Viikkokatsaus 36/2021 – Parmas ja Alopaeus/Paldanius pelaavat MM-ratkaisupeleissä

9.9.2021  |  18:44  |  Raportit

Kuva: ITF Scandinavian EB Championship

Tämä viikko tuo loistavia uutisia senioreiden ja junioreiden MM-kilpailuista. Mari-Liis Parmas pelaa 50-vuotiaiden nelinpelin maailmanmestaruudesta Kroatiassa ja Felix Alopaeus/Oskari Paldanius ovat edenneet 14-vuotiaiden MM-kilpailuiden nelinpelin välieriin Ranskassa.

Lisäksi ammattilaiskentillä on iskussa Anastasia Kulikova.

Mari-Liis Parmas/Piret Ilves pelaavat 50-vuotiaiden nelinpelin maailmanmestaruudesta Kroatiassa

Senioreiden, 50-, 55-, ja 60-vuotiaat, henkilökohtaiset MM-kilpailut ovat käynnissä Kroatiassa. Suomalaisittain turnaus on sujunut upeasti, sillä Mari-Liis Parmas ja virolainen Piret Ilves (artikkelikuvassa) pääsevät tavoittelemaan 50-vuotiaiden nelinpelin maailmanmestaruutta.

Ykköseksi sijoitetut Parmas/Ilves voittivat torstaina välierässään kolmanneksi sijoitetut Jurate Hardy (LTU)/Lucie Schwab (AUT) 3-6, 6-4, 11-9. Loppuottelussa asettuvat vastaan neljänneksi sijoitettu pari Simona Isidori (ITA)/Anke Wurst (GER).

Myös Joakim Berner (M60) ja Kenneth Sundberg (M55) ylsivät pitkälle pariensa kanssa nelinpeleissä, tällä kertaa ottelut päättyivät puolivälierissä.

SENIOREIDEN 50/55/60V MM-KILPAILUT | KROATIA

Alopaeus/Paldanius välieriin 14-vuotiaiden MM-kilpailuissa – Alopaeus taipui kaksinpelissä 16 parhaan joukossa

Felix Alopaeus ylsi historiallisen pitkälle 14-vuotiaiden MM-kilpailuna pidetyssä turnauksessa, Les Petits, Ranskassa. Alopaeus voitti kaksi ottelua ja ylsi kolmannelle kierrokselle kaksinpelissä, eli 16 parhaan joukkoon. Torstaina suomalaisjuniori kohtasi yhdysvaltalaisen Maxwell Exstedin, jolle hävisi laadukkaassa ottelussa 5-7, 4-6.

Sen sijaan sinivalkoista väriä on edennyt vieläkin pidemmälle nelinpelissä. Alopaeus ja Oskari Paldanius iskivät jo välieriin voitettuaan puolivälierässä venäläisparin Egor Pleshivtsev/Timofei Derepasko 6-3, 6-2. Välierässä tulee vastaan Maxim Mrva (CZE)/Flynn Thomas (SUI).

LUE AIEMMISTA KIERROKSISTA
KAAVIOT
LIVESTREAM
LIVESCORE

Porsche Junior Team Finland 14-vuotiaiden MM-kilpailuissa: Felix Alopaeus, Linus Lagerbohm, Oskari Paldanius, kapteeni Ville Tuovinen, kapteeni Piia Suomalainen, Emilia Lehtinen ja Nuppu Palm

Junioreita on ollut pelaamassa myös seuraavissa paikoissa.

J3 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | ITALIA
J3 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | ESPANJA
J3 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | ETELÄ-AFRIKKA

Suomalaiset tippuivat US Openissa – Kulikova pelaa vahvasti Portugalissa

US Openissa oli vielä alkuviikosta mukana kaksi suomalaista. Maanantaina oli kuitenkin Emil Ruusuvuoren ja Dominik Koepferin sekä Laura Hietarannan taipuminen. Ruusuvuori/Koepfer hävisivät nelinpelin kolmannella kierroksella parille Jamie Murray/Bruno Soares erin 7-6(6), 6-7(4), 6-1. Hietaranta taipui kaksinpelin ensimmäisellä kierroksella yhdysvaltalaiselle Theadora Rabmanille 5-7, 2-6 ja myös nelinpelissä Hietaranta/Sofia Costoulas taipuivat avausottelussaan.

US OPENIN KAAVIOT: KAKSINPELI | NELINPELI
US OPENIN TYTTÖJEN KAAVIOT: KAKSINPELI | NELINPELI

Ammattilaiskentillä on myös pelaamassa Anastasia Kulikova, joka on edennyt puolivälieriin $25,000 ITF-kilpailussa Portugalissa. Kulikova (WTA-371) on voittanut Sara Lancan (WTA-1075) 6-1, 6-2 ja seitsemänneksi sijoitetun Anastasia Tikhonovan (WTA-301) 4-6, 6-0, 6-3.

W25 ITF WORLD TENNIS TOUR | PORTUGALI

18-vuotiaiden SM-kilpailut 10.-12.9. Hangossa

18-vuotiaiden sisäkenttien SM-kilpailut järjestetään Hangossa 10.–13.9. Voit seurata turnausta Tennisliiton YouTube-kanavan kautta.

Hangossa Suomen mestaruuksista taistellaan Cuplishallilla ja kisajärjestäjänä toimii Hangon Tenniskerho (HTK). SM-mitalit ovat jaossa niin tyttöjen ja poikien kaksin- ja nelinpelissä sekä sekanelinpelissä. Kilpailu starttaa perjantaina 10.9. karsinnoilla ja pääsarjan ottelut pelataan lauantain ja sunnuntain aikana (maanantai varapäivänä).

18-VUOTIAIDEN SM-KILPAILUT | HANKO

Senioreiden sarjatenniksen playoff-tapahtuma Talissa

Senioreiden sarjatenniksen 2020-2021 kauden huipentumat jatkuvat viikonloppuna väli-ikäluokkien playoff-tapahtumalla Talissa. Tasaikäluokat pelasivat oman tapahtumansa 4.-5.9. Playoff-tapahtumissa on jaossa SM-mitalit.

Ottelut alkavat lauantaina klo 15.00 ja sunnuntaina on ratkaisupelit klo 9.00. Lauantaina pelataan välierät, joiden voittajat pelaavat sunnuntaina mestaruusottelussa ja hävinneet kilpailevat pronssiottelussa.

Löydät otteluparit ja tulosseurannat seuraavasti alla olevan linkin kautta: valitse sukupuoli – valitse sarjan tyyppi – valitse sarjatasoksi SM – valitse kaavioksi Seniorisarja 2020-2021 Playoffs.