Uusi Junior Master vuosimallia 2017 – Emil Ruusuvuori

29.10.2017  |  13:14

Kuva: ITF/ Paul Zimmer

Emil Ruusuvuori on voittanut tenniksen ITF Junior Mastersin Kiinan Chengdussa. Ruusuvuori löi upeassa finaalikamppailussa Kiinan Yibing Wun erin 3-6, 6-1, 7-6 (7-4). Ruusuvuori ei jäänyt miettimään kaksikon aikaisempia kohtaamisia vaan keskittyi omaan peliinsä ja voitti junioreiden maailmanykkösen.

– Upeaa, niin upeaa voittaa täällä. Ei oikein ole sanoja kuvailemaan, Ruusuvuori kommentoi heti ottelun jälkeen.

Ensimmäisessä erässä Ruusuvuori oli vaikeuksissa ja Wu vei erän 6-3. Toisessa erässä Ruusuvuori nosti pelin tasoaan huomattavasti ja otti sen selvästi 6-1. Kolmannessa ratkaisevassa peli kulki tasaisesti, ja taistelu oli todella tiukkaa. Ottelu eteni tiebreakiin, jonka Ruusuvuori voitti 7-4.

– Alkuun Wu pelasi todella hyvin ja tiesin, että minun täytyy muuttaa peliäni. Hidastin tahtia ja lyöntien suuntaa. Kolmannen alussa Wu taas pelasi upeasti, mutta onnistuin jotenkin tulemaan takaisin peliin. Tiebreak olikin sitten todella tiukka, tällä kertaa se kääntyi minulle, Ruusuvuori iloitsi.

– Yritin pysyä kiinni hetkessä ja keskittyä omaan peliini.

Ruusuvuori on kautta aikojen ensimmäinen suomalainen, joka on ollut mukana Junior Mastersissa. Turnauksessa pelasi kahdeksan parasta alle 18-vuotiasta tyttöä ja poikaa ITF junioreiden maailmanrankingista.

– Turnausvoitto on ehdottomasti junioriurani paras, Ruusuvuori totesi.

Ennen turnausta 18-vuotiaan Ruusuvuoren ranking oli junioreissa 15. Turnausvoitosta Ruusuvuori saa 312 ITF-pistettä, mikä nostaa häntä rankingissa huomattavasti. Junioreiden rankingsijoituksella on merkitystä muun muassa siihen, kun Ruusuvuori siirtyy ensi vuonna ammattilaispuolelle ja kymmenen parhaan joukkoon sijoittuneet saavat suoria paikkoja turnauksiin.

– Odotan kovasti tulevia pro- ja challenger turnauksia.

ITF Junior Mastersin voitosta palkintorahoja Ruusuvuori kuittaa 15 000 dollaria.

Ruusuvuoren turnaus sujui upeasti. Hän aloitti kovalla kentällä pelattavan kilpailun voittamalla Itävallan Jurij Rodionovin selvin lukemin 6-0, 6-2. Toisen ottelun torstaina hän hävisi niukasti Yibing Wulle lukemin 7-6 (7), 6-4. Kolmannessa ottelussa Ruusuvuori kukisti Serbian Marko Miladinovicin erin 7-5, 6-1. Ruusuvuori voitti oman alkulohkonsa. Välierässä Ruusuvuori oli parhaimmillaan ja vei sen Argentiinan Axel Gelleriltä erin 6-2, 6-4.