Viikkokatsaus 4/2024 – Virtanen ja Niklas-Salminen puolivälierissä Ranskassa, 18-vuotiaiden SM-kilpailut viikonloppuna

26.1.2024  |  06:36  |  Raportit

Suomalaiset ovat viihtyneet Ranskassa kuluvalla viikolla, kun Virtanen ja Niklas-Salminen ovat edenneet puolivälieriin Challenger-kiertueella ja Vasa välieriin ITF-kilpailussa. Myllypurossa pelataan 18-vuotiaiden SM-kilpailut ja Vierumäellä alle 14-vuotiaiden Tennis Europe -kilpailu.

Virtanen ja Niklas-Salminen puolivälierissä Ranskassa

Otto Virtanen ja Patrik Niklas-Salminen pelaavat kuluvalla viikolla ATP Challenger -kilpailussa Ranskassa, jossa molemmat ovat edenneet puolivälieriin.

Virtanen (ATP-166) kohtasi kaksinpelin ensimmäisellä kierroksella kilpailun ykköseksi sijoitetun ranskalaisen Gregoire Barreren (ATP-83). Suomalainen vei pelaajien ensimmäisen kohtaamisen 7-5, 6-4. Toisella kierroksella vastaan asettui toinen ranskalainen Kyrian Jacquet (ATP-204). Jacquet voitti avauserän Virtaselta 6-1, mutta ollessaan tappiolla 1-4 toisessa erässä ranskalainen luovutti ottelun ja näin Virtanen eteni kaksinpelin puolivälieriin. Kahdeksan parhaan joukossa suomalainen kohtaa jälleen ranskalaisen, kun Harold Mayot (ATP-157) astelee toiselle puolelle verkkoa aikaisintaan klo 19.00 perjantaina.

Nelinpelissä mukana nähtiin molemmat suomalaiset. Virtanen pelasi yhdessä norjalaisen Viktor Durasovicin kanssa, mutta heidän taival katkesi ensimmäiselle kierrokselle, kun neljänneksi sijoitetut intialaiset Arjun Kadhe/Jeevan Nedunchezhiyan etenivät jatkoon luvuin 7-6, 6-4. Niklas-Salminen ja latvialainen Mikelis Libietis kohtasivat avauskierroksella villin kortin turnaukseen saaneet ranskalaiset Antoine Hoang/Cyril Vandermeersch. Niklas-Salminen/Libietis venyivät voittoon kolmessa erässä 4-6, 6-2, 10-2. Parin pelit jatkuvat perjantaina puolivälierissä Christian Harrison/Marcus Willis paria vastaan klo 12.00.

ATP CHALLENGER 125 | RANSKA

ITF-kiertueella menestystä hakivat tällä viikolla Anastasia Kulikova Intiassa, Eero Vasa Ranskassa ja Patrick Kaukovalta Espanjassa. Kaksinpelit kuitenkin päättyivät Kulikovalla toiselle kierrokselle ja Vasalla sekä Kaukovallalla ensimmäiselle. Nelinpelissä Vasa on edennyt välieriin ja jahtaa toista viikkoa putkeen nelinpeliturnausvoittoa.

W50 ITF WORLD TENNIS TOUR | INTIA
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | RANSKA
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | ESPANJA

Eero Vasa

18-vuotiaiden SM-kilpailut Helsingissä

Kotimaan kentillä pelataan viikonloppuna Suomen mestaruuksista, kun ohjelmassa on alle 18-vuotiaiden SM-kilpailut Myllypurossa Helsingissä. Kilpailun kaaviot ja otteluohjelma on julkaistu TennisÄssään. Kilpailu käynnistyy perjantaina ja loppuottelut ovat ohjelmassa maanantaina.

ALLE 18V SM-KILPAILUT | SMASH, HELSINKI

Junioreita kansainvälisillä kentillä

Suomalaisjunioreita pelaa kansainvälisissä kilpailuissa tällä viikolla Euroopassa, jonka lisäksi Vierumäellä järjestetään toista viikkoa putkeen alle 14-vuotiaiden Tennis Europe -kilpailu. Mikael Lehtinen (HVS) on edennyt Vierumäellä ainoana suomalaisena kaksinpelin välieriin. Belgiassa Emma Tuominen (Smash) on puolestaan selvittänyt tiensä puolivälieriin.

Viikonloppuna käynnistyy lisäksi 12-vuotiaiden joukkue EM-kilpailut Winter Cup; poikien joukkue on matkustanut Kyprokselle ja tyttöjen lohko pelataan Virossa. Tutustu nuorten Winter Cup joukkueisiin täältä.

J30 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | BELGIA
ALLE 14-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, SUPER KATEGORIA | RANSKA
ALLE 14-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | VIERUMÄKI
WINTER CUP P12 | KYPROS
WINTER CUP T12 | VIRO

Jaa:

Seuraava uutinen: Suurimmat erot ATP-kiertueen… →