Viikkokatsaus 30/2023 – Hietaranta jatkaa, juniorit vireessä Kaarinassa sekä EM-joukkueturnauksessa

28.7.2023  |  12:14  |  Raportit

Tällä viikolla seurattavaa on riittänyt, niin kansainvälisillä kuin kotimaan kansainvälisissä turnauksissakin. Hietaranta jatkaa ITF kisoissa Tanskassa.

Virtanen taipui puolivälierissä, Heliövaara/ Glasspool ulkona Hampurista

Otto Virtanen kisasi tällä viikolla Challenger kiertueella Sveitsin Zugissa. Ensimmäisellä kierroksella kaatui Ergi Kirkin 7-6, 6-4. Puolivälierissä vastaan asettui tuttu Belgian Zizou Bergs, joka vei kolmieräisen ottelun lopulta 2-6, 7-6, 6-3.

Harri Heliövaara palasi ATP-kiertueelle Lloyd Glasspoolin kanssa Hampurin ATP-500 turnauksessa. Suomalais-englantilainen pari oli turnauksen ykkössijoitettuina, mutta hävisivät ensimmäisellä kierroksella parille  Hugo Dellien/Guido Pella 3-6, 3-6.

ATP CHALLENGER 125 | SVEITSI
ATP 500 | SAKSA

Tanskan ITF kisoissa suomalaisia, Hietaranta välierissä

Tanskan Vejlen ITF $15000 turnauksessa Laura Hietaranta voitti ensimmäisellä kierroksella Ruotsin Maja Radenkovicin 7-5, 6-2. Toisella kierroksella kaatui saksalainen Johanna Silva 6-2, 6-3. Tänään pelattavissa välierissä vastaan tulee Kreikan Eleni Christofi. Hietaranta oli mukana myös nelinpelissä, mutta hävisi kreikkalaisparinsa kanssa avausottelun. Venla Ahti karsiutui hävittyään 1-6, 2-6 Viktoria Velevalle.

Samassa turnauksessa Patrick Kaukovalta voitti ensimmäisellä kierroksella Max Dahlinin 2-6, 6-4, 6-2. Toisella kierroksella Alec Deckers vei voiton 4-6, 2-6. Eero Vasa karsi pääsarjaan voitettuaan Jonas Hembo Mathiasenin 6-2, 6-0. Pääsarjassa tuli tappio tanskalaiselle Christian Sigsgaardille 6-7, 2-6. Nelinpelissä Kaukovalta/ Vasa voittivat ensin parin Heinonen/ Sonesson Lidholt 7-6, 3-6, 10-4. Puolivälierissä tuli tappio tanskalaisparille Carl Emil Overbeck/ Oskar Brostrom Poulsen 4-6, 7-6, 10-8.

W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TANSKA
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TANSKA

Suomalaiset jatkavat Kaarinan ITF J60 kisassa

Suomalaisjuniorit ovat olleet hyvin edustettuina Kaarinan kansainvälisessä turnauksessa. Poikien välierissä Jami SavolainenOleksandr Ponomar päättyi ukrainalaisen voittoon 2-6, 2-6. Toisessa välierässä Oskari PaldaniusFilip Gustafsson, Paldanius selvitti tiensä finaaliin vakuuttavasti 6-2, 6-0. Nelinpelissä saadaan suomalaisten kohtaaminen finaalissa, kun turnausvoitosta pelaavat Linus Lagerbohm/Emil Matikainen ja Paldanius/Savolainen.

Tyttöjen turnauksessa nelinpelin välierissä pelasivat Saskia Soome/Katarina Brit Esken sekä Daria Bibanina/Emma Tuominen. Suomalaiset eivät päässeet finaaliin.

J60 ITF WORLD TENNIS TOUR | KAARINA

12-vuotiaiden EM-joukkueturnaukset 27.-30.7.

12-vuotiaden Summer Cup karsintavaihe pelataan tällä viikolla. Suomen tyttöjen kanssa samassa lohkossa ovat  Turkki, Iso-Britannia sekä Georgia. Eilen oli ensimmäinen kohtaaminen Turkin kanssa. Turkki voitti 3-0. Pelit jatkuvat tänään Iso-Britanniaa vastaan.

T12 Summer Cup, Istanbuk, Turkki
Kapteeni: Erkki Viitasaari
Pelaajat: Siiri Metsäranta (HVS), Sonia Sirenius (HVS), Vanessa Lagerlöf (Smash)
G12 Summer Cup

Poikien turnauksessa Suomen kanssa samassa lohkossa pelaavat Ranska, Irlanti ja Kroatia. Suomi pelasi eilen Irlantia vastaan ja voitti kaikki ottelunsa eli pisteet Suomelle 3-0. Tänään Suomi kohtaa Ranskan.

P12 Summer Cup, Dijon, Ranska
Kapteeni: Erik Hakkarainen
Pelaajat: Adam Napari (HVS), Alexander Mononen (HVS), Mikael Lehtinen (HVS)
B12 Summer Cup

Olympiafestivaalit Sloveniassa

14-15 -vuotiaiden Euroopan nuorten kesäolympiafestivaalit (EYOF kesäkisat) järjestetään tällä viikolla 23.-29.7. Mariborissa, Sloveniassa. Ensimmäisellä kierroksella voittoihin ylsivät Lucas Eriksson, nelinpelissä Eriksson/ Lukas Korsström sekä Ilona Haavisto/Milla Kotamäki. Suomalaisten osalta pelit ovat päättyneet pääsarjoissa, mutta lohdutuskaaviossa (ensimmäisellä kierroksella hävinneet) on Korsström edennyt kahdella voitolla finaaliotteluun.

Kapteeni: Piia Suomalainen
Pelaajat: Ilona Haavisto (TaTS), Milla Kotamäki (TaTS), Lucas Eriksson (ÅLK), Lukas Korsström (GT)
Seuranta

Lucas Eriksson, kuva: Olympiakomitea

Senioreiden kansainvälinen turnaus Helsingin Kalastajatorpalla

Säpinää on riittänyt myös Kalastajatorpan kentillä, jossa on pelattu tällä viikolla senioreiden kansainvälistä turnausta. Pelit jatkuvat sunnuntaihin saakka. Mukana on runsas määrä suomalaisia pelaajia.