Viikkoennakko 4/2019 – Kontinen ja Virtanen Australian avointen toisella viikolla

21.1.2019  |  10:08  |  Ennakot

Tällä viikolla on erittäin paljon seurattavaa. Australian avoimet huipentuvat ja mukana taisteluissa ovat vielä Henri Kontinen/John Peers ja Otto Virtanen. Lisäksi Anastasia Kulikova, Oona Orpana ja Patrik Niklas-Salminen avaavat ammattilaiskautensa. Kotimaan kentillä pelataan senioreiden sekanelinpelin SM-kilpailut 25.-27.1. ja TEHO Sport Tennisliigan runkosarjan päätöskierros 26.1.

Kontinen/Peers puolivälierissä: ”Menemme ottelu kerrallaan, mutta olisihan se hienoa voittaa uudelleen täällä”

Henri Kontinen ja John Peers ovat edenneet kahdeksan parhaan parin joukkoon Australian avoimissa. Vuoden 2017 mestarit ovat voittaneet turnauksessa kolme ottelua ilman erätappioita. Kolmannella kierroksella kaatuivat moldovalainen Radu Albot ja tunisialainen Malek Jaziri 7-6, 6-4.

– Vielä on muutamia askeleita otettavana (mestaruuteen). Menemme ottelu kerrallaan, mutta olisihan se hienoa voittaa uudelleen täällä, kertoi Kontinen kenttähaastattelussa.

Puolivälierässä 12. sijoitetut Kontinen/Peers kohtaa kolmanneksi sijoitetut Jamie Murrayn (GBR) ja Bruno Soareksen (BRA).

Henri Kontinen ja John Peers, kuva: Luke Hemer/Tennis Australia

Virtanen kaksinpelissä 16 parhaan joukkoon

Otto Virtanen on myös aloittanut vahvasti Australian avointen poikien sarjat. Virtanen eteni maanantaina kaksinpelissä 16 parhaan joukkoon voitolla ruotsalaisesta treenikaveristaan Gustaf Strömistä 7-5, 6-1. Paikasta puolivälieriin kolmanneksi sijoitettu suomalainen pelaa sijoittamatonta hollantilaista Lodewijk Westratea vastaan.

Myös nelinpelissä Virtanen ja Rinky Hijikata avasivat voitokkaasti kukistamalla avauskierroksella Stefan Storchin (AUS) ja Bu Yunchaoketen (CHN) 6-4, 6-7, 10-8. Tyttöjen nelinpelissä Alexandra Anttila ja yhdysvaltalainen Skyler Marie Grace Grishuk taipuivat avauskierroksella kahdeksanneksi sijoitetulle yhdysvaltalaisparille Chloe Beck/Emma Navarro 4-6, 4-6.

Kulikova, Orpana ja Niklas-Salminen avaavat ammattilaiskautensa

Harri Heliövaara (ATP-378) avasi ammattilaiskautensa Australian Burniessa käydyssä ATP Challenger -turnauksessa. Heliövaaran oli taipuminen kaksinpelin avauskierroksella Harry Bourchierille (ATP-435) 6-7, 2-3 rtd (kaaviot). Sen sijaan Anastasia Kulikova (WTA-535), Oona Orpana (ITF-107) ja Patrik Niklas-Salminen (ATP-585) avaavat kautensa tällä viikolla käytävissä ITF World Tennis Tourin kilpailuissa. Myös Masi Sarpola (ITF-1608) pyrkii kohti pääsarjaa Tunisiassa.

Ammattilaistenniksen uudistuksen myötä uutisoinnissamme tulee näkymään kolmea eri rankingia: tutut ATP- ja WTA-ranking sekä ITF-ranking (lyhenne ITF World Rankingista). Lue tarkemmin uudistuksesta täältä, mikäli on epäselvää kuinka järjestelmä toimii.

$25,000 ITF WORLD TENNIS TOUR, VENÄJÄ | NIKLAS-SALMINEN
$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR, TUNISIA | SARPOLA
$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR, EGYPTI | ORPANA
$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR, SAKSA | KULIKOVA

Senioreiden sekanelinpelin SM-kilpailut 25.-27.1.

Tulevana viikonloppuna pelataan Espoossa Tapiolan Tenniksen järjestämänä senioreiden sekanelinpelin SM-kilpailut. SM-mitaleista pelataan 35-70 -vuotiaiden sarjoissa.

KAAVIOT

TEHO Sport Tennisliigan runkosarjan päätöskierros 26.1.

Suomen korkeimman sarjatason, TEHO Sport Tennisliiga, runkosarja tulee päätökseensä tulevana lauantaina. Naisten ja miesten runkosarjavoittajaksi pelasi hallitseva mestari HVS-Tennis. Naisten puolella Smash varmisti myös toisen sijansa, mutta muuten sijoitukset ovat vielä auki pudotuspelejä silmällä pitäen.

Miesten Tennisliigassa pelataan myös yksi ottelu, Smash-Kotka – Porin Verkkopalloseura, perjantaina 25.1. ennen päätösotteluita. Naisten päätöskierros pelataan klo 14:00 alkaen ja miesten klo 17:00. Pudotuspelit käynnistyvät helmikuun 9. päivä. Katso sarjatilanteet ja viimeisimmät uutiset täältä.

Porsche Junior Team Finland: 12-vuotiaiden Winter Cup 25.-27.1.

Tulevana viikonloppuna pelataan 12-vuotiaiden Winter Cupien karsintaturnaukset. Tennis Europe on järjestänyt Winter Cupeja jo vuodesta 1977. Turnaukset keräävät Euroopan parhaat juniorit tavoittelemaan maillensa mestaruuksia. Suomen tytöt pelaavat Virossa (Tallinna) ja pojat Tanskassa (Hillerød). Suomen 12-vuotiaiden joukkueissa pelaavat:

Tytöt
Liinu Heiskanen, TaTS
Emilia Lehtinen, HVS
Emma Tuominen, Smash
Kapteeni: Ville Juhamo

Pojat
Felix Alopaeus, ETS
Oskari Paldanius, Smash
Aku Salo, HVS
Kapteeni: Heikki Riikonen

14-vuotiaiden Winter Cupien karsintaturnaukset pelataan helmikuun 1.-3. päivä. Lue lisää täältä.

Lisäksi Roni ja Laura Hietaranta pelaavat tällä viikolla Tsekissä 4. kategorian ITF World Junior Tennis Tourin kilpailussa.

KAAVIOT

Tykkimäki Team Tourin viimeinen tapahtuma ennen lopputapahtumaa

Tulevana viikonloppuna pelataan pääkaupunkiseudulla Tykkimäki Team Tourin viimeinen tapahtuma ennen kaikkien joukkueiden yhteistä lopputapahtumaa, joka pelataan Smash Centerillä Myllypurossa 13.4.

Team Tourin ideana on olla helppo askel siirtymiseen seuran sisäisistä otteluista pelaamaan lähiseuroja vastaan joukkueena ja valmentajan johdolla.

Jaa:

Seuraava uutinen: 1. Cinia JGP… →