Uudet sarjat starttasivat: ”Pelaajaystävälliset kilpailut”

12.2.2018  |  11:20  |  Seurat

Viikonloppuna käynnistyivät ensimmäistä kertaa tenniksen uudet sarjat: Luokkamestaruussarja sekä 9v Miditour.

Pohjois-Suomen alueen 9v Miditour starttasi ensimmäistä kertaa Sotkamon Tennisseuran komennossa Vuokatissa. Kilpailijat olivat löytäneet sarjan mukavasti ja oranssit pallot saivat kyytiä. Sarjan voittajaksi taisteli oman seuran Nikke Pautola. Vuokatissa oli samaan aikaan myös Tykkimäki Tourin yksilösarjan osakilpailu, U10 alueellinen tapaaminen sekä 1. tason ohjaajakoulutus, joten menoja ja meininkiä riitti.

– On hieno juttu, että ysivuotiaille kehitettiin uusi sarja Tykkimäki Tourin ja JPG:n 10-vuotiaiden väliin. Näin on helppo kynnys lähteä kilpailemaan ja vastaan astelee oman ikäluokan edustaja, sanoi kilpailunjohtaja Tuomo Pautola.

– Saimme mukaan 10 kilpailijaa, joista kaksi oli tyttöä. Tuossa iässä pelaajat vielä hyvin samantasoisia ja oli helppo yhdistää sarjat. Onnistunut tapahtumat – pääsääntöisesti tasaisia pelejä lapset saivat.

Osakilpailuja 9v Miditourilla on viisi sekä Etelä- että Pohjois-Suomessa. Kukin kilpailu pelataan yhden päivän aikana, ja jokainen osallistuja saa useamman 2-peliottelun. Ottelut pelataan kokonaisella midikentällä ja oranssilla pallolla. Sarjan tavoitteena on antaa opastusta lapsille sekä vanhemmille kilpailutilanteessa toimimisesta.

– Sarjan kenttäkoko ysivuotiaille on älyttömän hyvä. Nyt kun kentässä on enemmän leveyttä, niin pelaaja oppii käyttämään molempia kulmia ja oppii tenniksen pisteenlaskun. Kompakti koko lasten oppimisen kannalta, Pautola totesi.

Seuraava 9v Miditourin osakilpailu järjestetään 24. maaliskuuta Helsingissä Meilahden Liikuntakeskuksella HLK:n isännöimänä. Ilmoittaudu mukaan nyt www.tennisassa.fi

9v Miditour

”Hyvää kokemusta junnuille ja aikuisille”

Meilahden Liikuntakeskuksessa HLK järjesti E-luokan ensimmäinen osakilpailun ja meininki oli hyvä.

– Saimme paljon positiivista palautetta pelaajilta. Vaikka pelit olivat lyhennettyjä, kun pelasimme fast4- pistelaskulla, saatiin hyvät pelit aikaiseksi. Ja kaikille taattiin kaksi peliä, vaikka ensimmäisen häviät. Monissa sarjoissa ei tällaista ”lohdutussarjaa” ole, totesi HLK:n aikuisvalmennusvastaava Gabor Lovro.

– Aikataulut pysyivät äärimmäisen hyvin eikä ollut mitään myöhästymisiä. Pelaajaystävälliset kilpailut.

Osallistujien syntymävuosien haarukka oli suuri ja vaihteli välillä 1960-2008.

– Valmentajan silmällä katsottuna aikamoisia oppirahoja joutui junnut maksamaan vanhemmille esimerkiksi miehissä. Se ei ole vaan helppo kävely maaliin aikuisia vastaan. Saa hyvää kokemusta, Lovro analysoi.

– Aikuiset puolestaan näkevät millaisella tempolla junnut pelaavat, ja nauttivat myös siitä, jos pääsevät junnuja juoksuttamaan.

HVS:n Milos Vujasinovic pelasi Tampereen Tenniskeskuksella miesten B-luokkaa.

Luokkamestaruuskilpailujen osakilpailut järjestettiin myös Tampereella B- ja D-luokat (TaTS) ja Jyväskylässä C-luokat (JTS).  HVS:n Milos Vujasinovic osallistui Tampereen Tenniskeskuksella miesten B-luokkaan. Neljänneksi sijoitettu Vujasinovic otti kilpailusta kaksi voittoa ja eteni välierään, mutta luovutti välierän sarjan kakkoseksi sijoitetulle Riihimäen Verkkopalloseuran Toni Aallolle, joka lopulta vei voiton sarjassa.

Luokkamestaruussarjan tavoitteena on tuoda kiinnostava peliformaatti uusille harrastajille, mutta ennen kaikkea tavoitteena on lisätä pelaajien kilpailu- ja ottelumääriä. Lisäksi tavoitteena on tuoda nelinpeli ja sekanelinpeli merkittävämpään rooliin.

Sarjassa pelaaja kerää erikseen pisteitä kaksinpeliin, nelinpeliin ja sekanelinpeliin. Masters-turnaukseen pääsee kussakin luokassa vuoden aikana eniten pisteitä keränneet 16 pelaajaa/paria. Pisteet tulevat kevään aikana näkyviin www.tennisassa.fi

Kaiken kaikkiaan Luokkamestaruussarjoissa oli mukana hyvin osallistujia.

– Parissa luokassa mukaan eivät mahtuneet kaikki halukkaat. Kannattaa ilmoittautua ajoissa sillä mukaan otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, Tennisliiton kilpailupäällikkö Raisa Törnroos-Heinonen totesi.

Seuraavat luokkamestaruussarjan osakilpailut, B-, C-, D- ja E-luokat (Luokka SM), järjestetään 6.-8. huhtikuuta Helsingin Myllypurossa Smashin isännöimänä. Ilmoittaudu mukaan www.tennisassa.fi

Luokkamestaruussarja

Jaa:

Seuraava uutinen: Vielä on mahdollisuus… →