Valmentajakoulutus

12.12.2007  |  00:00

Kinnunen ja Siivonen nuorten valmentajien kehitysakatemiaan

Esa Kinnunen HLK:sta ja Saku Siivonen HVS:sta valittiin nuorten valmentajien kehitysakatemiaan vuodeksi 2008. Molemmille räätälöidään henkilökohtainen koulutussuunnitelma, jonka tärkeimpinä tavoitteina ovat henkilökohtaisen valmennustaidon kehittäminen ja suomalaisen valmennusjärjestelmän vahvistaminen. Akatemian mentoreina toimivat nuorten olympiavalmentaja Pasi Kinnunen sekä koulutuspäällikkö ja valmentaja Pekka Kainulainen.

Tärkeimmät valintakriteerit olivat halukkuus ja kyky toimia nuorten maajoukkuevalmentajana, valmentajakoulutustaso sekä valmennuskokemus etenkin harjoituskeskuksissa tai maajoukkueissa.

Esa Kinnunen, 26, valmentaa päätoimisesti Helsingin Lawn-Tennis Klubissa, jonka lisäksi hän on työskennellyt mm. Smash-tenniksessä ja Hanko Tenniksessä. Kinnunen on pääkaupunkiseudun aluevalmentaja ja valmentanut eri juniorimaajoukkueita vuodesta 2003 lähtien. Vuonna 2008 hän valmentaa 12-vuotiaiden maajoukkueita. Kinnunen suoritti tenniksen kilpavalmentajakoulutuksen vuonna 2003.

Saku Siivonen, 27, toimii HVS-akatemian päätoimisena valmentajana, missä hänen vastuualueena on erityisesti fyysinen valmennus. Siivonen valmentaa 14-vuotisten poikien maajoukkuetta vuonna 2008. Lisäksi hän suorittaa tenniksen ammatti- ja huippuvalmentajatutkintoja, joka alkoi syksyllä 2007 ja päättyy loppuvuodesta 2008.

Nuorten valmentajien kehitysakatemiahankkeen tavoitteena on tenniksen valmennusjärjestelmän kehittäminen etenkin maajoukkue-, harjoituskeskus- ja aluevalmennustoimintaa tehostamalla. Akatemiaan valitaan vuosittain 2-4 lahjakasta ja motivoitunutta 20-30-vuotiasta tennisvalmentajaa, joiden kehittymistä tuetaan mentoroinnin ja muun koulutuksen avulla.

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomalaisjoukkue Moskovan OEM-tenniksessä… →