Tennisliiton tasa-arvo-ohjeistus 2018 – toimintaohjeet häirintä- ja kiusaamistapauksiin

12.10.2018  |  14:19  |  Seurat, Yleinen

Tennisliiton järjestämässä seurafoorumissa kesällä 2018 esiteltiin otteita valmisteilla olleesta tasa-arvo-ohjeistuksesta. Kyseinen ohjeistus on valmiina ja löydettävissä kokonaisuudessaan Tennisliiton kotisivuilta täältä.

Julkaisussa on seuroille yhdenvertaisuuteen, tasa-arvoon ja urheilun eettisiin asioihin liittyviä ohjeita, joita Tennisliitto suosittelee seuroille. Lisäksi suosittelemme seurojen hallituksia ottamaan näitä suosituksia seurojen arkeen käyttöön, jotta voimme mahdollistaa yhdenvertaiset, tasa-arvoiset ja eettisesti kestävät harrastusmahdollisuudet jokaiselle tenniksen harrastajalle.

Keskiviikkona 10.10.2018 mediassa esille nousseeseen epäiltyyn häirintätapaukseen liittyen on Tennisliitto yhteistyössä Suomen Urheilun Eettisen Keskuksen (SUEK) kanssa selvittänyt tapausta. Lue tiedote kokonaisuudessaan täältä.

– Emme hyväksy minkäänlaista häirintää missään tapauksessa – otamme asian vakavasti ja meille on tärkeää, että asia selvitetään perusteellisesti, kommentoi Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho.

Tennisliitto kantaa huolta asiasta ja jatkaa yhteistyötä SUEK:n kanssa. Mikäli havaitset tai olet havainnut häirintää seurassasi, niin toimi seuraavien ohjeiden mukaisesti:

  • Mikäli olet joutunut tai tiedät toisen joutuneen minkäänlaisen häirinnän uhriksi, kerro asiasta välittömästi luotettavalle aikuiselle, kuten vanhemmillesi, esimiehellesi, seurasi toiminnanjohtajalle, seurasi puheenjohtajalle tai Suomen Tennisliitolle. Suosittelemme olemaan kuitenkin yhteydessä SUEK:iin joko suoraan tai nimettömästi ILMO-palvelun kautta.
  • Yhteyshenkilö seurassasi: seuran toiminnanjohtaja, puheenjohtaja tai muu vastuuhenkilö
  • Yhteyshenkilö Suomen Tennisliitolla: Henrik Zilliacus, p. 050-3745763, henrik.zilliacus(at)tennis.fi
  • SUEK:n nimetön ILMO-palvelu
  • Väestöliiton Et ole yksin -palvelu

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Laaksonen loppuotteluun Yhdysvalloissa… →