Viikkokatsaus 31/2023 – Heliövaara välierissä Washingtonissa, ammattilaisturnaukset vauhdissa Hyvinkäällä ja Savitaipaleella

4.8.2023  |  11:07  |  Raportit

Kuluvalla viikolla on riittänyt suomalaisittain seurattavaa; Heliövaara on edennyt välieriin Washingtonissa, ammattilaiskilpailut ovat käynnissä Savitaipaleella ja Hyvinkäällä sekä juniorit ovat pelanneet kansainvälisissä turnauksissa.

Heliövaara/Glasspool välieriin, Ruusuvuori taipui Dimitroville Washingtonissa

Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-16) ja Lloyd Glasspool (nelinpelin ATP-17) ovat edenneet Washingtonin ATP 500 -kilpailun välieriin. Suomalais-brittiläinen pari voittivat ensimmäisellä kierroksella tiukasti Fabrice Martin (ATP-27)/ Hugo Nys (ATP-12) parin 3-6, 6-2, 12-10. Turnauksen kolmanneksi sijoitetut Heliövaara ja Glasspool kukistivat puolivälierissä puolestaan Hubert Hurkacz (ATP-17)/ Frances Tiafoe (ATP-10) kaksikon lukemin 6-3, 7-6.

Välierissä Heliövaara/Glasspool kohtaa villin kortin kilpailuun saaneen Mackenzie McDonald (ATP-60)/ Ben Shelton (ATP-43) parin. Ottelu on ohjelmassa perjantaina klo 19.

Emil Ruusuvuoren (ATP-50) kilpailu Yhdysvaltain pääkaupungissa päättyi kolmannelle kierrokselle torstaina. Suomalainen avasi kilpailun kahdella voitolla; avauskierroksella kaatui Constant Lestiennen (ATP-95) 6-4, 6-4 ja toisella kierroksella Yoshihito Nishioka (ATP-31) 6-7, 6-4, 6-2. Viikon kolmannessa ottelussa bulgarialainen Grigor Dimitrov (ATP-20) oli kuitenkin suomalaista vahvempi ja nappasi jo kauden kolmannen voiton Ruusuvuoresta 6-4, 6-3.

ATP 500 | WASHINGTON 

Virtanen ja Niklas-Salminen taipuivat ATP-kiertueella Meksikossa

Otto Virtanen ja Patrik Niklas-Salminen pelasivat kuluvalla viikolla ATP 250 -turnauksessa Meksikon Los Cabosissa.

Virtanen (ATP-132) jahtasi uransa ensimmäistä ATP-kilpailun pääsarjan voittoa, mutta australialainen James Duckworth (ATP-128) kukisti suomalaisen avauskierroksella 6-3, 6-0.

Niklas-Salminen (nelinpelin ATP-99) pelasi Meksikossa yhdessä vakiopari Bart Stevensin (nelinpelin ATP-83) kanssa. Suomalais-hollantilainen kaksikko kohtasi ensimmäisellä kierroksella Nicolas Barrientos (ATP-68)/ Andre Goransson (ATP-70) parin ja joutui tyytymään 4-6, 7-6, 10-7 tappioon.

ATP 250 | LOS CABOS

Hietaranta vauhdissa kaksin- ja nelinpelissä Savitaipaleella – Sateet siirtäneet otteluita Hyvinkäällä

Hyvinkäällä ja Savitaipaleella pelataan kuluvan viikon aikana $15,000 ITF-ammattilaiskilpailut. Savitaipale järjestää naisten kilpailun jo 21. vuonna peräkkäin. Hyvinkää puolestaan palaa ammattilaiskisajärjestäjäksi muutaman vuoden tauon jälkeen, kun se järjestää miesten ITF-turnauksen.

Mukana ammattilaiskilpailuissa on ollut lukuisia suomalaisia. Savitaipaleella kaksinpelin kärkisijoitettu Laura Hietaranta (WTA-618) on edennyt kilpailun puolivälieriin kaksinpelissä ainoana suomalaisena. Lisäksi nelinpelin välierissä Hietaranta nähdään yhdessä unkarilaisen parin Luca Udvardyn kanssa. Nelinpelin välierissä pelaavat lisäksi Ella HaavistoStella Remander. Perjantaina otteluohjelmassa Savitaipaleella on kaksinpelin puolivälierät sekä nelinpelin välierät.

Hyvinkäällä puolestaan huono sää on vaikuttanut otteluiden kulkuun. Keskiviikkona läpi vietiin ainoastaan neljä ottelua ja torstainakin sateet keskeyttivät pelit. Suomalaisista torstaina toiselle kierrokselle eteni Iiro Vasa (ATP-1103), joka kukisti maanmiehensä Oskar Antinheimon avauskierroksen ottelussa. Kaksinpelissä on mukana myös suomalaisista Eero Vasa ja Vesa Ahti, jotka yhä odottavat avauskierroksen otteluiden loppuun viemistä. Perjantaina Hyvinkäällä otteluohjelmassa on kaksinpelin ensimmäisen ja toisen kierroksen otteluita sekä nelinpelin puolivälierät.

OP SAVITAIPALE OPEN 2023 | W15 ITF WORLD TENNIS TOUR

TURNAUKSEN KOTISIVUT | FACEBOOK
OTTELUOHJELMA & TULOKSET

WIP OPEN 2023 | M15 ITF WORLD TENNIS TOUR

INSTAGRAM
OTTELUOHJELMA & TULOKSET

Kotimaan ammattilaiskilpailuiden lisäksi Anastasia Kulikova pelasi kuluvalla viikolla $60,000 ITF-turnauksessa Barcelonassa. Suomalaisen kilpailu päättyi kuitenkin toiselle kierrokselle.

W60 ITF WORLD TENNIS TOUR | ESPANJA

Suomi alle 13-vuotiaden PM-kilpailuiden voittoon

Helsingissä pelattiin 1.-3.8. alle 13-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailut. Turnaus oli joukkuemuotoinen ja mukana nähtiin Suomen lisäksi Norja, Ruotsi ja Tanska. Jokainen joukkue kohtasi toisensa kilpailun aikana. Suomi voitti kolmen päivän aikana kaikki kolme otteluparia ja joukkue kruunattiin kilpailun voittajaksi (lue lisää). Turnauksen toiseksi sijoittui Tanska, kolmanneksi Ruotsi ja neljänneksi Norja.

Alle 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet pelaavat kuluvalla viikolla Summer Cup -maajoukkuekilpailuissa. Tytöt pelaavat alkulohkossa Kreikassa ja pojat Italiassa. Kilpailujen päätöspäivänä perjantaina poikien joukkue pelaa lohkon kolmannesta sijasta ja tytöt puolestaan jatkosarjan loppuottelussa. Lisäksi junioreita on mukana alla olevissa kansainvälisissä kilpailuissa.

PM-KILPAILUT 13V | HELSINKI
SUMMER CUP 16V | ITALIA
SUMMER CUP 16V | KREIKKA
ALLE 16-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | KREIKKA
ALLE 14-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | LIETTUA

Hangossa senioreiden ITF-kilpailu

Hangossa pelataan maanantaista sunnuntaihin senioreiden Masters Tour 700 -luokan kilpailu. Kilpailussa pelataan sarjoja 35-vuotiaista 75-vuotiaiden luokkiin. Mukana nähdään useita suomalaisia eri sarjoissa.

MT700 ITF WORLD TENNIS MASTERS TOUR | HANKO

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Glasspool taipuivat välierissä… →