Tiilikainen jatkaa DC-kapteenina – edessä Bulgaria ottelu Talissa 31.1.-2.2.

20.12.2013  |  09:55

Kim Tiilikainen

Suomen Tennisliitto on jatkanut jälleen vuodella Kim Tiilikaisen sopimusta Suomen Davis Cup -joukkueen kapteenin tehtävässä.
Tiilikainen on tähän mennessä kipparoinut viidessätoista Suomen DC -ottelussa. Hänen ensimmäinen DC-ottelunsa kapteenina oli huhtikuussa 2008 Etelä-Afrikka vastaan Helsingissä.
-Vaikka Kim valmentaa kokopäivätoimisesti Jerzy Janowiczia, on hienoa, että hän on voinut järjestää aikaa Davis Cup -joukkueen kapteenin tehtäviin. Kim Tiilikainen on tehnyt hyvää työtä Suomen joukkueen kanssa, sanoi toimitusjohtaja Teemu Purho.
Suomi pelasi tänä vuonna Davis Cupin Eurooppa-Afrikan II ryhmässä. Joukkue voitti Bulgarian ja Irlannin 3-2, mutta koki samoin lukemin tappion Latvialle, joka nousi voitolla I ryhmään.
Suomi jatkaa siis II ryhmässä myös vuonna 2014. Nousu takaisin I ryhmään edellyttää kolmea voittoa. Urakka alkaa heti tammi-helmikuun vaihteessa 31.1.-2.2, jolloin Suomi kohtaa Talissa Bulgarian.
-Helmikuussa Sofiassa ottamamme voitto Bulgariasta oli yksi Suomen parhaita DC-voittoja, arvioi Tiilikainen. -Sofialaisyleisö käyttäytyi todella aggressiivisesti, joten joukkueellamme oli tekemistä siinä tunnelmassa. Talissa meillä on onneksi kotiyleisö, jonka tuki on tarpeen, sillä ottelusta ei varmasti tule mitenkään helppo. Jos Grigor Dimitrov on mukana, saamme tosi kovan vastuksen.
Bulgarian ykkönen, 22-vuotias, 190-senttinen Grigor Dimitrov, on ATP-rankingissa sijalla 23. Lokakuussa hän ehti käydä rankingissa vielä sijan ylempänä.

Tiilikainen jatkaa myös Janowiczin valmentajana

Poznanissa, Puolassa perheineen asuva Kim Tiilikainen, 38, valmentaa puolalaista Jerzy Janowiczia (ATP 21), joka viime elokuussa oli jo ATP-rankingsijalla 14, mutta jonka loppuvuoden tuloksiin vaikutttivat erilaiset loukkaantumiset. Tiilikainen ja Janowicz ovat hekin juuri jatkaneet keskinäistä sopimusta vuodella.

 

 

 

:

Jaa:

Seuraava uutinen: Hyvää Joulua ja… →