Toimitusjohtajan tervehdys: Kiitos Emma!

20.5.2019  |  13:42  |  Artikkeli

Mia Eklund, Laura Hietaranta, Emma Laine ja Anastasia Kulikova tuulettivat kotiturnauksen voittoa ja nousua II-ryhmään huhtikuussa

Naistennis täytti Talin Tenniskeskuksen pääsiäisviikolla, kun Suomessa järjestettiin Fed Cup -tapahtuma. Yhdeksän eri maata saapui Suomeen pelaamaan noususta II-ryhmään. Suomen joukkueen onnistuneen kisaviikon päätteeksi Talissa nähtiin nousukarsinnassa isäntämaata vastassa Kypros, jolla oli paperilla kovimman rankingin omaava pelaaja joukkueessaan. Kakkospelaajien kamppailussa Mia Eklund vei voiton kolmessa erässä ja ykkösten pelissä Anastasia Kulikova taisteli voiton selvästi rankingissa korkeammalla olevasta vastustajastaan aloittaen kotijoukkueen nousujuhlat. Unohtumaton viikko koko joukkueelle ja hieno tapahtuma naistenniksen näkökulmasta.

Yksi aikakausi suomalaisessa naistenniksessä tuli päätökseen saman viikon aikana. Emma Laine ilmoitti pitkän pelaajauransa päättymisestä ja Suomessa pelattava Fed Cup tulisi olemaan hänen viimeinen ammattilaistapahtumansa. Urallaan Emma voitti jo 14-vuotiaana ensimmäisen aikuisten Suomen mestaruutensa. Junioreiden ITF-maailmanlistalla hän ylsi parhaimmillaan kaksinpelissä sijalle 4 ja nelinpelissä sijalle 2. Juniorivuosien parhaimpia saavutuksia ovat Australian avointen ja Wimbledonin kaksinpelin välieräpaikat. Ammattilaisurallaan Emma oli parhaimmillaan naisten WTA-listalla kaksinpelissä sijalla 50 ja nelinpelissä sijalla 64 vuonna 2006. Grand Slam -tasolla hän pelasi jokaisessa turnauksessa. Parhaat saavutukset olivat kaksinpelin Australian avointen, Ranskan avointen ja US Openin 2. kierros sekä Wimbledonissa nelinpelin 16 parhaan joukkoon. Kiitos Emma unohtumattomista elämyksistä urasi varrella.

Kaikkien aikojen menestyneimmän suomalaisen naistennispelaajan Emma Laineen ura päättyi voittojuhliin Talissa

Järjestelyiden näkökulmasta Fed Cup oli onnistunut tapahtuma. Saavutimme naistennikselle laajan näkyvyyden, joukkue onnistui urheilullisesti nousemaan sarjatasoa ylemmäs ja saimme joukkueeseen myös uusia pelaajia kasvamaan ja kehittymään. Uskon että naisten joukkueella on erinomaiset mahdollisuudet myös tulevana vuonna menestyä ja nousta ykkösryhmään. Olemme myös selvittämässä mahdollisuuksia Fed Cup -tapahtuman järjestämiseen tulevaisuudessa Suomessa.

Seuraavaksi maajoukkueiden toiminnassa siirrämme katseemme miesten tapahtumaan syyskuulle. Saamme Davis Cupissa vieraaksi Itävallan, jonka ykköspelaajana saatamme nähdä Dominic Thiemin pelaamassa Espoo Metro Areenalla. Tarjoamme seurojen jäsenille merkittävän alennusmahdollisuuden lippujen hankinnassa juhannukseen saakka, joten toimi nopeasti ja kysy seurastasi itsellesi lippulinkki ostoa varten. Nähdään syksyllä Metro Areenalla!

Menestyksekkäitä massapelejä kaikille toivottaen,

Teemu Purho

Jaa:

Seuraava uutinen: 2.-5. divisioonien lohkot… →