Viikkokatsaus 22/2021 – Ruusuvuori nelinpelissä Ranskan avoimissa, Kaleva Openissa hienoa pelaamista junioreilta

3.6.2021  |  22:15  |  Raportit

Ranskan avoimissa jatkaa Emil Ruusuvuori nelinpelissä, Talin Tenniskeskuksen massakentillä pelattava ITF-ammattilaisturnaus ratkaistaan ilman suomalaisia ja junioreiden Kaleva Open huipentuu Oulussa.

Ruusuvuori/Köpfer hakee paikkaa 16 parhaan joukkoon perjantaina – Ruusuvuori tippui kaksinpelissä ja Kontinen nelinpelissä

Emil Ruusuvuori ja saksalainen Dominik Köpfer etenivät keskiviikkona nelinpelin toiselle kierrokselle Ranskan avoimissa. Nelinpelin otteluvoitto oli ensimmäinen Ruusuvuorelle Grand Slam -tasolla.

Ruusuvuori ja Köpfer eivät tuhlanneet aikaa avausottelussaan Pariisin massoilla – verkon toisella puolella olleet Aljaz Bedene ja Jackson Withrow kaatuivat 55 minuutissa 6-1, 6-4.

Toisella kierroksella perjantaina asettuvat vastaan turnauksen 11. sijoitetut hollantilaiset Wesley Koolhof/Jean-Julien Rojer. Ottelu pelataan kentällä 9 päivän toisena otteluna, eli arviolta klo 13.30 alkaen.

NELINPELIN KAAVIO | RANSKAN AVOIMET

Kaksinpelissä Ruusuvuori hävisi sunnuntaina avauskierroksella Mackenzie McDonaldille erin 6-4, 3-6, 6-7(4), 3-6. Myös Henri Kontisen ja Edouard Roger-Vasselinin oli taipuminen trilleissä duolle Marcelo Arevalo/Matwe Middelkoop 7-6(4), 6-7(1), 6-7(2).

Kaleva Open: tyttöjen nelinpelissä suomalaisvoittajat, perjantaina poikien finaalit sinivalkoisella edustuksella

Oulussa pelataan tällä viikolla alle 14-vuotiaiden 3. kategorian Tennis Europe -turnaus, Kaleva Open. Turnauksessa on pelattu tyttöjen ja poikien kaksin- ja nelinpelit.

Tyttöjen sarjat pelattiin päätökseensä torstaina. Kaksinpelin turnausvoittoon ylsi ykköseksi sijoitettu latvialainen Odeta Panasa, joka kukisti finaalissa toiseksi Nuppu Palmin (Smash) suoraan kahdessa erässä. Palmin finaalipaikan lisäksi nähtiin välierissä Iida Heinonen (HLK) ja Ilona Haavisto (TaTS).

Tyttöjen nelinpelimestaruuteen ylsi kärkisijoitettu pari Palm/Heinonen, loppuottelussa he voittivat Liinu Heiskasen (TaTS) ja Emilia Lehtisen (HVS) 6-1, 6-7(2), 10-2.

Poikien kaksin- ja nelinpelin loppuottelut pelataan perjantaina klo 10.00 alkaen. Kaksinpelin finaaliin ovat edenneet turnauksen korkeimmalle sijoitetut pelaajat Linus Lagerbohm (HVS) ja Oskari Paldanius (Smash). Lagerbohm voitti saksalaisen Felix Triquartin 6-3, 6-1 ja Paldanius kukisti kolmanneksi sijoitetun Aku Salon (HVS) 6-1, 6-2.

Aamu alkaa kaksinpelin finaalilla ja sen perään pelataan nelinpelifinaali, jossa kohtaavat [1] Lagerbohm/Samuel Mandelkorn (EST) – [2] Paldanius/Niklas Korsström (GT).

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

Laura Hietarannan Ranskan avointen valmistava turnaus Puolassa tuotti yhdet otteluvoitot niin kaksin- kuin nelinpelissä. Seuraavana on vuorossa junioreiden Ranskan avoimet, jotka alkavat sunnuntaina 6.6.

J1 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | PUOLA

Suomalaiset ulos ITF-ammattilaisturnauksesta Helsingissä

Suomalaisten kaksin- ja nelinpelit ovat ohi $15,000 ITF-ammattilaisturnnauksessa Talin Tenniskeskuksella Helsingissä.

Otto Virtanen oli ainoana suomalaisena mukana kaksinpelin toisella kierroksella – torstaina neljänneksi sijoitettu Virtanen (ATP-534) taipui tiukan taiston jälkeen sijoittamattomalle ranskalaiselle Lilian Marmousezille (ATP-825) 5-7, 6-1, 4-6. Nelinpelin puolivälierissä oli kaksi suomalaisparia, mutta valitettavasti niin Eero Vasa/Iiro Vasa kuin Aleksi Löfman/Roni Hietaranta oli taipuminen.

Turnaus jatkuu perjantaina kaksinpelien puolivälierillä klo 10.00 ja nelinpelin välierillä aikaisintaan klo 14.00.