Uusi tasoluettelo on julkaistu

10.5.2018  |  12:18  |  Seurat, Yleinen

Uusi tasoluettelo on julkaistu 10.5.2018. Siinä on huomioitu ottelutulokset huhtikuun 2018 loppuun asti. Aikuisilla sekä 17-vuotiailla laskennassa otetaan huomioon kahden vuoden tulokset, ja junioreilla vuoden tulokset.

1.5.2018 on astunut voimaan uudet rankingpistelaskentasäännöt. Tavoitteena on ollut tehdä laskennasta yksinkertaisempi ja kasvattaa hyvien voittojen merkitystä. Alla esitellyt muutokset on tehty laskentaan takautuvasti. Tasoluettelon valmistelun yhteydessä on pelaajien pisteet muutettu pelaajatietoihin takautuvasti vastaamaan uutta pistelaskentaa, ja tasoluettelo on tehty uusien keskiarvojen mukaisesti.

Viikon 18 rankingia ei ajettu muutoksen vuoksi ollenkaan. Seuraava, viikon 19, ranking ajetaan maanantaina 14 uusilla pisteillä ja keskiarvoilla. Seuraava tasoluettelo ilmestyy syyskuussa.

Rankingpistelaskentauudistukset

  1. Pistelaskennassa otetaan huomioon puolet pelaajan omasta tasosta. Aiemmin laskennassa huomioitiin pelaajan taso kokonaisena. Kaavio menee nyt seuraavasti: Voittajan pisteet = (Vastustajan taso x kierroskerroin) + puolet omasta tasosta
  2. Mikäli pelaaja voittaa itseään tasoluettelossa selvästi alempana olevan pelaajan, muutetaan laskentaa siten, että pelaaja saa -4 tasoa omasta tasosta vastustajan kohdalta. Mikäli vastustaja on max kolme tasoa itseään alempana, määräytyy vastustajan taso oikean tason mukaan.
  3. Kun miehet ja naiset pelaavat vastakkain, saa voittanut osapuoli pisteet siten että vastustajan taso on -4 omasta tasosta.
  4. Kierroskertoimia on muutettu alla olevan mukaisiksi.

Kierroskertoimet

Kierros Kilpailut ja sarjatennis (muut kuin seuraavassa sarakkeessa mainitut) Finnish Tour/yleiset SM-kilpailut, junioreiden SM-kilpailut, Suomessa pelattavat junioreiden ja aikuisten kansainväliset kilpailut (ei seniorit)
puolivälierää edeltävät kierrokset/lohkokaavio 1.00 1.00
puolivälierän voitto 1.00 1.05
välierän voitto 1.05 1.10
finaalin voitto 1.10 1.15

 

Lohkoissa, jatkosarjassa ja sarjatenniksessä on kierroskerroin aina 1.

Pistelaskennan säännöt löytyvät kokonaisuudessaan kilpailumääräyksistä. Kilpailumääräykset päivitetään toukokuun puolen välin jälkeen.

4-pelin tasoluettelo ja osallistumisoikeus

2-pelin tasoluettelon lisäksi julkaistaan 4-pelin tasoluettelo. 4-pelin tasoluettelo määrittää sijoitukset kaikissa 4-peliluokissa. Huomatkaa kuitenkin, että 4-pelissä ja sekanelinpelissä pelaaja saa osallistua siihen luokkaan (tai ylempään) jossa hän on korkeammalla voimassa olevissa tasoluetteloissa (2-pelin tai 4-pelin tasoluetteloissa). Esimerkiksi pelaajan ollessa 2-pelissä C-luokassa ja 4-pelissä D-luokassa, saa hän osallistua 4-pelissä C-luokkaan tai korkeammalle, ei D-luokkaan.

4-pelin pistelaskenta on yhdenmukaistettu 2-pelin laskennan kanssa. Voittajan pisteet = (Vastustajan tasojen keskiarvo x kierroskerroin) + puolet pelaajan omasta tasosta (ei parin tasojen keskiarvo).

Jaa:

Seuraava uutinen: Otto Virtanen (17v)… →