Touko-kesäkuussa kaksi ITF-ammattilaisturnausta Kouvolassa ja Helsingissä

16.3.2021  |  11:29  |  Ennakot

Suomessa järjestetään kaksi miesten $15,000 ITF-ammattilaisturnausta ulkokauden aluksi – turnaukset pelataan Kouvolassa 24.-30.5.2021 ja Helsingissä 31.5.-6.6.2021.

Kouvolassa järjestettävän turnauksen järjestäjinä ovat Smash-Kotka ja Smash. Smash-Kotkan Pasi Ahti kertoo, että on tärkeää luoda pelaajille mahdollisuuksia kansalliselta tasolta ammattilaispolulle.

– Meillä on toimiva pelaajapolku juniorikisoista aikuisten kärkitapahtumiin, TEHO Sport Finnish Touriin ja Tennisliigaan. Siitä eteenpäin tarvitaan näitä Suomessa järjestettäviä ammattilaiskilpailuita, joiden tarkoitus on helpottaa omien pelaajiemme pääsyä kansainvälisille ammattilaistenniskentille.

Ahti on ollut järjestämässä ITF-ammattilaisturnauksia Kotkassa 2011-2013. Kouvolaa hän pitää erinomaisena paikkana turnaukselle. Turnaus pelataan Kouvolan Tennishallin viereisillä kovilla ulkokentillä.

– Kouvolassa on toukokuussa ulkokentät täydessä pelivalmiudessa ja ne sijaitsevat logistisesti loistavalla paikalla rautatieaseman vieressä. Kouvola on myös todella kova urheilukaupunki, joten ammattilaistenniskilpailu sopii kaupunkiin loistavasti. Kymenlaaksolainen yhteistyö on ollut myös vahvaa viimeisimmät vuodet esimerkiksi Tennisliigassa ja I-divisioonassa.

Helsingissä Talin Tenniskeskuksen massakentillä on aiemmin järjestetty myös ITF-ammattilaiskilpailuja, nyt tänä vuonna turnaus pelataan alkukesästä heti Kouvolan turnauksen perään. Järjestävän seuran HVS-Tenniksen Pekka Mäkelä kertoo Ahdin tavoin päämotivaattoriksi kilpailumahdollisuuksien tarjoamisen.

– Tämän lisäksi on marraskuussa tarkoitus pelata Tali Open, jossa on naisten ITF-turnaus ja miesten ATP Challenger -turnaus.

Tämän hetken tiedon mukaan on Suomessa vuoden aikana tarkoitus pelata kaksi naisten ja kaksi miesten ITF-ammattilaisturnausta, kaksi miesten ATP Challenger -turnausta ja Davis Cup -maaottelu.

– Ensinnäkin kiitos ammattilaiskilpailuita järjestäville seuroille ja paikoille – tämä on tärkeää työtä suomalaisen tenniksen eteen. Yksi strategisista valinnoistamme on menestyvä huipputennis ja tämän vuoden tavoitteet täyttyvät näiden kilpailuiden myötä. Tavoitteenamme on kasvattaa ammattilaiskilpailuiden määriä tulevien vuosien aikana, kommentoi Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho.

  • Miesten $15,000 ITF World Tennis Tour, Kouvola, 24.-30.5.2021
  • Miesten $15,000 ITF World Tennis Tour | Helsinki, 31.5.-6.6.2021
  • Tampere Open, ATP Challenger | Tampere 19.-25.7.2021
  • Naisten $15,000 ITF World Tennis Tour | Savitaipale, 26.7.-1.8.2021 (alustava aika)
  • Davis Cup: Suomi – Intia, 17.-18.9.2021 (pelipaikka selviää myöhemmin)
  • Tali Open, ATP Challenger ja naisten $15,000 ITF World Tennis Tour | Helsinki, 15.-21.11.2021

Koronavirustilannetta tarkastellaan jatkuvasti ja sen asettamissa puitteissa toimitaan kilpailuiden järjestämisen osalta. Yhdessä ja vastuullisesti!

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori taipui Rubleville… →