Uusi kausi alkaa – TEHO Tennisliigan avausviikonlopun ennakko

12.10.2023  |  16:24  |  Ennakot

Kesäkelien vaihtuessa vähitellen pakkaspäiviksi myös huipputennis siirtyy halleihin. Kotimaisen talvikauden kohokohtia on jälleen TEHO Tennisliiga, jossa maamme parhaat joukkueet tavoittelevat sisäkauden mestaruuksia. Viikonloppuna alkava kausi kestää Talissa helmikuussa pelattaviin finaaleihin asti.

Mitalistit haastavat naisten hallitsevan mestarin

Viime kaudella seurahistoriansa ensimmäisen mestaruuden voittaneen Smash-Kotkan iskukyvystä tulevalle kaudelle saadaan osviittaa avausviikonloppuna puolustavien mestareiden kohdatessa muut viime kauden mitalistit eli HVS:n ja Smashin. Kotkalaisten kokoonpanosta puuttuvat Klaudija Bubelyte sekä Japanissa vaihto-opiskeluvuotta viettävä Venla Ahti, joten Daria Bibanina, Emma Tuominen ja kumppanit joutuvat kovan haasteen eteen. Toisaalta kahden voiton ottaminen olisi todellinen myrskyvaroitus hallitsevan mestarin vireestä. Molempia Smash-Kotkan otteluita voi jännittää Ruudun kautta.

Lauantaina Smash-Kotkan haastaa siis kestomenestyjä HVS-Tennis. HVS:n edellisestä mestaruudesta tulee keväällä täyteen jo viisi vuotta, joten helsinkiläiset lähtevät kauteen varmasti nälkäisinä. Laura Hietarannan ja Stella Remanderin tähdittämä joukkue kohtaa Smash-Kotkan jälkeen sunnuntaina TaTSin, ja tavoitteena on varmasti iskeä joukkue sarjataulukon kärkisijoille heti kättelyssä.

Smashin mestaruusputki päättyi viime vuonna pronssiin. Piia Suomalaisen johtaman joukkueen tie vie sunnuntaina Kotkaan hallitsevaa mestaria haastamaan. Ella Haaviston, Elena Malyginan ja Nuppu Palmin tähdittämä joukkue tavoittelee varmasti mestareiden kaatamista, mutta sitä ennen vastaan asettuu lauantaina OVS. Tutulla kokoonpanolla pelaavaa Oulun Verkkopalloseuraa ei kannata aliarvioida.

Viime kauden mitalistien kovimpiin haastajiin lukeutuvat Tampereen Tennisseura sekä Åbo Lawn-Tennis Klubb. Tampereen tennisylpeys avaa kautensa HLK:ta vastaan, ja sunnuntaina TaTS pääsee HVS:n vieraaksi. Marissa Minetin, Ilona Haaviston ja Milla Kotamäen johdolla TaTS ei ole tällä kaudella kenellekään helppo vastustaja.

ÅLK puolestaan kohtaa lauantaina kotona LVS:n ja sunnuntaina vieraissa HLK:n. Emelie Gabran, Saara Aerila, Asta Miettinen sekä Emma Virtanen muodostavat vahvan kokoonpanon, jota viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jääneet vastustajat yrittävät haastaa.

HVS jälleen kerran miesten ykkössuosikki

Viidesti kuudella edellisellä kaudella mestaruutta juhlinut HVS on tälläkin kaudella voittajasuosikki numero yksi. Puolustava mestari avaa kautensa kahdella vierasottelulla: lauantaina vastassa on ETT ja sunnuntaina Smash-Kotka.

