Tennisliiton uusi puheenjohtaja Pokela: ”Vahvalla yhteistyöllä eteenpäin”

18.11.2017  |  14:05

Suomen Tennisliitto ry:n vuosikokous on valinnut liiton uudeksi puheenjohtajaksi Toni Pokelan seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi. Pokela seuraa tehtävässä Matti Virtasta, joka toimi puheenjohtajana edelliset kuusi vuotta. Suomen Tennisliitto ry:n syyskokous pidettiin Hotelli Clarionissa Helsingissä 18.11.2017. Syyskokous vahvisti talousarvion ja toimintasuunnitelman ensi vuodelle. Suomen Tennisliitto ry:ssä on 169 tennisseuraa, joissa on yhteensä vajaa 23 000 jäsentä.

 

Toni Pokelalla on pitkä tausta tenniksen parissa. Nuorempana mies pelasi tennistä joukkuelajien ohessa. Aikuisiällä tennis vei voiton, ja nousi hänen omaksi lajikseen.

– Tennistunnit veivät mukanaan. Pian minut pyydettiin myös seurani HVS:n hallitukseen mukaan.

Pokela, 44, toimi Helsingin Verkkopalloseuran puheenjohtajana vielä tähän syksyyn. Suomen Tennisliiton toiminta ja linjaukset ovat myös tuttuja, sillä hän on ollut neljä vuotta liiton hallituksen jäsen, joista viimeisen varapuheenjohtajana.

– Ihan luonnollinen siirtymä tässä aktiivisella tennisurallani. Haluan hoitaa luottamustehtäväni kunnolla ja se edellyttää paneutumista. Tähän pitää olla aikaa, energia ja intoa, Pokela toteaa.

Pokelan mukaan Suomen tenniksen tulevaisuus näyttää valoisalta niin urheilullisesti kuin taloudellisesti.

– Erittäin hyviä lupaavia junioreita on pärjännyt ja päässyt esille. Siellä on Emil Ruusuvuori, Oona Orpana, Patrik Niklas-Salminen ja muut. Henri Kontinen tietysti etunenässä. Oikein hyvä tilanne.

– Meillä on toimiva strategia. Uuden hallituksen linjauksiin palataan sen jälkeen, kun hallitus kokoontuu. Vahvalla yhteistyöllä eteenpäin.

Pokela käy edelleen pelaamassa tennistä kolmisen kertaa viikossa. Helsinkiläinen Pokela on ammatiltaan K-kauppias.

 

Matti Virtanen ja Toni Pokela syyskokouksen jälkeen.

Resurssit saatu uudelle tasolle

Väistyvän puheenjohtajan Matti Virtasen tavoitteena on ollut nostaa tenniksen ja liiton resurssit sekä tekemisen intensiteetti seuraavalle tasolle.

– Olen erittäin iloinen Tonin valinnasta seuraajakseni. Tonin kokemus HVS:n puheenjohtajana ja liiton varapuheenjohtajana on erinomainen tenniksen pelaamisen edelleen kehittämiseksi Suomessa, Virtanen sanoo.

– Resurssien nostossa olemme onnistuneet mielestäni suhteellisen hyvin. Resurssimme ovat lisääntyneet ja nimenomaan sponsorirahoituksen osuus on merkittävästi kasvanut. Porsche yhteistyösopimus on hyvä osoitus tästä. Tätä rahaa on ohjattu suoraan tenniksen kehittämiseen, josta osoituksena on osaltaan nuorten pelaajien nousu maailman kärkeen, Virtanen kertoo.

Virtanen on ajanut myös kotimaisen kilpatenniksen kehittämistä. Esimerkkeinä tästä ovat Cinia JPG Tour, Finnish Tennis Tour sekä merkittävästi kehittynyt Tennisliiga. Kaikki nämä sarjat antavat mahdollisuuden suomalaisille pelaajille kustannustehokkaaseen, korkealaatuiseen kilpapelaamiseen Suomessa.

Virtanen on ollut vaikuttamassa aktiivisesti kansainvälisen tenniksen kehittymiseen. Hänet pyydettiin mukaan Euroopan Tennisliiton puheenjohtajavaaliin tänä vuonna.

– Vaikka voittoa ei tullut, se oli minulle osoitus siitä, että se työ, mitä olen Suomen edustajana Kansainvälisen Tennisliiton kokouksissa tehnyt, on saanut jonkin verran positiivista näkyvyyttä.

Virtanen on vuodenvaihteessa pitkästä aikaa tilanteessa, jossa hän saa keskittyä vain pelaamiseen ja oman fysiikan kehittämiseen.

– Nyt kun pääsen pojat 60v. sarjaan ensi vuonna, niin ajattelin pelata kansainvälisiä kisoja enemmän itsekin. Odotan sitä innolla, hän naurahtaa.

 

Suomen Tennisliiton uusi hallitus 2018 lähtien

 

Puheenjohtaja Toni Pokela, Helsinki

Kimmo Karviala, Helsinki

Markku Savusalo, Oulu

Anni Tuulos, Helsinki

Matti Kyytsönen, Helsinki

Kirsi Lassooy, Kauniainen

Hannu Granroth, Tampere

Antti Kaskinen, Turku

Pasi Ahti, Kotka

Jaa:

Seuraava uutinen: Emil Ruusuvuori turnausvoittoon… →