Viikkokatsaus 25/2022 – Ammattilaisten pelit päättyivät nurmikentillä, Cinia Next Gen Tour käynnissä Vierumäellä

23.6.2022  |  12:08  |  Raportit

Ruusuvuoren, Heliövaaran ja Kulikovan pelit päättyivät tämän viikon osalta. Juniorit jatkavat pelejä Cinia Next Gen Tourilla ja kansainvälisillä kentillä. Kauden 3. Fazer JGP saatiin päätökseen Hangossa.

Ruusuvuoren tie katkesi avauskierrokselle, Heliövaaran puolivälieriin

Emil Ruusuvuori (ATP-48) pelasi tällä viikolla Mallorcan ATP250-turnauksessa. Suomalainen kohtasi avauskierroksella jo viidennen kerran Ilya Ivashkan (ATP-40). Ruusuvuori ei neljällä aiemmalla kerralla ollut onnistunut kukistamaan Ivashkaa eikä onnistunut tempussa nytkään. Ivashka voitti ottelun 6-4, 6-1.

ATP250 | MALLORCA

Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-32) ja Lloyd Glasspool (nelinpelin ATP-40) jatkoivat toista viikkoa putkeen pelejä Iso-Britannian nurmikentillä. Pari oli mukana Eastbournen ATP250-kisassa, jossa avauskierroksella voitto irtosi Andre Goransson (nelinpelin ATP-65)/ Ben McLachlan (nelinpelin ATP-44) parista lukemin 7-6, 6-7, 10-4. Puolivälierissä vastaan asettui kokeneet Jamie Murray (nelinpelin ATP-21) ja Bruno Soares (nelinpelin ATP-31), jolle Heliövaara/Glasspool taipuivat 6-4, 7-5.

ATP250 | EASTBOURNE

Kulikovalle tappio Wimbledonin karsinnoissa

Anastasia Kulikovan (WTA-194) uran toinen Grand Slam päättyi karsintojen avauskierrokselle. Kulikova kohtasi karsintojen ensimmäisellä kierroksella karsintojen kahdeksanneksi sijoitetun Reka Luca Janin (WTA-134). Unkarilainen vei ottelun nimiinsä 6-4, 6-3. Kulikova oli ensimmäisen kerran mukana Grand Slam turnauksen karsinnoissa Ranskan avoimissa kuukausi sitten. Pariisissa Kulikova voitti kaksi ottelua, mutta lopulta hävisi karsintojen finaalikierroksella.

WIMBLEDON | GRAND SLAM

Junioreita mukana Cinia Next Gen Tourilla

Vierumäellä järjestetään tällä viikolla 12-vuotiaiden Tennis Europe Cinia Next Gen Tour -turnaus. Suomalaisia on ollut mukana turnauksessa runsaasti. Torstaina on vuorossa välierävaiheet. Kaksinpelissä suomalaisista on vielä mukana Annika Ali, Kaius Ketola, William Vainionpää ja Mikael Lehtinen.

Kansainvälisillä kentillä Aatu Niemelän pelit jatkuvat myös. Niemelä on edennyt Tsekin 1. kategorian Tennis Europe -turnauksessa puolivälieriin.

ALLE 12-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE, 2. KATEGORIA | VIERUMÄKI
ALLE 12-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE, 1. KATEGORIA | TSEKKI
ALLE 14-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | TALLINNA
J4 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | KREIKKA

Cinia Next Gen Tour

Kauden 3. Fazer JGP päätökseen Hangossa

13.6. alkanut kauden 3. Fazer JGP saatiin päätökseen 1,5 viikkoa myöhemmin. Hangon Tenniskerhon järjestämään kisaan osallistui yli 250 nuorta peluria. Kisan aikana Hangon massakentillä pelaajat sekä taustajoukot pääsivät nauttimaan aurinkoisesta kelistä sekä laadukkaista tennisotteluista. Kisat käytiin läpi hyvässä urheiluhengessä. Lue lisää kilpailusta täältä.