Urheiluseurat palkkaavat 100 uutta työntekijää

27.5.2011  |  14:52

Vuonna 2011 yhteensä 100 urheiluseuraa saa suoraa tukea veikkausvoittovaroista 725 000 euroa päätoimisen työntekijän palkkaamiseen. Toista kertaa myönnettävän palkkatuen saajat julkistettiin 27.5. SLU-talolla Helsingissä. Yksi tuen saajista on OVS.

Nyt toista kertaa jaettavaa palkkatukea haki 341 hanketta. Tukea myönnettiin 100 seuralle, joten seurojen valinnassa jouduttiin tekemään kovaa karsintaa. Tennisliiton 14 jäsenseuran hakemuksista vain Oulun Verkkopalloseura saa palkkatukea.
-Juuri päättyneen tukikauden hyvät tulokset osoittavat, että palkkatuelle on selkeästi tarvetta. Tukeen sisältyvä jatkuva arviointi on tärkeää, jotta tuki pystytään kohdistamaan oikeisiin asioihin. Palkattu työntekijä ei korvaa vapaaehtoistyötä tai vähennä sen arvoa, vaan antaa vapaaehtoisille mahdollisuuden keskittyä olennaiseen. Paikallistason kansalaistoiminta ansaitsee tukensa, johtaja Harri Syväsalmi opetus- ja kulttuuriministeriöstä sanoo.
-Vapaaehtoistyö on muuttunut projektiluontoisemmaksi ja pirstaloitunut yhä lyhyempiin pätkiin. Elinvoimainen seuratoiminta tarvitsee päätoimisia työntekijöitä vapaaehtoisten rinnalle pyörittämään ja kehittämään toimintaa. Siksi on hienoa, että ministeri Wallin vakinaisti Seuratoiminnan kehittämistuen viime syksynä. Seurat voivat vastaavasti auttaa yhteiskuntaa tarjoamalla mielekästä työtä ja kantamalla kortensa kekoon hyvinvointitalkoissa ihmisten liikuttajina”, Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry:n pääsihteeri Teemu Japisson sanoo.
Palkkatuen lisäksi seuratoimintaan oli jaossa toiminnallista tukea. Lasten- ja nuorten liikuntaan myönnettiin 848 000 euroa yhteensä 355 hankkeelle. Aikuisliikuntaan jaettiin 235 000 euroa 108 seuralle.
Seuratoiminnan kehittämistuen avulla pyritään vahvistamaan seuratoiminnan laatua sekä lisäämään harrastamisen mahdollisuuksia eri-ikäisille. Palkkatuen tavoitteena on saada seuroihin 10 000 uutta harrastajaa sekä lisätä nykyisten harrastajien tyytyväisyyttä ja toiminta-aktiivisuutta seurassa.
Palkkatukeen oikeutetut seurat saavat palkkatukea 22 kuukautta, enimmillään puolet työntekijän palkasta sekä erillistä koulutusrahaa. Toiminnalliset tuet myönnettiin 1 000-6 000 euron suuruisena rahallisena tukena.

Seuratoiminnan kehittämistuen tavoitteena on urheiluseuratoiminnan elinvoimaisuuden ja kehittymisen varmistaminen. Tukirahat ovat opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksikön myöntämää seuratoiminnan kehittämistukea. Rahat ovat kokonaisuudessaan Veikkauksen tuottoa.

Seuratoiminnan kehittämistuen jakamisesta vastaavat: Suomen Liikunta ja Urheilu (SLU), Nuori Suomi ja Suomen Kuntoliikuntaliitto yhdessä lajiliittojen, TUL:n, FSI:n, muiden valtakunnallisten liikuntajärjestöjen ja liikunnan aluejärjestöjen kanssa.

Palkkatuen hakumäärät ja myönnetyt tuet:

 

Hakemukset (kpl)

Myönnetty (kpl)

Hallinnolliset tehtävät seurassa

138

43

Lasten- ja nuorten liikuntaan liittyvät tehtävät

174

54

Aikuisliikuntaan liittyvät tehtävät

4

1

Muu toimi erityisin perustein

25

2

Yhteensä

341

100

Toiminnallisten tukien hakumäärät ja myönnetyt tuet:

 

Hakemukset (kpl)

Myönnetty (kpl)

Keskimääräinen tuki (€)

Lasten- ja nuorten liikunnan kehittäminen

851

355

2 390

Aikuisliikunnan kehittäminen

247

108

2 180

Kaikkien tukea saaneiden seurojen tiedot löytyvät osoitteesta www.seuratuki.fi/materiaalit.

 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara nelinpelin voittoon… →