Tennis kuuluu kaikille – ”Haluamme varmistaa jokaiselle pelaajalle vuoden jokaisena päivänä turvallisen ympäristön lajin parissa”

25.6.2019  |  17:49  |  Artikkeli, Seurat

Tällä viikolla vietetään Helsinki Pride -viikkoa. Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo kuuluvat tenniskentille.

Tennisliiton yhdenvertaisuussuunnitelma päivitettiin vuoden 2018 keväällä ja vuoden 2019 alusta alkaen aloitti toimintansa myös eettinen toimikunta, joka valvoo ja edistää yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon toteutumista tenniksesssä. Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvo-ohjeistuksessa suositellaan seuroille toimintamalleja tasavertaisuuden, turvallisen harrastusympäristön, sukupuolten tasa-arvon sekä rehellisyyden ja oikeudenmukaisuuden toteuttamiseksi seuratoiminnassa.

– Tennis kuuluu kaikille ja haluamme varmistaa jokaiselle pelaajalle vuoden jokaisena päivänä turvallisen ympäristön lajin parissa, kommentoi toimitusjohtaja Teemu Purho.

Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat myös vahvasti esillä koulutustoiminnassa. Keväällä 2019 uudistetussa koulutusmateriaalissa kiinnitetään huomiota eettisiin toimintamalleihin valmennus- ja seuratyössä. Valmentajakoulutuksia on ollut kevään ja alkukesän aikana useita sekä kesällä koulutustoiminta jatkuu erityisesti Tampereella järjestettävässä seurafoorumissa 24.-25.7. Tennisliiton tavoitteena on kouluttaa tämän vuoden aikana 300 seuratoimijaa aiheeseen liittyen.

Uskon, että pedagogiset valmiudet korostuvat entisestään lasten ja nuorten valmennuksessa. Yhdenvertaisuus ja ihmisen kohtaaminen ihmisenä on meille tärkeää, sanoi koulutuspäällikkö Harri Suutarinen.

Tennisliiton tasa-arvo-ohjeistus rakentuu urheiluyhteisön Reilun Pelin ihanteiden ja tavoitteiden pääperiaatteista. Jokaisen tasavertainen mahdollisuus liikuntaan ja urheiluun, vastuu kasvatuksesta, terveyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen, tasa-arvo sekä rehellisyys ja oikeudenmukaisuus ovat ohjeistuksen pääperiaatteita.

Tennisliiton arvot: Tuloksellisuus | Yhdessä tekeminen | Peli-ilo | Välittäminen

Jaa:

Seuraava uutinen: Miesten kärkisijoitetut vahvoja… →