Viikkokatsaus 1/2022 – Ruusuvuorella vahva kauden aloitus

6.1.2022  |  12:48  |  Raportit

Vuoden ensimmäinen viikko tarjoilee välittömästi hienoja suomalaisuutisia ammattilaiskentiltä.

Ruusuvuori puolivälieriin Australiassa – ”Kuitenkin fokus säilyi läpi ottelun ja sain taisteltua voiton sekä uuden mahdollisuuden pelata”

Kauden ensimmäistä ATP-turnaustaan Australian Melbournessa pelaava Emil Ruusuvuori eteni puolivälieriin voitolla 27-vuotiaasta australialaisesta Jordan Thompsonista (ATP-75) 7-6(3), 5-7, 6-3. Ruusuvuori on nyt voittanut kaikki kolme kohtaamistaan Thompsonia vastaan.

– Vähän pidempi tauko ollut otteluista, joten ensinnäkin on ollut hyvä ja tärkeää saada tuntumaa takaisin ihan jokaiselle pelin osa-alueelle. Sitä voi treenata ihan niin paljon kuin haluaa, mutta matsit ovat matseja ja niitä tarvitaan, aloitti Ruusuvuori.

Ruusuvuori kertoo pelituntuman puutteen näkyneen toisen kierroksen ottelussaan.

– Kuitenkin fokus säilyi läpi ottelun ja sain taisteltua voiton sekä uuden mahdollisuuden pelata.

ATP250 | MELBOURNE

Puolivälierässä asettuu vastaan niin ikään sijoittamaton 24-vuotias slovakialainen Alex Molcan (ATP-88). Ottelu pelataan torstai-perjantaiyönä noin klo 3.30 alkaen.

Molcan on tuttu suomalaisyleisölle, sillä vasenkätinen pelaaja voitti viime marraskuussa käydyn HPP Openin Helsingissä. Molcan on tuttu myös Ruusuvuorelle, joka voitti hänet vuoden 2019 Talin haastajaturnauksessa puolivälierässä – tuolloin suomalainen tuuletti viikon päätteeksi turnauksen voittoa.

– Hän on varma pelaaja. Viimeisimmästä ottelustamme on hetki vierähtänyt, hän on varmasti myös mennyt eteenpäin monella osa-alueella. Valmentajani Fede (Federico Ricci) tekee varmasti tarpeelliset pointit videoiden perusteella.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Functional Tennis (@functionaltennis) jakama julkaisu

Sen sijaan seitsemänneksi sijoitetut Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool kärsivät yllätystappion Adelaiden ATP-turnauksessa villin kortin saaneelle australialaisparille Aleksandar Vukic/Edward Winter luvuin 6-3, 4-6, 10-6.

ATP250 | ADELAIDE

Myös Patrik Niklas-Salmisen ottelut päättyivät Italian ATP Challenger -turnauksessa avausotteluihin.

ATP CHALLENGER 80 | ITALIA

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori murskasi Molcanin… →