Viikkoennakko 31/2023 – ATP-kiertueella useita suomalaisia, Hyvinkäällä ja Savitaipaleella ammattilaiskilpailut

31.7.2023  |  08:46  |  Ennakot

Tällä viikolla riittää suomalaisittain seurattavaa, kun Ruusuvuori, Heliövaara, Virtanen ja Niklas-Salminen pelaavat kaikki ATP-kiertueella. Kotimaassa järjestetään naisten ammattilaiskilpailu Savitaipaleella ja miesten Hyvinkäällä.

Ruusuvuori ja Heliövaara Washingtonissa

Suomen tennisässät Emil Ruusuvuori ja Harri Heliövaara ovat siirtyneet Euroopasta Yhdysvaltain mantereelle ja aloittavat loppukesän kestävän kovien kenttien Yhdysvaltain kiertueen Washingtonista. Yhdysvaltain pääkaupungissa pelataan kuluvalla viikolla ATP 500 -luokan kilpailu.

Ruusuvuori (ATP-50) kohtaa ensimmäisellä kierroksella ranskalaisen Constant Lestiennen (ATP-95). Pelaajat ovat kohdanneet kahdesti aiemmin ja voitot ovat jakautuneet 1-1. Ottelu on ohjelmassa maanantaina klo 19.00.

Heliövaara (nelinpelin ATP-16) ja Lloyd Glasspool (ATP-17) ovat Washingtonin turnauksen kolmanneksi sijoitettu pari. Kaksikko kohtaa ensimmäisellä kierroksella Fabrice Martin (ATP-27)/ Hugo Nys (ATP-12) parin. Ottelu ei ole maanantain ohjelmassa.

ATP 500 | WASHINGTON 

Virtanen ja Niklas-Salminen ATP-kiertueella Meksikossa

ATP-kiertueella nähdään tällä viikolla neljä suomalaista, kun Otto Virtanen ja Patrik Niklas-Salminen pelaavat turnauksessa Meksikon Los Cabosissa.

Virtanen (ATP-132) jahtaa uransa ensimmäistä ATP-kilpailun pääsarjan voittoa, kun suomalainen kohtaa Meksikossa avauskierroksella 31-vuotiaan australialaisen James Duckworthin (ATP-128). Pelaajat eivät ole kohdanneet aiemmin. Niklas-Salminen (nelinpelin ATP-99) pelaa Meksikossa yhdessä vakiopari Bart Stevensin (ATP-83) kanssa. Suomalais-hollantilainen kaksikko kohtaa ensimmäisellä kierroksella Nicolas Barrientos (ATP-68)/ Andre Goransson (ATP-70). Suomalaisten ottelut eivät ole maanantain otteluohjelmassa.

ATP 250 | LOS CABOS

Hyvinkäällä ja Savitaipaleella ammattilaiskilpailut

Hyvinkäällä ja Savitaipaleella pelataan 31.7.-6.8. ITF-ammattilaiskilpailut. Hyvinkää palaa ammattilaiskisajärjestäjäksi muutaman vuoden tauon jälkeen, kun se järjestää miesten $15,000 ITF-turnauksen. Savitaipale jatkaa jo yli 20-vuotista perinnettään, kun naisten saman arvoinen kisa järjestetään tutussa ja laadukkaassa paikassa.

Kisojen osallistujalistauksia pääset katsomaan alla olevien linkkien kautta. Savitaipaleella Laura Hietaranta (WTA-618) on kärkisijoitettu pääsarjassa ja myös Ella Haavisto (WTA-1057) mahtuu kisaan suoraan maailmanlistasijoituksensa avulla. Hietaranta saapuu Savitaipaleelle vireessä sillä suomainen ylsi viime viikolla Tanskassa pelattavan ITF-kilpailun loppuotteluun (lue lisää).

Suomalaispelaajista nähdään myös varmuudella pääsarjoissa villien korttien ansiosta Aada InnaVenla AhtiClarissa Blomqvist ja Milla Kotamäki sekä Eero Vasa (ATP-1123), Patrick Kaukovalta (ATP-1099), Vesa Ahti (ATP-1422) ja Sami Huurinainen. Lisäksi karsinnoissa on varmuudella useampia suomalaisia hakemassa paikkaa pääsarjaan.

Kilpailuiden karsinnat käynnistyvät maanantaina ja ensimmäiset pääsarjan ottelut ovat ohjelmassa tiistaina.

OP SAVITAIPALE OPEN 2023 | W15 ITF WORLD TENNIS TOUR

TURNAUKSEN KOTISIVUT | FACEBOOK
TURNAUSTIEDOT: KAAVIOT JA OHJELMA
OSALLISTUJALISTAUS

WIP OPEN 2023 | M15 ITF WORLD TENNIS TOUR

INSTAGRAM
TURNAUSTIEDOT: KAAVIOT JA OHJELMA
OSALLISTUJALISTAUS

Kotimaan ammattilaiskilpailuiden lisäksi Anastasia Kulikova pelaa kuluvalla viikolla $60,000 ITF-turnauksessa Barcelonassa.

W60 ITF WORLD TENNIS TOUR | ESPANJA

Kalastajatorpalla alle 13-vuotiaden PM-kilpailut

Suomessa pelataan Helsingin Kalastajatorpalla 1.-3.8. Pohjoismaiden joukkuekilpailu. Mukana nähdään Suomen lisäksi Norja, Ruotsi ja Tanska. Jokainen joukkue kohtaa toisensa ja otteluparissa pelataan neljä kaksinpeliä sekä kaksi nelinpeliä poikien sekä tyttöjen sarjoissa. Otteluiden tulokset merkataan TennisÄssään. Ottelukohtaiset pelaajat nimetään ennen otteluparin alkua joka päivä.

Alle 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet pelaavat kuluvalla viikolla Summer Cup -maajoukkuekilpailuissa. Tytöt pelaavat alkulohkossa Kreikassa ja pojat Italiassa. Lisäksi junioreita pelaa alla olevissa kansainvälisissä kilpailuissa.

PM-KILPAILUT 13V | HELSINKI
SUMMER CUP 16V | ITALIA
SUMMER CUP 16V | KREIKKA
ALLE 16-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | KREIKKA
ALLE 14-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | LIETTUA

Hangossa senioreiden ITF-kilpailu

Hangossa pelataan maanantaista sunnuntaihin senioreiden Masters Tour 700 -luokan kilpailu. Kilpailussa pelataan sarjoja 35-vuotiaista 75-vuotiaiden luokkiin. Mukana nähdään useita suomalaisia eri sarjoissa.

MT700 ITF WORLD TENNIS MASTERS TOUR | HANKO

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Hyvinkään ja Savitaipaleen… →