Viikkokatsaus 12/2024 – Heliövaara Miamissa, Ruusuvuori ja Virtanen tippuivat

22.3.2024  |  09:01  |  Raportit

Miamin Mastersissa katseet kiinnittyvät suomalaisittain nelinpeliin.

Heliövaara/Peers avaa lauantaina Miamissa – Ruusuvuori hävisi avauskierroksella ja Virtanen karsintafinaalissa

Harri Heliövaara ja John Peers avaavat turnauksen toistaiseksi viimeistä kertaa parina lauantaina. Heliövaara kertoi blogissaan, että hän aloittaa Miamin jälkeen pelaamaan yhdessä 27-vuotiaan brittiläisen Henry Pattenin (nelinpelin ATP-63) kanssa. Miamiassa Heliövaara/Peers kohtaa ensimmäisessä ottelussaan parin Marcelo Arevalo/Mate Pavic.

”Menestys ja yhteispeli ei ollut aivan sitä mitä toivoin, ja kun rankinginkin osalta isoihin kisoihin pääseminen keväällä yhdessä näyttää aika mahdottomalta, niin halusin avata pakan ja hakea uutta intoa massakauden peleihin”, avasi Heliövaara blogissaan.

Kaksinpelissä Emil Ruusuvuoren ja Otto Virtasen ottelut päättyivät. Virtanen (ATP-127) oli lähellä pääsarjapaikkaa voitettuaan karsinta-avauksessa kuuden ottelupallon takaa Jurij Rodionovin (ATP-91) 6-7(3), 7-6(7), 6-2, mutta karsintafinaalissa entinen TOP10-pelaaja Roberto Bautista Agut (ATP-100) vei voiton 6-4, 4-6, 6-4. Ruusuvuori (ATP-48) hävisi niin ikään kolmessa erässä ensimmäisellä kierroksella Yannick Hanfmannille (ATP-56) 4-6, 6-4, 4-6. Ruusuvuori puolusti kisassa viimevuotista puolivälieräpaikkaansa, tappion johdosta suomalaisen maailmanlistasijoitus tippuu lukeman 65 paikkeille.

MASTERS 1000 | MIAMI

Suomalaispelaajat eivät yltäneet ratkaisukierroksille ITF-kiertueella

Kuluvalla viikolla suomalaisia nähtiin kolmessa eri ITF-kilpailussa. Tällä kertaa eivät suomalaiset yltäneet ratkaisuotteluihin. Espanjassa Ella Haavisto oli karsintafinaalissa ja Laura Hietaranta kärsi avauskierroksen tappion, Kroatiassa Patrick Kaukovalta hävisi ensimmäisellä kierroksella ja Tunisiassa Valtteri Tuukkanen ja Oskari Eerola nappasivat yhdet karsintavoitot ennen tappioita.

W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | ESPANJA
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | KROATIA
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA

Junioreita maailmalla

Myös ITF-juniorikiertueen osalta ei tällä kertaa nähty etenemisiä päätöskierroksille.

J30 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | LATVIA

Jaa:

Seuraava uutinen: Hannukaiselle nelinpelin MM-kultaa… →