Viikkoennakko 49/2020 – Heliövaara päättää ammattilaiskautensa Portugalissa

30.11.2020  |  12:24  |  Ennakot

Tällä viikolla päättää Harri Heliövaara ammattilaiskautensa ATP Challenger -turnauksessa Portugalissa.

Pahentuneen koronavirustilanteen johdosta on kansallinen kilpailutoiminta tauolla 3.1.2021 asti. SM-tason kilpailutoiminnan osalta on tehty seuraavat päätökset: SM-kilpailut 2020 siirtyvät pelattavaksi maaliskuulle 2021 ja TEHO Sport Tennisliiga jatkuu ottelusiirrot mahdollistaen sekä turvallisuus ja viranomaispäätökset huomioiden.

Heliövaara hakee loistopäätöstä ennätyskaudellensa

Uransa korkeimmalla nelinpelin maailmanlistasijoituksella majaileva Harri Heliövaara (ATP-114) pelaa tällä viikolla kauden viimeisen ATP Challenger -turnauksensa Portugalissa. Heliövaara pelaa yhdessä brittiläisen Lloyd Glasspoolin kanssa ja neljänneksi sijoitettu parivaljakko kohtaa avauskierroksella espanjalaisparin Carlos Taberner/Bernabe Zapata Miralles. Ottelu on tiistain tai keskiviikon ohjelmassa – turnaus pelataan sisämassakentillä.

Heliövaara (kaksinpelin ATP-630) sai yllättäen paikan myös kaksinpelin karsinnoissa, joissa hän kärsi tappion espanjalaiselle Nikolas Sanchez Izquierdolle (ATP-352) 2-6, 4-6. Lue lisää aiheesta Heliövaaran blogista täältä.

ATP CHALLENGER 80 | PORTUGALI
LIVESTREAM

Fernandez-Laaksonen pelaa ITF-juniorikiertueella

Anais Fernandez-Laaksonen pelaa tällä viikolla alle 18-vuotiaiden ITF-turnauksessa Zimbabwessa.

ALLE 18-VUOTIAIDEN ITF WORLD TENNIS TOUR, 5. KATEGORIA | ZIMBABWE

SM-kilpailut siirtyvät maaliskuulle 2021 – TEHO Sport Tennisliiga jatkuu siirrot mahdollistaen

Suomen Tennisliitto on päivittänyt ohjeistuksiaan pahentuneen koronavirustilanteen johdosta SM-tason kilpailutoiminnan osalta. SM-kilpailut siirtyvät maaliskuulle 2021 ja TEHO Sport Tennisliiga jatkuu ottelusiirrot mahdollistaen.

  • Yleiset SM-kilpailut 2020, 8. TEHO Sport Finnish Tour, siirretään pelattavaksi 2.-7.3.2021 – siirtoon päädyttiin yhdessä kisajärjestäjä Grani Tenniksen (Kauniainen) kanssa. Aiemmin päätetyn mukaisesti ovat myös kansalliset kilpailut tauolla 30.11.2020-3.1.2021.
  • Vuoden 2020 Finnish Tour -sarja tulee päättymään maaliskuun SM-kilpailuun. Sarjan kokonaispisteisiin perustuvat rahapalkinnot jaetaan tämän jälkeen. Vuoden 2021 sarja tulee käynnistymään 12.3.2021 Jyväskylässä.

Kansallisessa kilpailutoiminnassa kokoontumisrajoitusten noudattaminen on haastavaa ja näillä toimilla varmistamme myös ettei alueiden välistä liikkumista tapahdu kilpailutoimintamme osalta ja näin osaltamme hidastamme koronaviruksen leviämistä. Palautamme maksetut kilpailumaksut pelaajille joulukuun aikana. 

  • TEHO Sport Tennisliigan (SM-tason toiminta) pelaaminen on mahdollista viranomaisten ja Olympiakomitean linjausten mukaisesti erityisjärjestelyin ja ilman yleisöä. Yhdessä otteluparissa pelataan kolme kaksinpeliä ja yksi nelinpeli. Seuraava ottelukierros on 4.-6.12.2020. Kuitenkin kannamme huolta terveys- ja turvallisuustilanteesta, joten otteluita on mahdollista siirtää pelattavaksi 9.-10.1.2021. Siirtoon riittää toisen joukkueen toivomus tästä, siirtoihin liittyvistä käytännöistä tiedotetaan joukkueita erikseen. Seuraavien ottelukierrosten 4.-6.12.2020 ja 9.-10.1.2021 otteluparit ovat selvillä tiistaina 1.12.2020 (seuraa kotisivuilta sarjaohjelman mahdollisia muutoksia). Tennisliigan loppukauden osalta tilannetta tarkastellaan tammikuun alussa, tuolloin katsotaan tarvitaanko tehdä muutoksia sarjaohjelmaan ja 13.2.2021 pelattavaksi tarkoitettuun finaalitapahtumaan.

Tennisliitto ja liigaseurat käyvät aktiivista keskustelua ja ottavat huomioon alueiden erilliset toimintaohjeistukset turvallisen ottelutapahtuman aikaansaamikseksi. Tulevan viikonlopun 4.-6.12. ottelut ilmoitetaan tiistaina iltapäivällä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Olympiakomitealta tehostamistukea tennikselle… →