Viikkokatsaus 13/2023 – Virtanen ja Niklas-Salminen voitokkaita Ranskassa, suomalaisjunioreita jatkossa Hangon ITF-kilpailussa

31.3.2023  |  08:00  |  Raportit

Ruusuvuoren ja Heliövaaran taival Miamissa päättyi puolivälieriin. Virtanen ja Niklas-Salminen jatkavat otteluitaan Ranskassa Challenger-kiertueella. Suomalaisjunioreita on edennyt jatkoon Hangon Cinia Next Gen Tour J100-kategorian ITF-kilpailussa.

Ruusuvuoren ja Heliövaaran tie katkesi puolivälieriin Miamissa

Emil Ruusuvuori ja Harri Heliövaara pelasivat kauden toisessa ATP Masters -turnauksessa Miamissa tällä viikolla.

Ruusuvuoren (ATP-54) urakka Miamissa päättyi keskiviikkona kilpailun puolivälieriin. Jannik Sinner (ATP-11) johti kaksikon kohtaamisia ATP-kiertueella 4-0 ja italialainen iski lukemaan yhden voiton lisää erin 6-3, 6-1.

”Jannik oli selkeästi parempi. Aina tällaisista oppii jotain uutta, mutta tänään hän oli eri tasolla,” kommentoi Ruusuvuori (lue lisää).

Puolivälieräpaikka Masters-tasolla oli Ruusuvuoren uran ensimmäinen. Suomen kaikkien aikojen kaksinpelaaja Jarkko Nieminen ylsi urallaan neljästi puolivälieriin Masters-tasolla. Loistavan turnauksen myötä nousee Ruusuvuori maailmanlistalla uuteen ennätyslukemaansa 37-39 sijoille.

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool taipuivat niin ikään puolivälierässä Miamissa.

Kahdeksan parhaan joukossa viidenneksi sijoitetut Heliövaara/Glasspool kohtasivat sijoittamattomat yhdysvaltalaiset Nathaniel Lammons/Jackson Withrow. Heliövaara/Glasspool parin tie päättyi lukemin 6-7(3), 6-3, 9-11 yhdysvaltalaisia vastaan. Ottelua häiritsi vesisade, joka keskeytti koitoksen keskiviikkona ja venytti ratkaisun torstaille.

ATP MASTERS 1000 | MIAMI

Virtanen ja Niklas-Salminen jatkavat Ranskassa

Otto Virtanen sekä Patrik Niklas-Salminen ovat molemmat mukana tällä viikolla Ranskan Lillessä pelattavassa ATP Challenger -turnauksessa.

Neljänneksi sijoitettu Virtanen (ATP-139) on edennyt puolivälieriin kahdella voitolla: ensimmäisellä kierroksella Dimitar Kuzmanovia vastaan 6-3, 4-6, 6-2 ja toisella kierroksella Antoine Hoangia vastaan 7-6(4), 6-3. Puolivälierissä perjantaina noin klo 20.30 Virtanen kohtaa karsija Vitaliy Sachkon.

Niklas-Salminen ja Bart Stevens ovat edenneet nelinpelin välieriin voittamalla molemmat ottelunsa suoraan kahdessa erässä. Välierissä perjantaina vastaan asettuu toinen sijoittamaton pari, kun Niklas-Salminen/Stevens kohtaa Max Purcell/Jason Taylor noin klo 17.

ATP CHALLENGER 100 | RANSKA

ITF-kiertueella Ella Haaviston ja Vesa Ahdin ottelut päättyivät karsintoihin.

W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TURKKI
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TURKKI

Cinia Next Gen Tour ITF-kilpailu Hangossa, senioreita MM-kilpailussa

Hangossa pelataan tällä viikolla J100-kategorian (entinen 3. kategoria) alle 18-vuotiaiden ITF-kilpailu. Suomessa ei ole järjestetty lähivuosina yhtä korkeatasoista junioreiden kansainvälistä ITF-kilpailua.

Mukana turnauksessa on useita suomalaisjunioreita. Kaksinpelin puolivälieriin ovat edenneet HVS-Tennistä edustavat Otso Martikainen [5], Linus Lagerbohm ja Emil Matikainen. Tyttöjen sarjassa kaikkien suomalaisten ottelut päättyivät avauskierrokselle. Nelinpelin puolivälierissä on mukana useita suomalaisia. Turnauksen loppuottelut ovat ohjelmassa sunnuntaina.

Junioreita oli mukana tällä viikolla myös alla olevissa kansainvälisissä kilpailuissa. Aatu Niemelä (Smash) ja Alex Tuomolin (HVS) ovat edenneet välieriin Latviassa alle 14-vuotiaiden Tennis Europe -kilpailussa.

J100 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | HANKO, SUOMI
J30 ITF WORLD TOUR JUNIORS | TRINIDAD & TOBAGO
ALLE 14-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | LATVIA
ALLE 16-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 2. KATEGORIA | TURKKI

Senioreiden MM-kilpailut 30-50 -vuotiaiden sarjoissa pelataan Turkissa tällä viikolla. Suomalaisia ei kuitenkaan edennyt ratkaisukierroksille kaksin- tai nelinpelissä.

ITF MASTERS TOUR, MM-KILPAILUT 30-50V | TURKKI

Jaa:

Seuraava uutinen: Tennisliitto tukee LTA:n… →