Viikkoennakko 32/2023 – Ruusuvuori ja Heliövaara Kanadassa, junioreiden SM-liigacup Vierumäellä

7.8.2023  |  12:52  |  Ennakot

Tällä viikolla Ruusuvuori, Heliövaara ja Niklas-Salminen pelaavat Pohjois-Amerikassa. Kotimaan kentillä pelataan junioreiden SM-liigacup sekä 14-vuotiaiden SM-kilpailut.

Ruusuvuori ja Heliövaara Kanadassa

Torontossa Kanadassa pelataan tällä viikolla Masters 1000 -luokan kilpailu. Suomalaisista mukana ovat Emil Ruusuvuori sekä Harri Heliövaara.

Ruusuvuori (ATP-54) kohtaa kilpailun ensimmäisellä kierroksella karsinnat selvittäneen yhdysvaltalaisen Marcos Gironin (ATP-70). Pelaajat ovat kohdanneet kerran aikaisemmin vuonna 2021 Wimbledonissa, jolloin Giron vei ottelun nimiinsä viidessä erässä.

Heliövaara (nelinpelin ATP-16) ja Lloyd Glasspool (nelinpelin ATP-18) kohtaavat nelinpelin avauskierroksella Hubert Hurkaczin (ATP-17) ja Mate Pavicin (nelinpelin ATP-23). Verkon toisella puolella on tuttu kasvo viime viikolta, kun Heliövaara/Glasspool kukistivat Hurkaczin Washingtonin ATP-kilpailun puolivälierissä.

Suomalaisten avauskierroksen ottelut Torontossa eivät ole maanantain otteluohjelmassa.

MASTERS 1000 | KANADA

Niklas-Salminen Challenger-kilpailussa, ITF-kiertueella suomalaisia

Patrik Niklas-Salminen (nelinpelin ATP-111) ja Bart Stevens (nelinpelin ATP-84) pelaavat kuluvalla viikolla Yhdysvalloissa Challenger-kiertueella. Suomalais-hollantilainen pari on kilpailun toiseksi sijoitettu ja kohtaa ensimmäisellä kierroksella villin kortin kilpailuun saaneen parin Casey Kania/Benjamin Kittay. Ottelu ei ole maanantain ohjelmassa.

ATP CHALLENGER 75 | USA

Suomalaisia on mukana tällä viikolla ITF-kilpailussa Puolassa. Viime viikolla uransa ensimmäisen ammattilaisturnausvoiton kaksinpelissä napannut Iiro Vasa (lue lisää) jatkaa pelejä $25,000 ITF-kilpailussa Puolan Lodzissa. Mukana suoraan pääsarjassa nähdään lisäksi Eero Vasa ja Patrick Kaukovalta.

M25 ITF WORLD TENNIS TOUR | PUOLA

Junioreiden SM-liigacup Vierumäellä, 14-vuotiaiden SM-kilpailut Kaarinassa

Junioreiden SM-liigacup käynnistyi sunnuntaina Vierumäellä ja huipentuu keskiviikkona. Tapahtuma kokoaa maan parhaat junioripelaajat joukkuekilpailuun 11-, 13- ja 15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sarjoissa. Kyseessä on joukkuekilpailu ja ottelupari koostuu kahdesta kaksinpelistä ja yhdestä nelinpelistä. Kaaviot ja otteluohjelma löytyy Ässästä.

JUNIOREIDEN SM-LIIGACUP | VIERUMÄKI

Kauden 5. Fazer JGP -osakilpailu pelataan tällä ja ensi viikolla neljällä eri paikkakunnalla. Kuluvalla viikolla on ohjelmassa 10- sekä 14-vuotiaiden osakilpailut. 14-vuotiaat kilpailevat lisäksi ulkokenttien Suomen mestaruudesta.

Kaarinassa ÅLK:n järjestämä 14-vuotiaiden kilpailu käynnistyy perjantaina ja tuoreet Suomen mestarit ovat selvillä maanantaina. 10-vuotiaiden sarja Tuusulassa puolestaan alkaa lauantaina ja päättyy maanantaina. Otteluohjelmat sekä kaaviot julkaistaan Ässään.

5. FAZER JGP / SM-KILPAILUT 14V | KAARINA, ÅLK
5. FAZER JGP 10V | TUUSULA, TTS

Lisäksi junioreita on mukana alla olevassa kansainvälisessä kilpailussa Ruotsissa.

ALLE 14-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | RUOTSI

Jaa:

Seuraava uutinen: 14-vuotiaiden SM-kilpailut käynnistyvät… →