Viikkokatsaus 29/2023 – Kaukovalta/Vasa ja Hietaranta vireessä, Tampere Open huipentuu

21.7.2023  |  06:00  |  Raportit

Tällä viikolla on seurattavaa riittänyt niin kotimaassa kuin ulkomailla; Laura Hietaranta on edennyt puolivälieriin ITF-ammattilaiskisassa Virossa ja Tampere Openissa ovat Patrick Kaukovalta/Eero Vasa jo välierissä.

Tampere Open: Kaukovalta/Vasa välierässä perjantai-iltana

Patrick Kaukovalta/Eero Vasa etenivät Tampere Openin välieriin; välieräpaikka on suomalaiskaksikon ensimmäinen ATP Challenger -tasolla.

Puolivälierässä Kaukovalta/Vasa laittoi nippuun ykköseksi sijoitetut maailmanlistan 149. Szymon Walkowin ja 150. Neil Oberleitnerin 6-4, 7-5.

”Ensimmäisen erän lopussa ja toisen 1-4 tappioasemassa pääsimme kovaan flow-tilaan erityisesti palautusten osalta. Olimme tosi vahvoja tänään. Meillä oli todella selkeä pelisuunnitelma, syötöt kavereiden rystyille ja pisteiden pitäminen yksinkertaisina ilman kikkailua, ja onnistuimme pysymään siinä”, kommentoivat Kaukovalta/Vasa.

Perjantai-illan välierässä keskuskentällä, noin klo 18.00, tulee vastaan kolmanneksi sijoitettu puolalaispari Szymon Kielan/Piotr Matuszewski.

”Tuttuja kavereita, olen veljeni Iiron kanssa hävinnyt Kielanille pariin kertaan. Eikös sitä sanota, että kolmas kerta toden sanoo”, päätti Vasa.

”Onpas kivaa jatkaa pelejä täällä Tampereella”, huikkasi Kaukovalta vielä poistuessaan kentältä.

NELINPELIN VÄLIERÄT | PERJANTAI
Patrick Kaukovalta/Eero Vasa – [3] Szymon Kielan/Piotr Matuszewski (POL) | arviolta klo 18.00, keskuskenttä
Vladyslav Orlov (UKR)/Adam Taylor (AUS) – Joao Lucas Reis Da Silva (BRA)/Matias Zukas (ARG)

KAKSINPELIN PUOLIVÄLIERÄT | PERJANTAI
Henri Squire (GER) – Daniel Michalski (POL) | klo 14.30, kenttä 1
[3] Lukas Klein (SVK) – [5] Dalibor Svrcina (CZE) | n. klo 16.30, keskuskenttä
Daniel Rincon (ESP) – Duje Ajdukovic (CRO) | klo 13.00, keskuskenttä
[7] Sumit Nagal (IND) – Aziz Dougaz (TUN) | aikaisintaan klo 14.30, keskuskenttä

Hietaranta vahvassa vedossa – Ruusuvuori ja Niklas-Salminen tippuivat Båstadissa

Laura Hietaranta otti jo toisen voittonsa $25,000 ITF-kisassa Virossa, mikä tarkoitti pääsyä puolivälieriin. Hietaranta (WTA-618) on taistellut kaksi kolmieräistä voittoa: avauskierroksella kuudenneksi sijoitettu Viktoria Morvayova (WTA-457) 6-3, 5-7, 7-5 ja toisella kierroksella Irina Fetecau (WTA-915) 6-1, 2-6, 7-5.

Perjantain puolivälierässä tulee vastaan turkkilainen Ilay Yoruk (WTA-484). Myös Ella Haavisto (WTA-1057) eteni kisassa karsintojen kautta aina toiselle kierrokselle asti.

Anastasia Kulikova oli lähellä pääsyä puolivälieriin $100,000 ITF-kisassa Espanjassa, mutta kiinalainen Zhuoxuan Bai (WTA-150) käänsi ottelun edukseen 2-6, 7-6(2), 6-3.

W100 ITF WORLD TENNIS TOUR | ESPANJA
W25 ITF WORLD TENNIS TOUR | VIRO

Laura Hietaranta

Båstadissa Emil Ruusuvuori (ATP-48) hävisi ensimmäisellä kierroksella italialaiselle Matteo Arnaldille (ATP-75) 4-6, 6-2, 6-7(0) ja nelinpelissä Ruusuvuori/Patrik Niklas-Salminen taipui neljänneksi sijoitetulle italialaisparille Simone Bolelli/Andrea Vavassori 4-6, 5-7.

ATP 250 | BÅSTAD

Myös Otto Virtanen nähtiin ensimmäistä kertaa ATP-turnauksen pääsarjassa Gstaadissa. Suomalaispelaaja hävisi karsintafinaalissa, mutta sai Lucky Loser -paikan. Kokemusta ja oppia tarttui matkaan, mutta voiton vei avauskierroksella perulainen Juan Pablo Varillas (ATP-66) 2-6, 3-6.

ATP 250 | GSTAAD

Porsche Junior Team Finland: 14- ja 18-vuotiaiden EM-kilpailut 17.-23.7.

Tällä viikolla pelataan alle 14- ja 18-vuotiaiden henkilökohtaiset EM-kilpailut.  14-vuotiaat pelaavat Tsekissä ja 18-vuotiaat Sveitsissä; alla ovat Suomen edustajat.

14-vuotiaissa Milla Kotamäki saalisti yhden kaksinpelivoiton ennen tappiota ja nelinpelissä saman tempun tekivät Aatu Niemelä/Alex Tuomolin. Niemelä ja Tuomolin pelaavat vielä lohdutuskaaviota, jossa voittotilit ovat jo auenneet. 18-vuotiaissa matkaan tarttui tällä kertaa voittojen sijaan kokemuksia.

14-VUOTIAAT
Kapteeni: Piia Suomalainen
Tytöt: Amanda Nicol (V-P), Milla Kotamäki (TaTS)
Pojat: Aatu Niemelä (Smash), Alex Tuomolin (HVS)

KAAVIOT

18-VUOTIAAT
Kapteeni: Joonas Jalkanen
Tytöt: Stella Remander (HVS), Iben Mol (LVS)
Pojat: Emil Matikainen (HVS), Otso Martikainen (HVS)

KAAVIOT

Vasemmalta kapteeni Joonas Jalkanen, Emil Matikainen, Otso Martikainen, Stella Remander ja Iben Mol.

Lisäksi Kaius Ketola oli voitokas nelinpelissä ja ylsi myös kaksinpelin loppuotteluun alle 14-vuotiaiden Tennis Europe -kiertueella Norjassa.

ALLE 14-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE,  3. KATEGORIA | NORJA

Jaa:

Seuraava uutinen: Tampere Open: Kaksinpelin… →