Tykkimäki mastersin iloa aurinkoisessa Kouvolassa

29.5.2017  |  00:00

Tykkimäki mastersin riemua Minitenniksen palkintojenjaossa lauantaina. Kuva: Raisa Törnroos-Heinonen.

Viikonloppuna aurinkoisessa Kouvolassa pelattu Tykkimäki masters oli oivallinen loppuhuipennus onnistuneelle Tykkimäki Mini- ja Miditennis Tourille. Pelit jatkuvat iloisissa merkeissä myös tulevaisuudessa, sillä Tennisliitto ja Tykkimäki ovat jatkaneet yhteistyösopimustaan kaudelle 2017-2018.

Tykkimäki Mini- ja Miditennis Tour sai viikonloppuna arvoisensa päätöksen, kun Kouvolan Tennishalliin olivat saaneet kutsun kaikki kauden aikana vähintään 30 pistettä keränneet pelaajat. Lauantaina ohjelmassa oli tyttöjen ja poikien Minitennis. Sunnuntaina vuorossa oli hieman vanhempien pelaajien Miditennis.

Minitenniksessä oli lauantaina mukana 22 tyttöä ja 16 poikaa. Päivän pelit vietiin läpi iloisissa ja kannustavissa tunnelmissa. Avauspäivän tsemppareina palkittiin Mia Räisänen ja Jonas Törn. Monet pienet pelaajat taustajoukkoineen ottivat Kouvolasta kaiken ilon irti ja kävivät tenniksen jälkeen nauttimassa aurinkoisesta päivästä Tykkimäen huvipuistossa.

Minitenniksessä tytöistä kultaa voitti Emma Tuominen, hopean nappasi Ilona Haavisto ja pronssit saivat Milla Kotamäki ja Viivi Virtanen. Poikien kullan vei Aatu Niemelä, hopeaa sai Miro Savolainen ja pronssit pokkasivat Makar Skorodumov ja Verneri Riikonen.

Päätöspäivänä iloinen ilmapiiri ja mielenkiintoinen luento 

Sunnuntain ohjelmassa oli Miditennis tyttöjen ja poikien osalta. Nuorten tennistähtien päivä alkoi hauskalla yhteisellä alkuverryttelyllä. Samaan aikaan vanhemmille ja valmentajille oli tarjolla mielenkiintoinen luento ”Lasten liikunta ja urheilu”, jonka pitivät Tennisliiton koulutusvastaava Harri Suutarinen ja muun muassa Jokereiden päävalmentajana jääkiekon puolella toiminut Tomi Lämsä.

Lämsä painotti puheenvuorossaan vanhempien vastuuta siitä, mihin lapsi kasvaa ja oppii. Ulkoleikkien ja liikunnan määrä on on nykyaikana vähentynyt, kun tarjolla on niin paljon muita kiinnostavia virikkeitä pelikonsoleista tabletteihin. 

– Täytyy tehdä valintoja, koska niin moni asia kilpailee sekä lasten että aikuisten vapaa-ajasta. Meillä kaikilla on viikossa 168 tuntia. Kysymys kuuluu: miten käytämme sen?

Harri Suutarinen ja Tomi Lämsä pitivät sunnuntaina vanhemmille kiinnostavan luennon, jonka aiheena oli ”Lasten liikunta ja urheilu”. Kuva: Matti Heikkinen.

Kilpailunjohtaja Pasi Ahti piti viikonloppua kaikin puolin erittäin onnistuneena. Ilmapiiri oli hänen mukaansa mielettömän positiivinen ja iloinen. Hienoa oli Ahdin mukaan sekin, että paikalle oli saapunut pelaajia laajalta alueelta aina Poria ja Kajaania myöten. 

– Seuroissa on tehty hyvää työtä, sillä pelaamisen taso on selvästi noussut viime vuodesta. Lähes kaikki pelaajat esimerkiksi syöttävät jo yläkautta, Ahti kommentoi.

Erityiskehut Ahti antoi lisäksi pienten pelaajien asenteesta ja käytöksestä, joka hänen mukaansa oli harvinaisen kypsää nuoreen ikään nähden. Sunnuntaina tunnustukset tsemppaamisesta saivat Martta Kangaskolkka, Nikke Pautola ja Erik Paljakka.

Vanhemmille järjestetty luento sai runsaasti kehuja paikalla olleilta. Myös Ahti piti Suutarisen ja Lämsän luentoa erinomaisena, ja sanoi sen sopineen erittäin hyvin Tykkimäki mastersin kaltaiseen tilaisuuteen.

Miditennikseen osallistui sunnuntaina 13 tyttöä ja 25 poikaa. Tyttöjen sarjan voitti Janika Estupinan. Hopealle ylsi Irina Rissanen ja pronssit itselleen pelasivat Kerttu Ryhänen ja Tianna Levänen. Poikien sarjan ykkönen oli lauantain tapaan Aatu Niemelä. Hopealle taisteli Anton Hakaste ja pronssien arvoisesti pelasivat Aarne Koskinen ja Lukas Korsström.

Tykkimäki Tour jatkuu myös ensi kaudella

Iloisia uutisia saatiin lisäksi kenttien ulkopuolelta, kun ennen Tykkimäki mastersia varmistui, että pelit jatkuvat myös tulevaisuudessa. Tennisliitto ja Tykkimäki ovat solmineet jatkosopimuksen kaudesta 2017-2018. Sopimus koskee sekä Tykkimäki Mini- ja Miditennis Touria että Tykkimäki Team Touria, joten pelit jatkuvat riemukkaissa tunnelmissa ensi kaudellakin.

Tykkimäki mastersin tulokset: https://www.tennisassa.fi/modules/system/stdreq.aspx?P=7&VID=default&SID=951453090431996&A=open%3akj%3akilpailu_detail%3a3070&S=1&C=37803

Jaa:

Seuraava uutinen: Valmentajan ammattitutkinto -koulutus… →