Viikkokatsaus 20/2024 – Kaukovalta ja Vasa vireessä Ruotsissa, sateet viivästyttäneet Ruusuvuoren ja Heliövaaran otteluita Italiassa

17.5.2024  |  09:01  |  Raportit

Challenger-kiertueella Ruusuvuori ja Heliövaara ovat joutuneet odottelemaan sateiden viivästämiä otteluita Italiassa. ITF-kiertueella Kaukovalta ja Vasa ovat edenneet puolivälieriin Ruotsissa. 14-vuotiaat pelaavat viikonloppuna Vierumäellä Fazer JGP -kilpailua.

Sateet häirinneet otteluita Italiassa

Emil RuusuvuoriOtto Virtanen ja Harri Heliövaara osallistuivat Italiassa Challenger-kilpailuun tällä viikolla. Suomalaiskolmikosta ainoastaan Virtanen (ATP-158) on pelannut alkuviikon aikana kokonaisen ottelun. Virtasen kilpailu päättyi karsintoihin, kun sveitsiläinen Marc-Andrea Huesler (ATP-202) käänsi tiukan kolmen erän ottelun nimiinsä 6-3, 3-6, 6-4.

Ruusuvuori (ATP-71) on odotellut pelivuoroa sateisessa Torinossa useamman päivän. Suomalaisen ja kahdeksanneksi sijoitetun Thiago Seyboth Wildin (ATP-61) ensimmäisen kierroksen ottelu saatiin viimein käyntiin torstai-iltana ja ottelu eteni 4-3 tilanteeseen ennen keskeytystä. Ottelun on määrä jatkua perjantaina noin klo 12.30.

Heliövaaran (nelinpelin ATP-39) ja Henry Pattenin (nelinpelin ATP-56) avausottelu on venynyt perjantaille. Suomalais-brittiläinen pari kohtaa ensimmäisellä kierroksella Marco Bortolotti/John-Patrick Smith kaksikon noin klo 14. Mikäli suomalaiset onnistuvat voittamaan päivän ensimmäiset kohtaamiset, ovat toisen kierroksen ottelut ohjelmassa myös perjantaina.

ATP CHALLENGER 175 | ITALIA

Kaukovalta ja Vasa puolivälierissä Ruotsissa

Patrick Kaukovalta (ATP-777) ja Eero Vasa (ATP-915) ovat edenneet puolivälieriin ITF-kilpailussa Ruotsissa. Massakentillä pelattavassa kilpailussa molemmat suomalaiset ovat edenneet kahdeksan parhaan joukkoon häviämättä erääkään. Puolivälierissä Vasa kohtaa sijoitetun pelaajan ja Kaukovalta karsijan. Mikäli suomalaiset voittavat omat ottelunsa perjantaina, kohtaavat he välierissä. Suomalaiset ovat menestyneet myös kilpailun nelinpelissä; kärkisijoitettupari Kaukovalta/Vasa on edennyt nelinpelin välieriin kahdella voitolla.

Anastasia Kulikova (WTA-355) pelasi kuluvalla viikolla Espanjassa $25,000 ITF-kilpailussa. Kulikovan viikon saldoksi kaksinpelissä jäi 2 voittoa ja 1 tappio, kun suomalaisen ottelut päättyivät puolivälieriin. ITF-kilpailuissa karsintoihin jäivät kuluvalla viikolla Peetu Pohjola Bosnia ja Hertsegovinassa sekä Emil Matikainen Tunisiassa.

W35 ITF WORLD TENNIS TOUR | ESPANJA
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | RUOTSI
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | BOSNIA & HERTSEGOVINA
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA

Extra Fazer JGP Vierumäellä

Vierumäellä pelataan viikonloppuna 18.-20.5. 14-vuotiaiden Extra Fazer JGP. Osakilpailu toimii valintakilpailuna 14-vuotiaiden Summer Cup -joukkueeseen. Summer Cup on joukkuemuotoinen EM-kilpailu. Fazer JGP -kilpailun kaaviot ja otteluohjelma ovat julkaistu TennisÄssään. Ottelut käynnistyvät lauantaina karsinnoilla ja kilpailu huipentuu maanantaina loppuotteluihin.

EXTRA FAZER  JGP | VIERUMÄKI

Junioreita maailmalla

Oskari Paldanius (Smash) karsi mukaan kolmella karsintavoitolla kovatasoiseen J300-luokan ITF-kilpailuun Italiassa. Paldanius onnistui voittamaan ensimmäisen kierroksen ottelunsa, mutta tie Italian massakentillä katkesi lopulta toiselle kierrokselle. Paldanius kiertää kilpailuja yhdessä kansainvälisen tennisliiton ITF:n muodostaman junioritiimin mukana Ranskan avoimiin asti (lue lisää).

16-vuotiaiden Tennis Europe -kilpailussa Virossa loppuotteluissa nähdään sinivalkoista väriä; Alex Tuomolin (HVS) on edennyt kaksinpelin finaaliin ja Lukas Korsström (GT) nelinpelin finaaliin yhdessä latvialaisen parinsa kanssa. 12-vuotiaiden Tennis Europe -kilpailussa Virossa puolestaan Max Kärkkäinen (HVS) pelaa välierissä kaksin- ja nelinpelissä.

J300 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | ITALIA
J30 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | KENIA
ALLE 16-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | VIRO
ALLE 12-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 2. KATEGORIA | VIRO

Jaa:

Seuraava uutinen: Uusi tasoluettelo julkaistu… →