Viikkoennakko 19/2019 – sinivalkoista edustusta ympäri maailmaa

6.5.2019  |  10:33  |  Ennakot

Henri Kontinen ja John Peers, kuva: Luke Hemer

Tällä viikolla on suomalaisia mukana peräti kuudessa ammattilaiskilpailussa. Lisäksi junioreita on myös kilpailemassa viidessä eri kohteessa. Kotimaassa pelataan vuoden kolmas TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tourin kilpailu Vaasassa 10.-12.5.

Ammattilaisia kuudella kisapaikalla – Kontinen/Peers Madridin Masters-turnauksessa

Ammattilaistenniksen puolella riittää suomalaisittain todella paljon seurattavaa. Henri Kontinen ja John Peers jatkavat valmistautumistaan vuoden toiseen Grand Slam -turnaukseen, Ranskan avoimiin, Madridin ATP Masters 1000 -turnauksessa. Kahdeksanneksi sijoitettu pari kohtaa avauskierroksella enemmän kaksinpelaajina tunnetut australialaiset Nick Kyrgioksen ja Bernard Tomicin. Ottelu ei ole maanantain ohjelmassa.

ATP MASTERS 1000, MUTUA MADRID OPEN | ESPANJA

ATP Challenger -turnauksessa Kazakstanissa on vauhdissa Emil Ruusuvuori. Ruusuvuori kohtaa avauskierroksella isäntämaan Dmitry Popkon. Ruusuvuori pelaa myös nelinpeliä yhdessä itävaltalaisen Jurij Rodionovin kanssa. Suomalainen ja itävaltalainen ovat nyt samalla puolella kenttää, mutta syyskuun 13. ja 14. päivä he ovat vastakkaisilla puolilla, kun Suomi ja Itävalta kohtaavat Davis Cupissa Suomessa.

€54,160 ATP CHALLENGER | KAZAKSTAN

ITF World Tennis Tourilla pelaavat Anastasia Kulikova ja Oona Orpana Portugalissa, Patrik Niklas-Salminen ja Otto Virtanen Ruotsissa (Karlskrona) sekä Mariella Minetti ja Liisa Vehviläinen niin ikään Ruotsissa (Göteborg). Myös Taneli Tenhunen jatkaa otteluitaan ITF:n pyörätuolitenniskiertueella Ukrainassa 9.-12.5.

$25,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | PORTUGALI
$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | RUOTSI, KARSLKRONA
$25,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | RUOTSI, GOTHENBURG
ITF WHEELCHAIR | UKRAINA

3. TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tourin osakilpailu Vaasassa

Alle 21-vuotiaiden TEHO Sport Finnish Junior Tourin vuoden kolmas osakilpailu pelataan Vaasassa 10.-12.5. Turnauksessa pelataan poikien kaksinpeli, jonka kärkisijoitettuina ovat Roni Rikkonen (TaTS) ja Jason Sormunen (TCT).

Roni Rikkonen, TaTS

Vuoden ensimmäisen osakilpailun voittoja juhlivat Rikkonen (TaTS) ja Liisa Vehviläinen (ÅLK) tammikuussa Helsingissä ja toisen sekä samalla sisäkenttien SM-kilpailuiden mestaruuksia tuulettivat Masi Sarpola (JTS) ja Stella Remander (Lo-Te) huhtikuussa Espoossa.

Turnauksen kaaviot julkaistaan keskiviikkona.

LISÄTIEDOT & KAAVIOT

Porsche Junior Team Finland: Junioreita ITF-kiertueella ja Tennis Europe -turnauksissa

Alle 18-vuotiaiden ITF World Tennis Tourilla pelaavat Alexandra Anttila Romaniassa ja Laura sekä Roni Hietaranta Turkissa. Lisäksi Tennis Europe -turnauksissa Virossa, Tshekissä ja Italiassa on mukana paljon suomalaisia – erityisesti Tshekissä alle 14-vuotiaiden kovatasoisessa 1. kategorian kilpailussa on useita junioreita mukana.

ALLE 18-VUOTIAIDEN 2. KATEGORIA ITF WORLD TENNIS TOUR | ROMANIA
ALLE 18-VUOTIAIDEN 4. KATEGORIA ITF WORLD TENNIS TOUR | TURKKI
ALLE 16-VUOTIAIDEN 3. KATEGORIA TENNIS EUROPE | VIRO
ALLE 14-VUOTIAIDEN 1. KATEGORIA TENNIS EUROPE | TSHEKKI
ALLE 14-VUOTIAIDEN 2. KATEGORIA TENNIS EUROPE | ITALIA

Jaa:

Seuraava uutinen: Seurafoorumi Tampereella 24.-25.7.… →