Tutkimus aikuisten tennispelaajien urheiluvammoista

19.8.2019  |  18:52  |  Yleinen

Suomen Tennisliitto toimii yhteistyökumppanina Itä-Suomen yliopistossa toteutettavassa liikuntalääketieteen Pro Gradu -tutkimuksessa, jonka tarkoituksena on tutkia aikuisten kilpatennispelaajien ja aktiivisten tenniksen harrastajien urheiluvammoja. Tutkimuksessa selvitetään urheiluvammojen esiintyvyyttä, vakavuutta, tyyppiä, sijaintia sekä mahdollisia urheiluvammojen riskitekijöitä.

Tutkimusaineisto kerätään elo-syyskuun vaihteessa sähköisenä kyselynä. Suomen Tennisliitto lähettää tiedotteen ja kutsun osallistua tutkimukseen kaikille kilpailulisenssin hankkineille yli 18-vuotiaille pelaajajäsenilleen elokuun lopussa. Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista.

Vastaajiksi toivotaan aktiivisia tenniksenpelaajia kaikilta pelitasoilta, ja kaikkien kohderyhmään kuuluvien pelaajien vastaukset ovat yhtä tärkeitä tutkimuksen kannalta, vaikka pelaajalla ei olisi ollut lainkaan urheiluvammoja.

Suomen Tennisliitto arpoo tutkimukseen osallistuneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken yhdelle vastaajalle kaksi lippua 13.– 14.9.2019 pelattavaan Suomen ja Itävallan väliseen Davis Cup -otteluun Espoossa.

Lisäämällä tietoa urheiluvammoista ja niiden riskitekijöistä voidaan mahdollisesti ennaltaehkäistä tennispelaajien loukkaantumisia.  Tutkimuksessa saatavaa tietoa voidaan hyödyntää aikuisten tennisvalmennuksen kehittämisessä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Sarpola ja Rikkonen… →