Viikkokatsaus 32/2023 – Ruusuvuori ja Heliövaara taipuivat avauskierroksella Torontossa, 14-vuotiaiden SM-kilpailut Kaarinassa

11.8.2023  |  09:57  |  Raportit

Kuva: Mike Lawrence, ATP

Suomalaisten ottelut päättyivät avauskierrokselle ATP- ja Challenger-kiertueella. Kaukovalta pelaa puolivälierissä ITF-turnauksessa Puolassa. 14-vuotiaiden SM-kilpailut pelataan viikonloppuna Kaarinassa.

Ruusuvuori ja Heliövaara taipuivat avauskierroksella Kanadassa

Torontossa Kanadassa pelataan tällä viikolla Masters 1000 -luokan kilpailu. Suomalaisista kilpailussa mukana olivat Emil Ruusuvuori sekä Harri Heliövaara.

Ruusuvuori (ATP-54) kohtasi kilpailun ensimmäisellä kierroksella karsinnat selvittäneen yhdysvaltalaisen Marcos Gironin (ATP-70). Ottelun molemmat erät venyivät tie-break ratkaisuun ja Ruusuvuori kärsi lopulta tappion tasaisessa ottelussa lukemin 6-7, 6-7.

Heliövaara (nelinpelin ATP-16) ja Lloyd Glasspool (nelinpelin ATP-18) kohtasivat nelinpelin avauskierroksella Hubert Hurkaczin (ATP-17) ja Mate Pavicin (nelinpelin ATP-23). Hurkacz/Pavic esiintyivät vakuuttavasti ja kukistivat ensimmäisellä kierroksella suomalais-brittiläisen parin lukemin 6-2, 7-5.

MASTERS 1000 | KANADA

Niklas-Salminen Challenger-kilpailussa, ITF-kiertueella suomalaisia

Patrik Niklas-Salminen (nelinpelin ATP-111) ja Bart Stevens (nelinpelin ATP-84) pelasivat kuluvalla viikolla Yhdysvalloissa Challenger-kiertueella. Suomalais-hollantilainen pari oli kilpailun toiseksi sijoitettu ja kohtasi ensimmäisellä kierroksella villin kortin kilpailuun saaneen parin Casey Kania/Benjamin Kittay. Yhdysvaltalaiset yllättivät Niklas-Salmisen ja Stevensin ensimmäisellä kierroksella voittaen ottelun lukemin 6-1, 6-2.

ATP CHALLENGER 75 | USA

Patrick Kaukovalta

Patrick Kaukovalta (ATP-1064) on edennyt Puolassa $25,000 ITF-kilpailussa puolivälieriin. Kaukovalta on voittanut kaksi ottelua edeten kahdeksan parhaan joukkoon, jossa suomalainen kohtaa kilpailun kahdeksanneksi sijoitetun Vilus Gaubasin (ATP-571) perjantaina.

Mukana Puolassa pääsarjassa nähtiin lisäksi Eero VasaIiro Vasa ja Peetu Pohjola.

M25 ITF WORLD TENNIS TOUR | PUOLA

Junioreiden SM-liigacup Vierumäellä, 14-vuotiaiden SM-kilpailut Kaarinassa

Junioreiden SM-liigacup pelattiin sunnuntaista keskiviikkoon Vierumäellä. Tapahtuma kokosi maan parhaat junioripelaajat joukkuekilpailuun 11-, 13- ja 15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sarjoissa. Kyseessä oli joukkuekilpailu ja ottelupari koostuu kahdesta kaksinpelistä ja yhdestä nelinpelistä. Kilpailun tulokset ovat nähtävillä TennisÄssästä.

JUNIOREIDEN SM-LIIGACUP | VIERUMÄKI

Kauden 5. Fazer JGP -osakilpailu pelataan tällä ja ensi viikolla neljällä eri paikkakunnalla.

Tällä viikolla on ohjelmassa 14-vuotiaiden SM-kilpailut Kaarinassa (lue lisää). ÅLK:n järjestämä 14-vuotiaiden kilpailu käynnistyy perjantaina ja tuoreet Suomen mestarit ovat selvillä maanantaina. SM-mitaleista pelataan kaksin-, nelin- ja sekanelinpelissä. 10-vuotiaiden osakilpailu pelataan puolestaan Tuusulassa. Kilpailu käynnistyy lauantaina ja päättyy maanantaina.

Otteluohjelmat ja kaaviot ovat nähtävissä kokonaisuudessaan TennisÄssässä.

5. FAZER JGP / SM-KILPAILUT 14V | KAARINA, ÅLK
5. FAZER JGP 10V | TUUSULA, TTS

Lisäksi junioreita oli mukana alla olevassa kansainvälisessä kilpailussa Ruotsissa.

ALLE 14-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | RUOTSI

Jaa:

Seuraava uutinen: Fazer JGP: 14-vuotiaiden… →