreiden kansainvälisissä kilpailuissa pelaava suomalainen.

ALLE 12-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE, 1. KATEGORIA | TURKKI

Jaa:

Seuraava uutinen: HPP Open huipentuu… →