Viikkokatsaus 16/2024 – Heliövaara/Patten venyttivät voittoputkea, Hietaranta puolivälierissä Italiassa

19.4.2024  |  07:58  |  Raportit

Tällä viikolla ammattilaiskentillä otteluita viikonlopulle jatkavat Heliövaara ja Hietaranta. Helsingissä käynnistyy perjantaina 21-vuotiaiden SM-kilpailut.

Heliövaara/Patten ATP-kiertueella Romaniassa

Harri Heliövaara ja Henry Patten pelaavat kuluvalla viikolla Romanian massakentillä ATP-kilpailussa. Kaksikko on venyttänyt käynnissä olevan voittoputken jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. Romaniassa kilpailun kolmanneksi sijoitettu suomalais-brittiläinen pari voitti avauskierroksella Cezar Cretu (ATP-356)/ Filip Cristian Jianu (ATP-282) 6-1, 6-3. Heliövaara (nelinpelin ATP-36)/ Patten (nelinpelin ATP-60) kohtaavat puolivälierissä perjantaina noin klo 13 Francisco Cabral (nelinpelin ATP-56)/ Aleksandr Nedovyesov (nelinpelin ATP-39).

ATP 250 | ROMANIA

Virtanen ja Niklas-Salminen tippuivat jatkosta Etelä-Koreassa

Otto Virtanen oli mukana toista viikkoa putkeen Etelä-Koreassa kovilla kentillä pelattavassa Challenger-kilpailussa. Kilpailun toiseksi sijoitettu Virtanen (ATP-161) taipui ensimmäisellä kierroksella kotiyleisön edessä pelanneelle Jisung Namille (ATP-708) 6-4, 6-3.

Patrik Niklas-Salminen (nelinpelin ATP-136) oli mukana saman kilpailussa nelinpelissä yhdessä Coleman Wongin (ATP-188) kanssa. Ensimmäistä kertaa yhdessä pelannut pari voitti avauskierroksella kolmanneksi sijoitetut Francis Casey Alcantara (nelinpelin ATP-171)/ Fajing Sun (nelinpelin ATP-190) 6-4, 6-1. Parin taival kuitenkin katkesi puolivälieriin, kun villin kortin kilpailuun saaneet etelä-korealaiset Jea Moon Lee (ATP-564)/ Minkyu Song (nelinpelin ATP-409) jatkoivat seuraavalle kierrokselle luvuin 6-1, 6-4.

ATP CHALLENGER 75 | ETELÄ-KOREA

Hietaranta puolivälierissä Italiassa

Laura Hietaranta on edennyt kahdeksan parhaan joukkoon Italiassa pelattavassa $25,000 ITF-kilpailussa. Hietaranta (WTA-448) voitti avauskierroksella neljänneksi sijoitetun Victoria Jimenez Kasintsevan (WTA-348) kolmessa erässä ja jatkoi voitokkaalla tiellä toisella kierroksella italialaista karsijaa vastaan. Puolivälierissä Hietaranta kohtaa kilpailun viidenneksi sijoitetun Lucie Havlickovan (WTA-354). Ottelu on ohjelmassa perjantaina klo 11.00.

Lisäksi kuluvalla viikolla ITF-kiertueella pelasivat Patrick Kaukovalta Ranskassa, Ella Haavisto ja Saara Aerila Turkissa sekä Peetu Pohjola Espanjassa. Kaukovalta ja Haavisto hävisivät pääsarjan ensimmäisellä kierroksella, Aerilan ja Pohjolan pelit päättyivät karsintoihin.

W35 ITF WORLD TENNIS TOUR | ITALIA
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | RANSKA
W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TURKKI
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | ESPANJA

21-vuotiaiden SM-kilpailut Helsingissä

Kauden toinen TEHO Finnish Junior Tennis Tour -osakilpailu pelataan 19.-22.4. Helsingissä Smashin järjestämänä. Kyseessä on samalla alle 21-vuotiaiden SM-kilpailut. Kilpailun kärkisijoitettuja ovat Asta Miettinen (ÅLK) ja Nuppu Palm (Smash) sekä Jami Savolainen (HVS) ja Axel Eriksson (ÅLK). Otteluohjelma ja kaaviot ovat nähtävillä Ässässä. Tuoreet nuorten SM-kultamitalistit ovat selvillä maanantaina.

TEHO FINNISH JUNIOR TENNIS TOUR, 21V SM-KILPAILUT | HELSINKI, SMASH

Junioreita maailmalla

Suomalaisjunioreita pelasi kuluvalla viikolla alla olevissa kansainvälisissä kilpailuissa. Viikonlopulle pelejä jatkaa Adam Napari (HVS) 1. kategorian Tennis Europe -kilpailussa Turkissa. Napari on puolivälierissä kaksin- ja nelinpelissä.