Uusi tasoluettelo julkaistu – senioreiden tasoihin kertakorjaus

11.5.2023  |  18:34  |  Ennakot

Vuoden 2023 toinen tasoluettelo on julkaistu; tasoluettelo määrää mihin luokkiin pelaaja voi osallistua, kilpailuihin sijoittamisen ja sarjatenniksen pelijärjestyksen.

Uudessa listauksessa on otettu huomioon pelaajien ottelut 30.4.2023 asti. Seuraava tasoluettelo julkaistaan syyskuussa. Laskenta huomioi TennisÄssässä olevat kansalliset ottelutulokset (viralliset – ja seurakilpailut sekä hallisarjat*) sekä Suomessa pelattavien kansainvälisten kilpailujen kaksinpeliluokkien pääsarjojen tulokset. Pois luetaan mini- ja miditennisluokat, 9v ja sitä nuoremmat (* Hallisarjoista pisteet saadaan takautuvasti mukaan laskentaan syksyllä 2023. Tällöin pisteet huomioidaan otteluista 1.1.2023 alkaen).

Nyt viikonloppuna 12.-14.5. pelattavat kansalliset kilpailut pelataan edellisen luettelon mukaisesti, sillä ilmoittautumiset kilpailuihin on tehty viime viikolla. Myös ensi viikon (viikko 20) kilpailuiden ilmoittautumiset otetaan vanhan listan mukaan, mutta sijoittamiset tehdään uuden tasoluettelon mukaisesti. Huomioithan, että yleisessä sarjatenniksessä pelaajajärjestys määräytyy uuden listan mukaisesti 15.5. alkaen.

KATSO TASOLUETTELO

Mikäli haluat tietää ottelukohtaisesti kertyneet tasopisteesi, on se mahdollista uuden sivumme myötä.

 

TASOPISTEET

Senioreiden tasoihin kertakorjaukset – lisää uudistuksia tulossa

Tennisliitto ja Senioritennis ovat yhteisesti havainneet senioripelaajien liian korkeaksi nousseet tasot. Tästä johtuen on Tennisliitto nyt tehnyt toukokuun tasoluetteloon senioreiden tasoihin kertakorjauksen.

Korjaus on toteutettu seuraavasti: ensin pelaajat asetettiin keskiarvojen mukaiseen paremmuusjärjestykseen, jonka jälkeen tehtiin normaalit maksimissaan kahden tason pudotukset. Tämän jälkeen senioreiden tasoja korjattiin kertoimien mukaisesti ikään pohjautuen. Kertakorjauksen myötä senioreiden tasot laskevat, mutta keskinäinen järjestys säilyy; tavoitteena on taata senioreille myös lisää mielekkäitä turnausmahdollisuuksia esimerkiksi tasoluokkien parissa.

Seuraavat valmistelussa olevat tasouudistukset liittyvät nopeampien muutosten aikaansaamiseksi niin ylös- kuin alaspäin pelimäärien ja menestyksen mukaisesti. Nykyisessä listauksessa on havaittu erityisiä haasteita vaikeudessa nousta tasoja ylöspäin alimmissa luokissa.

Jaa:

Seuraava uutinen: Kotamäen huipputurnaus päättyi… →