HVS olisi voinut saada avausviikonloppuun helpommatkin vastustajat. ETT ylsi viime kaudella runkosarjassa yllättäen kolmanneksi, kunnes puolivälierissä Smash-Kotka vei voiton. Nimimiehiä pursuava HVS lähtee kuitenkin ennakkosuosikkina ketä tahansa vastaan. Kokoonpanoon on nimetty muun muassa Leevi Säätelä, Elias Ruusuvuori ja Viktor Durasovic, joten ei ole epäilystäkään, etteikö HVS:ltä nähdä jälleen vahvoja otteita. Kiinnostavampaa onkin seurata, millä tasolla viime kauden yllättäjäjoukkueet avaavat kauden ja pystyvätkö he haastamaan hallitsevaa mestaria.

Yksi miesten avausviikonlopun mielenkiintoisimmista otteluista pelataan sunnuntaina, kun TaTS isännöi TVS-Tennistä. Viime kauden hopeamitalisti TaTS lähtee viikonloppuun tutulla kokoonpanolla: mukana ovat jälleen muun muassa Lauri Kiiski, Ristomatti Lanne ja Peetu Pohjola. Kovasti vahvistunut, keväällä yllättäen pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt TVS tarjoaa tamperelaisille väkevän vastuksen. Santtu Leskisen tähdittämä turkulaisjoukkue havittelee paluuta mitaleille, ja silloin TaTS on päävastustajia. Leskisen lisäksi TVS:n kokoonpanoon on nimetty muun muassa Eero Vasa ja Karl Friberg.

TVS avaa lauantaina kautensa viime kaudella mitalipeleihin yltänyttä Smash-Kotkaa vastaan, eli viikonlopusta tulee kaikkea muuta kuin helppo. TaTS puolestaan kohtaa lauantaina OVS:n.

Sunnuntailta noston ansaitsee myös GT:n ja ETT:n ottelu. Grani Tennis oli viime kaudella mitaleilla, mutta avausviikonlopun kokoonpanosta puuttuu luottopelaaja Jürgen Zopp. Kokoonpanosta löytyy kuitenkin yli 40 kaksinpelin otteluvoittoa Tennisliigan historiassa kahminut Juho Paukku. ETT:n värejä kantavat puolestaan muun muassa Otso Martikainen, Linus Lagerbohm ja Jami Savolainen. Viime kaudella joukkueiden välinen ottelu päättyi tasatulokseen, ja nytkin voi odottaa tasaista kamppailua.

Sarjanousija Valkeakosken Tennis haastaa Sata-Tenniksen ja Smashin. Joonas Salonen, Pauli Partinen ja kumppanit lähtevät ennakkoluulottomasti haastamaan vastustajia, mutta etenkin kahden kuivan kauden jälkeen paluuta mitalipeleihin tähyävä Smash voi olla liian kova pala purtavaksi. VT:n kokoonpanoon on nimetty myös Aleksandr Kvits, jonka otteita on mielenkiintoista seurata.

Tennis on tunnetusti parasta paikan päällä, mutta kentän laidalle on tällä kertaa mahdotonta päästä, otteluita voi seurata myös Ruutu Urheilusta. Heti avausviikonloppuna Ruutu välittää lähes tusinan verran otteluita.

Avausviikonlopun ohjelma

Naiset

14.10.2023
TaTS – HLK klo 13.00 (Ruutu)
ÅLK – LVS klo 14.30
HVS – Smash-Kotka klo 17.00 (Ruutu)
Smash – OVS klo 17.30 (Ruutu)

15.10.2023
Smash-Kotka – Smash klo 10.00 (Ruutu)
HVS – TaTS klo 10.00 (Ruutu)
LVS – OVS klo 12.00
HLK – ÅLK klo 13.00 (Ruutu)

Miehet

14.10.2023
TVS – Smash-Kotka klo 11.30
OVS – TaTS klo 12.00 (Ruutu)
VT – Smash klo 12.00
ETT – HVS klo 15.00 (Ruutu)
GT – Sata klo 17.30

15.10.2023
GT – ETT klo 11.00
TaTS – TVS klo 13.00 (Ruutu)
Smash-Kotka – HVS klo 15.00 (Ruutu)
OVS – Smash klo 15.00 (Ruutu)
Sata – VT klo 17.00

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 41/2023 – →