Tuplamestaruuspäivä ammattilaiskentillä – Heliövaara/Ruusuvuori ja Kulikova juhlivat nelinpelimestaruuksia

21.7.2019  |  15:02  |  Raportit

Suomalaistennikselle oli sunnuntai erittäin suotuisa, sillä Harri Heliövaara ja Emil Ruusuvuori sekä Anastasia Kulikova pääsivät juhlimaan nelinpelimestaruuksia ammattilaiskentillä.

Heliövaara/Ruusuvuori ATP Challenger -turnauksen voittoon Hollannissa

Harri Heliövaara ja Emil Ruusuvuori jatkoivat upeita otteitaan loppuun asti €46,600+H ATP Challenger -turnauksessa Hollannissa. Neljänneksi sijoitetut suomalaiset olivat voittaneet kaksi avausotteluaan vakuuttavasti ja välierissä he venyivät voittoon kahdesta vastustajan ottelupallosta huolimatta.

Loppuottelussa olivat vastassa hollantilaiset Jesper De Jong ja Ryan Nijboer. Villin kortin turnaukseen saaneet hollantilaiset olivat riemastuttaneet kotiyleisöä läpi viikon, mutta ensimmäistä kertaa ammattilaiskiertueella parina pelanneet Heliövaara/Ruusuvuori päättivät kotiyleisön suosikkien taipaleen vakuuttavin ottein. Loppuottelussa nähtiin kaksi murtoa molemmissa erissä ja ne ottivat suomalaiset – näin Heliövaara ja Ruusuvuori pääsivät juhlimaan turnausvoittoa 55 minuutin pelin jälkeen erin 6-3, 6-4.

– Loppuottelu oli aikalailla juuri sellainen pelillisesti kuin suunnittelimme. Syötimme molemmat tosi hyvin ja skauttauksemme vastustajien palautustyyleihin osuivat tosi hyvin kohdalleen. Lisäksi hallitsimme peliä verkolta aktiivisella liikkumisella. Emme antaneet vastustajille yhtään murtopalloa, niin kyllähän voitto oli ihan ansaittu, kertoi tyytyväinen Heliövaara.

TULOKSET

Kyseessä oli 30-vuotiaan Heliövaaran vuoden ensimmäinen turnausvoitto. 20-vuotiaalle Ruusuvuorelle tämä oli jo kolmas mestaruus ATP Challenger -tasolla, kaksi nelinpeli- ja yksi kaksinpelimestaruus, tänä vuonna ja lisäksi hän on voittanut kaksi kaksinpelititteliä ITF-kiertueella.

– Vuoden ensimmäinen tittelini maistuu makealle. Usean eri parin kanssa pelatessa on yhteinen sävel ja rentous välillä ollut hakusessa, mutta nyt loksahti palaset kohdalleen. Erityisesti syöttöpeliini olen tosi tyytyväinen ja varsinkin nelinpelissä sen merkitys on iso, jatkoi Heliövaara.

– Mukava oli pelata vaihteeksi suomalaisen kanssa ja kuten Harri sanoi, niin meillä oli hyvä fiilis jokaisessa ottelussa, kommentoi Ruusuvuori.

Suomalaiskaksikko nähdään tulevalla viikolla ATP Challenger -turnauksessa Tampereella.

Viimeisin suomalaispari, joka oli juhlinut nelinpelin turnausvoittoa ATP Challenger -tasolla on Heliövaara/Henri Laaksonen, jotka voittivat turnaukset viime kesänä Ruotsin Båstadissa ja Yhdysvaltojen Charlottesvillessa. Tätä ennen ATP- ja ATP Challenger -tasolla on juhlinut Henri Kontinen ja Jarkko Nieminen, jotka voittivat ATP-turnauksen Kitzbühelissa ja ATP Challenger -turnauksen Helsingissä vuonna 2014.

Kulikovalle vuoden ensimmäinen mestaruus

Anastasia Kulikova pelasi tällä viikolla $15,000 ITF World Tennis Tourin kilpailussa Virossa. Kaksinpelissä taival taittui toiselle kierrokselle, mutta nelinpelissä yhteistyö sujui täydellisesti virolaisen Elena Malyginan kanssa.

Kulikova voitti viikko sitten Hangossa järjestetyn TEHO Sport Finnish Tourin osakilpailun. Tuolloin hän kertoi tarvitsevansa lisää otteluita allensa hieman haasteellisen kevään ja alkukesän jälkeen. Hangossa nähdyt hienot peliesitykset jatkuivat Virossa erityisesti nelinpelin puolella. Toiseksi sijoitetut Kulikova/Malygina etenivät loppuotteluun kolmella voitolla ilman erätappioita – välierässä kaatuivat kolmanneksi sijoitetut valkovenäläiset Viktoryia Kanapatskaya/Kseniya Yersh 6-2, 6-1. Loppuottelussa olivat vastassa turnauksen yllättäjät, sijoittamattomat virolaiset Saara Orav/Katriin Saar. Tiukasta finaalista selvisivät voittajina Kulikova/Malygina luvuin 6-3, 2-6, 10-5.

– Päätimme tiimini kanssa, että tarvitsen lisää otteluita alleni ja siksi pelaan lähes aina myös nelinpeliä. Nelinpelivoitoista tulee itseluottamusta myös kaksinpelin puolelle. Tämä oli vuoden ensimmäinen mestaruuteni, niin se tuntuu todella hyvältä, vaikka olisin toki halunnut pärjätä paremmin kaksinpelissäkin, kommentoi Kulikova.

TULOKSET

Mestarit Malygina ja Kulikova laidoilla sekä keskellä Kulikovan valmentaja Emma Laine

Kyseessä oli Kulikovan uran toinen nelinpelititteli ja kaksinpelissä mestaruuksia on kaksi ITF-kiertueella viime vuodelta. Kulikova ja Malygina voittivat nelinpelimestaruuden myös vuonna 2017.

Ammattilaiskiertueella nyt kuusi suomalaisvoittajaa tällä kaudella

Kulikovalle ja Heliövaaralle kyseessä olivat tämän vuoden ensimmäiset mestaruudet. Täten ammattilaiskiertueella on nähty tänä vuonna kuusi suomalaisvoittajaa: Henri Kontinen, Emil Ruusuvuori, Patrik Niklas-Salminen, Oona Orpana, Anastasia Kulikova ja Harri Heliövaara.

Seuraava uutinen: Tampere Openin kaaviot,… →