Verho nelinpelin finaalissa Vierumäellä

1.11.2010  |  09:48

Mikolaj Judruszczak
Kuva: Heikki Sirkka

Tyttöjen ja poikien kisa meni tasan samalla kaavalla juniorien ITF-pistekilpailussa, Nokia Junior Cupissa Suomen urheiluopistolla, Vierumäellä. Kakkossijoitetut Puolan Mikolaj Jedruszczak ja Venäjän Anastasia Frolova voittivat sekä kaksin-että nelinpeliluokat ja kumpikin kukisti kaksinpelin finaalissa ykkössijoitetun.
Paras suomalaissaavutus oli Katja Verhon eteneminen tyttöjen nelinpelin loppuotteluun.

Puolan Mikolaj Jedruszczak eteni kaksinpelissä loppuotteluun menettämällä vain yhden erän – se tapahtui välierissä ja omalle nelinpeliparille Liettuan Lukas Mugeviciukselle. Loppuottelussa Viron Jaan Kononov kukistui 6-2, 6-1. Poikien kaksinpelissä suomalaiskvartetti Mikko Rajamäki, Juuso Laitinen, Oskar Nurmio ja Timi Kivijärvi putosi toisella kierroksella.
Tyttöjen kaksinpelissä Venäjän Anastasia Frolova otti voiton Alena Tarasovasta 6-3, 6-2. Suomalaistytöistä vain Teresa Oksanen eteni toiselle kierrokselle.

Poikien nelinpelissä ykkössijoitetut Jedruszczak ja Mugevicius voittivat finaalissa neljänneksi sijoitetun liettualaisparin Julius Gotovskis/Aleksas Tverijonas, joille Timi Kivijärvi ja Oskar Nurmio hävisivät puolivälierissä. Juuso Laitinen ja Mikko Rajamäki kokivat tappion puolivälierissä ottelutie-breakissa kakkosiksi sijoitetuille Venäjän Anton Desyatnikille ja Georgy Shashkanoville.
Ykkösiksi sijoitetut Anastasia Frolova ja Alena Tarasova kohtasivat loppuottelussa sijoittamattomat Venäjän Anastasia Epishevan ja Smashin Katja Verhon, jotka olivat lähellä saada finaaliin ratkaisun ottelutie-breakiin, mutta hävisivät toisen erän lopulta 5-7.