Vasa jatkoon Tampere Openissa – naisten pääsarja käyntiin tiistaina, miehistä vauhdissa Heliövaara ja Niklas-Salminen

22.7.2019  |  20:29  |  Raportit

Tampere Openin avauspäivänä nähtiin useita laadukkaita otteluita. Ottelut jatkuvat tiistaina klo 10:00 alkaen miesten kaksin- ja nelinpelin 1. kierroksen otteluilla sekä naisten karsinnoilla sekä kaksin- ja nelinpelin avauksilla.

KUVAGALLERIA

Vasa yllätti ja eteni jatkoon, Rikkonen ja Virtanen tippuivat – Heliövaara ja Niklas-Salminen avaavat tiistaina

Suomalaisittain avauspäivä sai erittäin iloisen lopun, kun villin kortin saanut Eero Vasa eteni toiselle kierrokselle miesten €46,600+H ATP Challenger -turnauksessa. Vasa kukisti romanialaisen Dragos Diman (ATP-326) suoraan kahdessa erässä 6-4, 6-4.

– Tänään oli tasaista tekemistä. Keskityin siihen ettei tullut tyhmyyksiä tehtyä ja se auttoi tänään, erittäin tyytyväinen Vasa kertoi.

Toiset villit kortit turnaukseen saaneet Roni Rikkonen ja Panu Virtanen  taistelivat urhoollisesti, mutta joutuivat lopulta taipumaan vastustajilleen. Rikkonen oli lähellä yllätystä norjalaista Viktor Durasovicia (ATP-357) vastaan, mutta taipui kolmessa erässä 6-2, 5-7, 0-6. Virtanen taipui saksalaiselle Benjamin Hassanille (ATP-300) 6-7, 1-6.

– Hyvä ottelu oli, varsinkin ensimmäisen erän pelasin hienosti. Toisessa erässä oli paikat, mutta aivan ei peli pysynyt kasassa. Kaveri alkoi iskemään hyvin hieman lyhyeiksi jääneisiin palloihini. Olit todella makeaa pelata kotiyleisön edessä. Aina kun onnistuin, niin yleisö villiintyi – siitä tuli hyvä fiilis, kommentoi Rikkonen.

Tiistaina suomalaisista kaksinpelinsä avaavat Harri Heliövaara (ATP-471) ja Patrik Niklas-Salminen (ATP-668). Heliövaara kohtaa venäläisen Ivan Nedelkon (ATP-542) klo 16:00 alkaen ja Niklas-Salminen italialaisen Alessandro Began (ATP-355) klo 18:00 alkaen. Heliövaara ja Nedelko kohtasivat toisensa viime TEHO Sport Tennisliiga -kaudella ja tuolloin Heliövaara vei voiton niukasti kolmessa erässä. Niklas-Salminen hakee puolestaan revanssia Begasta, joka voitti Tampereelta kotoisin olevan pelaajan kahteen otteeseen viime vuonna.

16. sijoitettu Emil Ruusuvuori (ATP-297) aloittaa ottelunsa keskiviikkona. Ruusuvuori kohtaa Rikkosen tiputtaneen Durasovicin.

Lisäksi nelinpelikentillä urakkansa avaavat suomalaisista Rikkonen/Ilari Vesanen ja Vasa/Patrick Kaukovalta. Vasa/Kaukovalta pelaavat klo 14:00 alkaen ja Rikkonen/Vesanen noin klo 19:30 alkaen. Nelinpelissä on myös mukana Heliövaara/Niklas-Salminen.

KAAVIOT
OTTELUOHJELMA

Minetti pyrkii tiistaiaamuna kohti pääsarjaa – Kulikova kaksinpelin viidenneksi ja nelinpelin ykköseksi sijoitettuna

Maanantaina pelattiin naisten $15,000 ITF World Tennis Tourin kaksinpelin karsintojen avausottelut. Suomalaisista Emilia Salon ja Johanna Ranta-ahon ottelut päättyivät, mutta Martina Minetti otti komean voiton. Minetti pyrkii huomenna kohti pääsarjaa klo 10:00 venäläistä Sofiia Likhachevaa vastaan.

Anastasia Kulikova (kuvassa) on kaksinpelissä viidenneksi sijoitettuna ja arpa heitti häntä vastaan toisen suomalaisen Mariella Minettin – ottelu ei ole tiistain ohjelmassa. Tiistaina kohtaavat pääsarjan avauksessa villit kortit saaneet tamperelaiset Emilia Hartman ja Lotta Heiskanen. Lisäksi suomalaisista nähdään pääsarjassa keskiviikkona Venla Ahti ja Emma Eerola. Ahti kohtaa ykköseksi sijoitetun Michaela Honcovan ja Eerolalle tulee vastaan karsija.

Naisten nelinpelissä nähdään kolme suomalaisparia: Minetti/Minetti, Ahti/Annika Sillanpää ja Ella Leivo/Saana Saarteinen. Kulikova pelaa yhdessä australialaisen Isabella Bozicevicin kanssa ja he ovat turnauksen kärkisijoitetut.

KAAVIOT
OTTELUOHJELMA

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 30/2019 – →