Tsonga voitti J.Niemisen Brisbanessa

7.1.2009  |  14:00

Nieminen vei avauserän 6-0

Jarkko Nieminen (ATP 41) kohtasi keskiviikkona Jo-Wilfried Tsongan (ATP 7) Brisbanen 484.750$ ATP-turnauksen toisella kierroksella.
Nieminen vei ensimmäisen erän puhtaasti 6-0. Toista erää Nieminen johti 3-1, mutta menetti syöttönsä, ja Tsonga tasoitti erän 3-3:een. Seuraavan syöttövuoronsa Tsonga vei pistettäkään menettämättä. Edettiin tasatilanteeseen 6-6 ja pelattiin tie-break. Tsonga otti heti alkuun 3-0 johdon, jonka jälkeen Nieminen sai ainoan pisteensä. Tsonga vei tie-breakin 7-1.
Kolmannessa erässä peli jatkui erittäin tasaisena ja edettiin ottelun toiseen tie-breakiin. Se päättyi Tsongan voittoon 7-5 ja hän meni puolivälieriin luvuin 0-6, 7-6(1), 7-6(5). Ottelu kesti kaksi tuntia ja 14 minuuttia.
Nieminen ja Tsonga olivat kohdanneet kerran tätä ennen, viime vuonna samassa kisassa, joka tuolloin pelattiin Adelaidessa. Välierissä Nieminen oli luvuin 6-2, 6-4 parempi.
Jarkko oli luonnollisesti pettynyt, kun tiukka ottelu kääntyi lopulta kisan kakkossijoitetun voitoksi.
-Voitin ensimmäisen erän 6-0 ja jatkoin pelaamista samalla lailla, en tehnyt pahoja virheitä, mutta Tsonga paransi peliään huomattavasti. Etenkin syöttö oli kuin unelma, viestitti Nieminen ottelun jälkeen. – Pelasin koko ottelun rennosti, en väsynyt, vaikka mentiinkin kolmanteen erään.
-Tämä oli yksi urani parhaista peleistä, fysiikkani ja pelini ovat nyt paremmassa kunnossa kuin koskaan. Siksi tappio harmittaakin, sillä tällä kunnolla olisin voinut mennä kisassa loppuun asti.
-Kaksi palloa enemmän, olisin päässyt yrittämään, kirjoitti Nieminen. – Mutta kaikkeni yritin, taistelin enkä paljon paremmin olisi voinut pelata.
Tämä lupaa hyvää Australian avoimia ajatellen.

Seuraava uutinen: Stina Kailaheimo kolmannelle… →