Uusia seuravalmentajia Pajulahdesta

18.5.2010  |  14:44

Kevään seuravalmentajakoulutukseen osallistui yhdeksän valmentajaa eri puolilta Suomea. II-tason valmentajakoulutus alkoi tammikuussa ensimmäisellä etäjaksolla, jolloin opiskelijat tutustuivat opetusoppiin kirjareferaatin myötä. Liikuntakeskus Pajulahdessa järjestetyllä 1.lähijaksolla syvennyttiin tennisvalmentajan pedagogisiin taitoihin sekä tekniikkaan ja taktiikkaan pääkouluttaja Erik Hakkaraisen opastuksella.

Valmennusharjoituksia seuranneissa palautekeskusteluissa pohdittiin valmennustaidon kehittämistä jokaisen omista lähtökohdista (ydinkeskeinen oppiminen). Tennisliiton valmennuspäällikkö Teemu Purho kertoi opiskelijoille seuratoiminnan kehittämisestä, valmentajien työsopimuksista ja mm. Hyvä Seura -hankkeesta. Pyörätuolitenniksen paralympiaedustaja Taneli Tenhunen esitteli tuleville seuravalmentajille pyörätuolitenniksen sääntöjä, tekniikkaa ja valmentamista.

Opiskelu jatkui toisella etäjaksolla, jonka aikana valmentajat kehittivät omaa valmennustaitoaan laaditun kehityssuunnitelman perusteella sekä mm. videoivat ja arvioivat oman valmennustuntinsa. Valmennustietämystä kehitettiin myös tutustumalla kolmen eri valmentajan työhön ja valmennusfilosofiaan. Kolmas kehitystyö liittyi seuravalmentajan toimintaympäristöön: opiskelijan tehtävänä oli selvittää ja esittää oman seuransa organisaatio, toimintasuunnitelma ja valmennusjärjestelmä.

Kolme kuukautta kestänyt opiskelu päättyi toisella lähijaksolla Pajulahdessa. Opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat valmennuksen näyttökokeen, jonka onnistumista pohdittiin näyttökeskusteluissa. Toisella lähijaksolla luennoi myös vuoden seuravalmentaja 2007 Pasi Ahti, joka kertoi kokemuksistaan ja näkemyksistään seuratoiminnan kehittämisestä ja seuravalmennuksesta.

Yhdeksän erilaista persoonaa ja valmentajaa teki koulutuksen keskusteluista antoisia ja kehittäviä. Valmentajat totesivatkin, että koulutuksen parasta antia olivat yhteiset keskustelut ja pohdinnat, joissa sai kuulla muiden mielipiteitä ja pystyi haastamaan omia ajatuksiaan valmentamisesta.

Valmentajat vasemmalta: Kari Yli-Muilu, Erkki Suomalainen, Niklas Andler, Timo Kulmala, Silja Zitting, Klaus Kerttula ja Niklas Schröder. Kuvasta puuttuu Sini Rindell ja Toni Pohjalainen.

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Paukku puolivälieriin Italiassa… →