Viikkoennakko 4/2020 – Kontinen vuoden ensimmäiseen Grand Slam -turnaukseen

20.1.2020  |  13:33  |  Ennakot

Tällä viikolla katseet kiinnittyvät vuoden ensimmäiseen Grand Slam -turnaukseen Australian avoimiin, jossa Henri Kontinen hakee menestystä yhdessä uuden parinsa Jan-Lennard Struffin kanssa.

Kontinen/Struff avaa italialaisparia vastaan – kaikki Australian avointen ottelut näkyvät Eurosport Playerissa

Henri Kontisen ja saksalaisen Jan-Lennard Struffin yhteistyö alkaa tällä viikolla Australian avoimissa. Suomalais-saksalaiskaksikko on sijoittamattomina liikenteessä ja kohtaavat avauskierroksella enemmän kaksinpelistä tunnetut italialaiset Andreas Seppin ja Lorenzo Sonegon. Ottelu ei ole tiistain ohjelmassa.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

Kontinen/Struff arvottiin kaavion ylälohkoon, jossa vaanivat ykköseksi sijoitetut ranskalaiset Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut. Ranskalaiset voivat tulla vastaan kolmannella kierroksella. Mahdollinen toisen kierroksen vastus tulee ottelusta [15] Maximo Gonzalez/Fabrice MartinNicola Cacic/Dusan Lajovic.

Viime vuodelta suomalaisten tennisseuraajien mielessä ovat Kontisen ja John Peersin vahvat otteet, jotka toivat hienosti finaalipaikan. Kontinen juhli Australiassa myös uransa tähän astista ainoaa miesten Grand Slam -turnausvoittoa, kun Kontinen/Peers voittivat turnauksen vuonna 2017.

Kontinen avasi kautensa ennen Australian avoimia varaparien, kroatialaisen Franko Skugorin ja intialaisen Rohan Bopannan, kanssa. ATP250-tason turnauksissa tuloksina olivat välieräpaikka Skugorin kanssa Dohassa ja puolivälieräpaikka Bopannan parina Aucklandissa.

Australian avoimia voit seurata erittäin kattavasti Eurosport Playerin kautta. Palvelu tarjoaa kaikkien kenttien ottelut.

EUROSPORT PLAYER

Orpana ja Kulikova valmistautuvat Fed Cup -kotiturnaukseen

Suomen naisten kärkipelaajat Oona Orpana (WTA-481) ja Anastasia Kulikova (WTA-509) ovat tällä viikolla ITF-ammattilaisturnauksissa valmistautumassa tulevaan Fed Cup -kotiturnaukseen 4.-7.2. Orpana jatkaa otteluitaa Tunisiassa ja Kulikova avaa kautensa Liettuassa.

$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA
$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | LIETTUA

Fed Cup -kotiturnaus pelataan 4.-7.2. Talin Tenniskeskuksessa

Lisäksi naisten ITF-kiertueella pelaa Alexandra Anttila (WTA-1256) Meksikossa. ITF-kiertueella pääsarjapaikkoja olivat myös hakemassa Otto Virtanen ja Ville-Petteri Ahti Tunisiassa sekä Liisa Vehviläinen Saksassa. Kaikkien ottelut päättyivät karsintoihin.

$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | MEKSIKO

Patrik Niklas-Salminen (ATP-491) pelaa puolestaan ATP Challenger -turnauksessa Ranskassa. Niklas-Salminen kohtaa maanantaina avauskierroksella italialaisen Luca Vannin (ATP-319).

ATP CHALLENGER 80 | RANSKA

I-divisioonissa pelataan sarjojen päätösottelut – ketkä nousevat kohti TEHO Sport Tennisliigaa?

I-divisioonissa on käsillä ratkaisuhetket. Viikonloppuna 25.-26.1. pelataan sarjojen viimeiset ottelut, jonka jälkeen on selvillä suorat nousijat TEHO Sport Tennisliigaan sekä nousukarsintajoukkueet ja suorat putoajat. I-divisioonien voittajat nousevat suoraan TEHO Sport Tennisliigaan ja toiseksi tulleet karsivat paikoista ylimmälle portaalle. Miehissä Tennisliigan toiseksi viimeinen TVS-Tennis karsii ja viimeinen Karjalan Tennis putoaa suoraan ja naisissa liigan viimeinen TVS-Tennis karsii paikastaan. Kuitenkaan joukkue ei voi nousta liigatasolle, mikäli sillä on jo ylimmällä sarjatasolla joukkue.

Myös häntäpäässä riittää seurattavaa, sillä joukkueet pyrkivät välttämään suoran putoamisen II-divisioonaan. Miehissä viimeinen joukkue putoaa suoraan ja naisten puolella kaksi viimeistä joukkuetta tippuvat alemmaksi.

KATSO SARJATILANTEET & PÄÄTÖSKIERROSTEN OTTELUT

Senioreiden sekanelinpelin SM-kilpailut Tuusulassa 24.-26.1.

Tuusulan Tennisseura järjestää 35-70 -vuotiaiden sekanelinpelin SM-kilpailut. Turnaus pelataan Tuusulan Tenniskeskuksella 24.-26.1. Turnauksen kaaviot ja otteluohjelmat on julkaistu Tennisässässä.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

Porsche Junior Team Finlandin pelaajia Intiassa, Norjassa, Iso-Britanniassa ja Virossa

Iiro Vasa on ainoana alle 18-vuotiaiden ITF-kiertueella sekä alle 16- ja 14-vuotiaita on useampia tavoittelemassa menestystä.

ALLE 18-VUOTIAIDEN 2. KATEGORIA ITF WORLD TENNIS TOUR | INTIA

ALLE 16-VUOTIAIDEN 3. KATEGORIA TENNIS EUROPE | NORJA
ALLE 14-VUOTIAIDEN 1. KATEGORIA TENNIS EUROPE | ISO-BRITANNIA
ALLE 14-VUOTIAIDEN 2. KATEGORIA TENNIS EUROPE | VIRO

Jaa:

Seuraava uutinen: Kontinen/Struff avaa italialaisparia… →