Viikkoennakko 17/2024 – Ruusuvuori avaa massakauden Madridissa

22.4.2024  |  13:06  |  Ennakot

Tällä viikolla seurataan Ruusuvuoren massakauden avausta Madridin Mastersissa ja lisäksi ammattilaiskiertueella pelaa useita suomalaisia. Sisäkauden sarjatennis huipentuu viikonloppuna nousukarsintoihin.

Ruusuvuori avaa massakauden Madridissa

Emil Ruusuvuori palaa kisakentille Madridin Masters-kilpailussa. Ruusuvuoren massakauden alku viivästyi loukkaantumisten johdosta ja suomalainen avaa massakauden tällä viikolla. Madridin Masters-kilpailu käynnistyy pääsarjan osalta keskiviikkona. Ruusuvuori (ATP-71) kohtaa ensimmäisellä kierroksella tšekkiläisen Tomas Machacin (ATP-50). Voittaja ottelusta kohtaa kilpailun neljänneksitoista sijoitetun Ben Sheltonin (ATP-15).

MASTERS 1000 | MADRID

Niklas-Salminen Challenger-kiertueella Kiinassa

Patrik Niklas-Salminen pelaa tällä viikolla Kiinassa ATP Challenger -kiertueella. Niklas-Salminen (nelinpelin ATP-135) ja Jisung Nam (nelinpelin ATP-125) ovat kilpailun toiseksi sijoitettuja ja kohtaavat ensimmäisellä kierroksella Mikalai Haliak (ATP-364)/Philip Sekulic (ATP-262). Ottelu ei ole maanantain ohjelmassa.

ATP CHALLENGER 75 | KIINA

ITF-kiertueella vahva suomalaisedustut – Hietaranta kärkisijoitettu Turkissa

Ella Haavisto

Tällä viikolla suomalaisia pelaa kolmessa kilpailussa ITF-kiertueella. Suurin edustus nähdään naisten $15,000 ITF-kilpailussa Turkissa, jossa Laura Hietaranta on kilpailun kärkisijoitettu. Mukana pääsarjassa nähdään niin ikään Ella Haavisto. Karsintojen kautta pääsarjapaikkaa hakee Saara Aerila, joka voitti viikonloppuna karsintojen ensimmäisen kierroksen ottelunsa. Mukana oli myös muita suomalaisia, jotka taipuivat karsintojen avauskierroksella. Miesten vastaavassa kilpailussa Turkissa karsinnoissa mukana on Vesa Ahti.

Patrick Kaukovalta ja Eero Vasa puolestaan hakevat kuluvalla viikolla menestystä Ranskasta $25,000 ITF-kilpailusta. Molemmat suomalaiset ovat mukana suoraan pääsarjassa.

M25 ITF WORLD TENNIS TOUR | RANSKA
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TURKKI
W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TURKKI

Sisäkauden sarjatennis huipentuu nousukarsintoihin

Yleisen sarjatenniksen sisäkausi 2023-2024 huipentuu karsintaviikonloppuun 26.-28.4. Ohjelmassa on sekä naisten että miesten nousukarsinnat I-divisioonaan. Lisäksi alemmilla divisioonatasoilla pelataan karsintaotteluita. Kaaviot ja otteluohjelmat ovat nähtävillä sarjatenniksen sivuilta TennisÄssästä.

YLEINEN SARJATENNIS SISÄKAUSI 2023-2024

Junioreita maailmalla

Suomalaisjunioreita on mukana runsaasti Tallinnassa pelattavassa alle 18-vuotiaiden ITF-kilpailussa. Lisäksi Tennis Europe -kilpailussa Pohjois-Makedoniassa on suomalaisedustusta.

J30 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | VIRO
ALLE 14-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | POHJOIS-MAKEDONIA

Jaa:

Seuraava uutinen: Krook ja Lassila… →