Uusia seuravalmentajia

12.12.2011  |  14:19

Syksyn 2011 seuravalmentajakoulutukseen osallistui 11 valmentajaa eri puolilta Suomea.
II-tason valmentajakoulutus alkoi syyskuussa ensimmäisellä etäjaksolla, jolloin opiskelijat tutustuivat opettamismalleihin ja pedagogiikkaan ”Tuhat tapaa opettaa” -kirjareferaatin myötä. Liikuntakeskus Pajulahdessa järjestetyllä ensimmäisellä lähijaksolla syvennyttiin tennisvalmentajan pedagogisiin taitoihin sekä tekniikkaan ja taktiikkaan pääkouluttaja Pasi Ahdin opastuksella. Valmennusharjoituksia seuranneissa palautekeskusteluissa pohdittiin valmennustaidon kehittämistä jokaisen omista lähtökohdista (ydinkeskeinen oppiminen).

Opiskelu jatkui toisella etäjaksolla, jonka aikana valmentajat kehittivät omaa valmennustaitoaan laaditun kehityssuunnitelman perusteella sekä mm. videoivat ja arvioivat oman valmennustuntinsa. Valmennustietämystä kehitettiin myös tutustumalla kolmen eri valmentajan työhön ja valmennusfilosofiaan. Kolmas kehitystyö liittyi seuravalmentajan toimintaympäristöön: opiskelijan tehtävänä oli selvittää ja esittää oman seuransa organisaatio, toimintasuunnitelma ja valmennusjärjestelmä.

Kolme kuukautta kestänyt opiskelu päättyi toisella lähijaksolla, joka pidettiin Kotkassa. Majoitus oli lähes kuninkaallisissa olosuhteissa Hotelli Karhulan Hovissa. Opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat valmennuksen näyttökokeen, joka arvioitiin Hyväksytty – Hylätty – Täydennettävä -asteikolla ja jonka onnistumista pohdittiin arviointikeskusteluissa. Jakson aikana pääkouluttaja luennoi ja johti keskustelua myös seuratoiminnan kehittämisestä ja seuravalmennuksen tehokkaasta organisoinnista.

Erilaiset persoonat, kokemustaustat ja valmennusfilosofiat tekivät koulutuksesta mielenkiintoisen, antoisan ja kehittävän. Valmentajat totesivatkin, että koulutuksen parasta antia olivat yhteiset keskustelut ja pohdinnat, joissa sai kuulla muiden mielipiteitä ja pystyi haastamaan omia ajatuksiaan valmentamisesta.

Seuraava porras valmentajana kouluttautumisessa on III-taso eli Kilpavalmentajakoulutus, jonne moni II-tasolle osallistuneista kertoi tähtäävänsä tulevina vuosina. Ennen seuraavalle tasolle hakeutumista on sovellettava Seuravalmentajakoulutuksen sisältöä ja hankittava työkokemusta käytännön valmennustyössä vähintään vuoden tai 200 tunnin ajan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uudet seuravalmentajat syksyn 2011 -kurssilta.
Istumassa (alh.) kouluttaja Pasi Ahti, Sakari von Gruenewaldt Smash, Juha Koivunen Smash, Sanna Pasanen ETS, Niina Niemonen KU ja Nikko Jokinen PTT.
Seisomassa (alh.) Antonina Khmara NurTS, Seppo Itänen T-61, Joonas Salonen T-61, Ville-Heikki Talvenmaa KoTS, Jaakko Korhonen Smash ja Ahti Kalervo Smash.

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Kuusi suomalaista jatkoon… →