Tennisliitto ilolla mukana Fazerin ja Valon Lasten liikkeessä

27.7.2015  |  14:10

 

Fazer ja Valo käynnistävät valtakunnallisen pilottihankkeen, joka tarjoaa alakoululaisille monipuolista liikunnallista iltapäiväkerhotoimintaa koulupäivän jälkeen. Suomen Tennisliitto on syksyllä alkavassa Lasten liike -hankkeessa ilolla mukana.

 

Lasten Liike on alakoulujen ja seurojen yhteistyössä toteuttama liikunnallinen iltapäiväkerho, johon kaikki lapset ovat tervetulleita. Fazerin ja Valon suunnittelemassa konseptissa alakoululaiset pääsevät tutustumaan erilaisiin urheilulajeihin koulun jälkeen pidettävässä, maksuttomassa iltapäiväkerhossa. Lasten Liike -hanke vastaa tärkeään haasteeseen saada liikunta luontevammin osaksi koulupäivää ja eri toimijat työskentelemään tiiviimmin yhdessä.

Fazerin, Valon ja kymmenen pilottikoulun lisäksi mukana on iso joukko urheiluseuroja, lajiliittoja ja pilottikoulujen kunnat. Kerhojen ohjauksesta vastaavat pilottikaupunkien paikalliset urheiluseurat Helsingissä, Lahdessa, Lappeenrannassa, Oulussa ja Vantaalla. 

– Tennis on mukana Lahdessa ja Oulussa, missä paikalliset seurat vastaavat kerhon ohjaamisesta sekä Helsingissä, missä on mailapelien yhteiskerho, Tennisliiton seurapalvelupäällikkö Henrik Zilliacus kertoo.

– Hankkeen avulla voimme tarjota lapsille mahdollisuuksia kokeilla uusia liikuntalajeja ja tuoda heille lisää mielekästä tekemistä heti koulupäivien jälkeisiin iltapäiviin.  Uskomme, että liikunnalliset iltapäiväkerhot myös lisäävät alakoululaisten yhteisöllisyyttä ja viihtymistä. Meille on tärkeää, että tämä hanke tuo lasten iltapäiviin harrastusmahdollisuuksia lähelle ja valmiiksi tuttuun ympäristöön, mahdollistaen myös enemmän yhteistä aikaa perheiden iltoihin, Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum kuvailee pilottihanketta.

Toiminta käynnistyy syyskuussa ja kestää kymmenen viikkoa. Yhteensä pilotin piirissä on noin 400 lasta. Pilottihankkeen aikana Fazer ja Valo keräävät kokemuksia, varmistavat toiminnan laadun ja saavat käsityksen toiminnan vaikuttavuudesta.

 

– Tennisliitto on tehnyt viimeisen parin vuoden ajan aktiivista yhteistyötä koulujen kanssa. Tämän kevään LähiTapiola Street Tennis -kiertue vieraili 90 koululla ja tennikseen tutustui noin 13 000 lasta. Lukuvuoden 2014-2015 aikana Tennisliiton hankkeen tukemana järjestettiin oppilaille maksuttomia tenniskerhoja noin 30 koululla ympäri Suomea. Tenniskerhotoiminta jatkuu myös lukukaudella 2015-2016. Nyt alkava Valon ja Fazerin yhteishanke täydentää hyvin Tennisliiton omaa kerhotoimintaa, Zilliacus iloitsee.

Jaa:

Seuraava uutinen: Tennislehti 5/15 on… →