Vasa ja Magga/Pohjola juhlivat Hangon kansainvälisessä junioriturnauksessa

17.8.2019  |  14:43  |  Raportit

IIro Vasa ja Oskar Antinheimo poikien sarjan finalistit

Hangossa pelattiin tällä viikolla kansainvälinen alle 18-vuotiaiden 5. kategorian ITF-turnaus. Poikien sarjojen voitot jäivät Suomeen, kun turnausvoittoja juhlivat kaksinpelissä Iiro Vasa (ÅLK) ja nelinpelissä Niila-Tapio Magga (OVS)/Peetu Pohjola (TaTS). Kyseessä on Vasan ensimmäinen kaksinpelin turnausvoitto sekä Maggan ja Pohjolan ensimmäiset turnausvoitot ITF-kiertueella.

Ensimmäistä kertaa järjestetty turnaus Hangon tennisstadionilla sujui alusta loppuun asti hyvin. Porsche Junior Team Finlandin pelaajat nappasivat voittoja sarjassa kuin sarjassa. Erityisesti poikien puolella nähtiin useita hienoja suorituksia. Poikien kaksinpelin välierissä oli mukana ainoastaan suomalaisia. Yläkaaviossa ykköseksi sijoitettu Vasa voitti sijoittamattoman Pohjolan 6-1, 6-3 ja alakaaviossa toiseksi sijoitettu Oskar Antinheimo (HVS) kukisti kymmenenneksi sijoitetun Otto Leikolan (HVS) 7-5, 6-3. Loppuottelussa Vasa ja Antinheimo tarjosivat tasokkaan kahden erän koitoksen yleisölle – lopulta Vasa nappasi turnausvoiton erin 7-6(3), 6-3.

– On kyllä hyvät fiilikset ensimmäisestä kaksinpelin turnausvoitosta ITF-tasolla! Mitä pidemmälle viikko meni, niin sitä paremmalta peli tuntui – oli hyvä viikko itseluottamuksen kannalta. Pelasin fiksusti tiukoissa paikoissa koko viikon. Loppuottelu oli haastava, kun Oskar pelasi hyvin ja hän onnistui antamaan painetta etenkin minun syöttövuoroissa. Ensimmäisessä erässä olin takaa-ajajan asemassa, mutta sain sen hoidettua kotiin. Toisessa erässä alkoi tuntua rennommalta. Kokonaisuudessaan siis hyvä viikko ja kyllä tämä turnausvoitto oli tavoitteenakin, kommentoi Vasa.

Myös poikien nelinpelissä nähtiin suomalaisvoittajat, kun kuudenneksi sijoitettu pari Pohjola/Magga eteni mestaruuteen neljän voiton turvin. Loppuottelussa pari voitti neljänneksi sijoitetut Aleksi Löfmanin (HVS) ja egyptiläisen Omar Loutfyn 7-6(5), 6-3.

Omar Loutfy, Aleksi Löfman, Niila-Tapio Magga ja Peetu Pohjola

Tyttöjen sarjoissa parhaimpaan suomalaissuoritukseen ylsi Emilia Hartman (TaTS), joka eteni kaksinpelissä kahdeksan parhaan joukkoon. Tyttöjen kaksinpelin turnausvoiton korjasi ykköseksi sijoitettu virolainen Lissi Kubre, joka voitti finaalissa kolmanneksi sijoitetun valko-venäläisen Viktoria Velevan 6-1, 7-6(1).

TULOKSET

LOPPUOTTELUT

Poikien kaksinpeli: [1] Iiro Vasa – [2] Oskar Antinheimo 7-6(3), 6-3
Poikien nelinpeli: [6] Peetu Pohjola/Niila-Tapio Magga – [4] Aleksi Löfman/Omar Loutfy (EGY) 7-6(5), 6-3
Tyttöjen kaksinpeli: [1] Lissi Kubre (EST) – [3] Viktoria Veleva (BLR) 6-1, 7-6(1)
Tyttöjen nelinpeli: [2] Ksenia Agureeva/Nikoliina Batoshvili (RUS) – [1] Klara Nelander/Emilia Valentinsson (SWE) 6-4, 3-6, 10-5

Seuraava uutinen: Lindholm 50-vuotiaiden nelinpelin… →